Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lynagex XR, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

236 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      168
    • Nie
      48
    • Zaszkodziła
      23

Rekomendowane odpowiedzi

lekarz mowil ze ona zamula i myslalem ze bedzie troche przypominac dzialanie clonazepamu, ale cos tu nie pyklo i mnie pobudza, wysypiam sie, a rano jestem mega pobudzony do dzialania, dzis niestety atak paniki.... żyłka pekła na 50mg porannej dawki. bylem lekko w szoku czytajac to tu na jakich wy wszyscy jestescie dawkach.

Clonazepam wszystko uspokoil...

Edytowane przez feniksx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą ja weszłam na 150mg pregabaliny/doba i masakrycznie kręci mi się w głowie🥴 w teorii powinnam być już na 225/doba ale chyba się wstrzymam. Jutro będę się widziała z lekarką, bo mam esketaminę, to z nią pogadam.
Swoją drogą nie pamiętam, żeby te 5 lat temu tak mi się kręciło po tym leku w głowie, nawet na początku brania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Catriona napisał(a):

Swoją drogą ja weszłam na 150mg pregabaliny/doba i masakrycznie kręci mi się w głowie🥴 w teorii powinnam być już na 225/doba ale chyba się wstrzymam. Jutro będę się widziała z lekarką, bo mam esketaminę, to z nią pogadam.
Swoją drogą nie pamiętam, żeby te 5 lat temu tak mi się kręciło po tym leku w głowie, nawet na początku brania...

Może inne leki i ich dawki wpłynęły na to że to zniwelowaly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Może inne leki i ich dawki wpłynęły na to że to zniwelowaly

No właśnie stawiam, że teraz połączenie esketaminy i pregabaliny to powoduje. Gorzej, że w środę trzeba iść do pracy jakoś, ale jutro pogadam z lekarką co robić, bo one nie są jakieś tragiczne, mogę z nimi chodzić, ale no są upierdliwe. Dzisiaj już nie będę zawracać dupy lekarce smsem, bo nie lubię jej przeszkadzać w jej dni wolne i nie jest aż tak źle, a jutro i tak będę się z nią widzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Catriona napisał(a):

No właśnie stawiam, że teraz połączenie esketaminy i pregabaliny to powoduje. Gorzej, że w środę trzeba iść do pracy jakoś, ale jutro pogadam z lekarką co robić, bo one nie są jakieś tragiczne, mogę z nimi chodzić, ale no są upierdliwe. Dzisiaj już nie będę zawracać dupy lekarce smsem, bo nie lubię jej przeszkadzać w jej dni wolne i nie jest aż tak źle, a jutro i tak będę się z nią widzieć.

Ciekawe co powie to napisz. A wtedy pamiętasz na czym byłaś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ciekawe co powie to napisz. A wtedy pamiętasz na czym byłaś?

Paroksetynie i lamotryginie i nie wiem czy nie na bupropionie też, ale na pewno na paroksetynie i lamo.
Teraz jestem na lamotryginie, ale w mniejszej dawce niż wtedy no i esketaminie.
Ale no stawiam, że to esketamina bo błędnik jednak obrywa i dołożenie pregabaliny to nasila.
Inna opcja: mój organizm po prostu przestał tolerować większość leków, które kiedyś mogłam brać na luzie - dlatego też właśnie lekarka zdecydowała się na esketaminę, bo nie miała już co mi dać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, feniksx napisał(a):

lekarz mowil ze ona zamula i myslalem ze bedzie troche przypominac dzialanie clonazepamu, ale cos tu nie pyklo i mnie pobudza, wysypiam sie, a rano jestem mega pobudzony do dzialania, dzis niestety atak paniki.... żyłka pekła na 50mg porannej dawki. bylem lekko w szoku czytajac to tu na jakich wy wszyscy jestescie dawkach.

Clonazepam wszystko uspokoil...

u mnie tez clonazepam wszystko załatwia od razu ulga w lęku i napięciach, szkoda, ze to benzo i nie wolno brac za czesto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi