Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

128 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      76
    • Nie
      32
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

ladywind dlatego powoli zwiększaj dawkę. Serio, to dobry zestaw i ja do niego wrócę jak będę mógł sobie pozwolić na wolny czas w pracy, bo u mnie bardzo te lęki są nasilone i nawet trochę depresja przez to mi się początkowo nasila. Jak masz natręctwa i obsesje to musisz brać jakieś SSRI, sam wellbutrin mógłby przynieść więcej szkody niż pożytku. U mnie bardzo nasilił "chore" myślenie.

psyche. bardzo drogi. Droższy jest chyba tylko valdoxan i cymbalta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miko84, zauwazyłam że rano mam problem ze wstaniem, jestem taka rozleniwiona, chyba to typowe w OCD?

Festiwal psiego mięsa? Tak. Podpisując petycję wzrasta szansa na zaprzestanie tego mordu https://secure.avaaz.org/pl/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bZXMgjb&signup=1&cl=10010551052&v=76652

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to bym dawała nawet 200 czy 300 zł za ten wellbutrin gdyby mi tylko nie nasilał lęków, chyba bym obcałowała mojego lekarza, że mi to przepisał, bo na nastrój był zajebisty i energię, lęków aż tak bardzo nie nasilał, bywało u mnie dużo gorzej, ale było niekomfortowe i marne takie życie budząc się codziennie rano ze strachem, bo z kimś mam się spotkac czy dokądś iść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miko84, najgorsze że ja też pracuje, i nie wiem jak przetrwam te skutki uboczne serty. Chyba że miansa zredukuje te myśli.

Festiwal psiego mięsa? Tak. Podpisując petycję wzrasta szansa na zaprzestanie tego mordu https://secure.avaaz.org/pl/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bZXMgjb&signup=1&cl=10010551052&v=76652

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miko84, też jestem ciekawa;) Jak już będe to brała, to na bieżąco zdam relacje:) o benzo muszę poprosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ta Sertralina kiche daje bo mam takie lęki, ze nawet na rozmowę jak mam iść w sprawie pracy to od razu szereg objawów somatycznych.

"Zajmij się życiem albo umieraniem"

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Jest cechą głupo­ty dos­trze­gać błędy in­nych, a za­pomi­nać o swoich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind, zagadam do tego swojego lekarza apropo tego leku. Po depakine wchłonełam pół ciasteczek belvity dobrze, ze nie tyje w ogóle tylko wręcz szczupleje z tych nerwów.

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psyche., też zamierzam swojemu zaproponować ten zestaw leków. Ja mam zwiększony apetyt jak wezme mirtazapinę na noc. Nie masz problemów z wychodzeniem włosów na Depakinie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind, właśnie ja mam tyle włosów na głowie, że szczególnie nie zauważam ich braku. Ale to fakt troszkę wypada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind, po depakine jedna dziewczyna z którą byłam na oddziale przytyła prawie 20 kg. Tak jadła :roll: Mnie się spać po tej depakine chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psyche., pomyśl nad zmianą tego leku na mianseryne. Prawdopodobnie połączenie SSRI z miansą daje bardzo dobre samopoczucie i wpływa korzystnie na OCD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakaś masakra.. spotkaliście się, żeby ktoś dostał po sertralinie paranoje? I to po ponad miesiącu brania? Pozatym uczucie jakbym miał zamiast mózgu wielkiego siniaka...schudłem 7 kilo...

Uboki? A może nadwrażliwość (podejrzewam uczulenie tymbardziej że mi jakieś czerwone nad ustami wyszło).

Upadamy wtedy gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka paranoję/ rozwiniesz temat?

specjalista ds. fobii społecznej, depresji i nerwicy.

propagator asertinu i trittico.

setralin [high speed resource] 200mg - 100 mg - 0 mg

trazodon [so good to back home] 75mg/ 0 mg

benzo one day dancer

live yourself.

watch, see your chances, live now.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wbiłem sobie że się zaraziłem wścieklizną od białej myszki hodowlanej! Czekam teraz na śmierć w konwulsjach... i ciągle wyszukuje objawów objawów... Byłem już u internisty, Odziale Zakaźnym a nawet u weterynarza...

Upadamy wtedy gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi