Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pochwalcie się co sobie ostatnio kupiliście

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, lily was here napisał(a):

a kto ci powiedział, że to było przez internet? Już się nakręciłeś, wyczułeś ‚swoj temat’ jak zwykle nie doczytując porządnie co komentujesz 

bo tylko wtedy masz prawo do zwrotu a normalnie to wolna wola sklepu. skoro piszesz o zwrocie to zalozylem ze p[rzez internet i nie wiesz ze butów nie mozna oddac i tyle

już to zresztą widzę jak sprzedawca internetowy wywala buty że zwrotu bo były używane

on zwykle nie przujmuej zwrotu jako sprzedawca klapków ci to mowie :D

7 minut temu, lily was here napisał(a):

a tshirta też nie można przymierzyć skoro mówisz o naskórku i grzybie? Nie tylko na stopach można mieć te przypadłości.

to bardziej problematyczne bo mozna wyprac ale tak ubrania tez utyylizuja po zwrocie tshirt kosztuje 2 dolary i wola wyrzucic niz zeby ktos im pozniej marudzil ze byl brudny

8 minut temu, lily was here napisał(a):

Nigdzie nie pada że nie można przymierzyć - absurd jakiś 

nie mowie ze nie mozna przymierzyc w sklepie tylko ze przy zakupach przez internet czesto jest adnotacja ze nie przyjmnuja i jest odpowiedni przepis na to i tyle

sa sklepy gdzie i depilator i szczoteczke do zebów mozesz sobie wlaczyc i sprawdzic a tez zwrotów sie nie przyjmuje. to ze sie nie przujmuje nie znaczy ze nie mozna mozna zawsze. sprzedawca zawsze moze przyjac zwrot i go wyrzucic zwykle w ubraniach tak czynia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą same te sprzedawczynie często mówią że można pochodzić w domu byle nie odrywać tej folii i nie maja mieć śladów + ofc nie na dworze 

Teraz, libed napisał(a):

bo tylko wtedy masz prawo do zwrotu a normalnie to wolna

To się lepiej orientuj większość sieciówek ma normalnie zwroty i to nawet i do miesiąca. Coś słabo się orientujesz w temacie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Trzeba zapytać kogoś, kto pracował w sklepie obuwniczym.

Jednak z tego, co sobie przypominam to często kupowałam buty z półki po prostu, w sumie prawie zawsze, chyba że na półce nie było mojego rozmiaru i musieli poszukać na zapleczu.

w sklepie stacjonarnym co do zasady nie przyjmuja zwrotów bo nie ma zadnego prawa ktore by ich do tego obligowalo a przez internet jest prawo ktore zmusza do przyjmowania zwrotow za wyjatkiem wlasnie m.in tego ze ze wzgledow higienicznych niektorych sie nie rpzujmuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, lily was here napisał(a):

Sklepy często sprzedają buty po sesjach że zniżka lub powystawowe bo maja ślady noszenia. 

te sesje to sciema tak wpychaja te smierdzace uzywane i zwrocone pewnie

Pokaż mi gdzie prawo gdzie jest napisane że nie wolno przymierzyć butów w domu czy to z zakupów stacjonarnych czy internetowych.

prosze

Cytat
Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli kupisz produkt higieniczny w zapieczętowanym opakowaniu i je otworzysz. Do takich produktów należą m.in.:
  • testy ciążowe,
  • końcówki do szczoteczek,
  • soczewki kontaktowe,
  • maseczki.
Możesz zwrócić ten produkt przed otwarciem.

Sprzedający ma prawo nie przyjąć zwrotu. Przed odesłaniem produktu zapytaj sprzedającego, czy go przyjmie. W przypadku wad produktu dalej przysługuje Ci prawo do reklamacji.

na szybko z allegro a tu masz z ustawy

Cytat

5) w której przedmiotem świadczenia jest towar dostarczany w zapieczętowanym opakowaniu, którego po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu;

jedyna szansa jak pudelko nie bylo zafoliowane albo nie bylo zaklejone jakas plomba albo to sklep ktory wlicza w cene to ze ktos oddaje i pozniej sprzedaje smierdziuchy mowiac ze modelka je miala na nogach i ludzie placa jeszcze wiecej niz za nowe bo sa stópkarzami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, lily was here napisał(a):

A ten tekst że to wyrzucają to jakaś kompletna brednia oddaje buty w stanie idealnym i oni maja to niby wyrzucić - po co?

ze wzgledów higienicznych 

a po co wyrzucaja ubrania te sklepy sieciowe ktore im ludzie oddaja ?ich pytaj ja swoje zdanie wyrazilem juz ze lepiej stracic 2 dolary niz miec pozniej opinie ze pot ktos zostawil albo cos innego

tak tych z stacjonarncyh nie wyrzucaja bo widzialy galy co braly a jak kupujesz przez internet nowe to chcesz nowe zapieczetowane itd. a nie przymierzane przez kogos

ja jakbym dostal przymierzane to bym zrobil awanture bo to jest oszustwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, lily was here napisał(a):

Zresztą same te sprzedawczynie często mówią że można pochodzić w domu byle nie odrywać tej folii i nie maja mieć śladów + ofc nie na dworze 

no ale ja nie twierdze ze nie ma sklepow ktore takie cos umozliwiaja tylko ze co do zasady jak kupujesz przez internet buty i inne rzeczy majace kontakt np. z wydzielinami a stopa ma bo sie poci to oni nie musza przyjmowac tych zwrotow i zwyjke tego nie robia bo musieliby to wyrzucic i podniesc cene o koszt tych zwrotow. 

musi byc jednak zapakowane tak zeby bylo widac czy ktos otwieral wiec buty np. sportowe zwykle nie sa ale klapki juz czesto tak. 

maszynke do wlosow sadzisz ze tez mozna oddac albo sluchawki douszne ?

17 minut temu, lily was here napisał(a):

To się lepiej orientuj większość sieciówek ma normalnie zwroty i to nawet i do miesiąca. Coś słabo się orientujesz w temacie 

ale to nie jest prawo tylko ich dobra wola. przyjmuje i wlicza to w cene to tez siwadczy o sklepie ze ma taka marze ze moze nawet co drugi towar wywalic wiec znaczy ze ten towar kosztuje duzo wiecej niz powinien :D

jak od twojej dobrej woli zalezy czy przyjmiesz to mozesz przyjac cos z metkami etc. a tego smierdzacego nie a jak prawo ci nakazuje to i smierdziucha musisz przyjac tylko potracic za utrate wartosci. 

np. moze ktos kupic od ciebie telefon i ci oddac rozbity i tez musisz przyjac tylko potracic koszt wymiany wyswietlacza bo to czynnosc jednostronna kupujacy oswiadcza ze oddaje i nie masz wyjscia. w przypadku butów masz wyjascie mozesz jedne przyjac a innych nie. ja bym nie kupil nigdy w sklepie klapków ktory umozliwia zwroty. 

w sklepie stacjonarnym przyjac nie musisz tylko mzoesz jak chcesz. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, libed napisał(a):

nie mowie ze nie mozna przymierzyc w sklepie tylko ze przy zakupach przez internet czesto jest adnotacja ze nie przyjmnuja i jest odpowiedni przepis na to i tyle

sa sklepy gdzie i depilator i szczoteczke do zebów mozesz sobie wlaczyc i sprawdzic a tez zwrotów sie nie przyjmuje. to ze sie nie przujmuje nie znaczy ze nie mozna mozna zawsze. sprzedawca zawsze moze przyjac zwrot i go wyrzucic zwykle w ubraniach tak czynia

A co mnie obchodzi zakup przez internet jak to był stacjonarny i przyjęty bez zająknięcia bo buty były w stanie idealnym, przeszłam się w nich 10 kroków po domu- tak samo jak w sklepie?

Koniecznie musisz zabrać glos i wymyślasz aspekty które nie znalazły się w pierwotnej opowieści  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, lily was here napisał(a):

Bzdura

co bzdura ? jako ekolog powinnas wiedziec ze nawet niektorzy ekoterrorysci protestuja zeby te sklepy nie utylizowaly tych ubran

A co mnie obchodzi zakup przez internet jak to był stacjonarny i przyjęty bez zająknięcia bo buty były w stanie idealnym, przeszłam się w nich 10 kroków po domu- tak samo jak w sklepie?

Koniecznie musisz zabrać glos i wymyślasz aspekty które nie znalazły się w pierwotnej opowieści  

juz mowielm ze zalozylem ze rpzez internet skoro chcesz zwrocic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

teraz tak pomyslalem ze majtki tez moga uciskac i sie wrzynać wiec to tez ma byc argument do zwrotu ? no tak bywa ze cos moze nam nie pasowac zycie. 

Muszę cie zmartwić ale majtki też można przymierzyć kupując stacjonarnie - pisałam wyżej o zasadach przymierzania majtek 

Teraz, libed napisał(a):

uz mowielm ze zalozylem ze rpzez internet skoro chcesz zwrocic. 

To polecam nie zakładać tylko czytać, oszczędzisz sobie elaboratu na coś co nie jest tematem posta 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę cie zmartwić ale majtki też można przymierzyć kupując stacjonarnie - pisałam wyżej o zasadach przymierzania majtek 

ja bym w takim sklepie nie kupil i nie przymierzal majtek ktore moze przymierzalo 100 osob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, libed napisał(a):

sprzedawca zawsze moze przyjac zwrot i go wyrzucic zwykle w ubraniach tak czynia

Tutaj zapewniam cie że nikt ich nie wyrzucił tylko trafiły do ponownej sprzedaży

poza tym żeby zarazić się grzybem muszą być ku temu warunki 

kurtke puchowa też pierzesz po zakupie bo ktos ja przymierzył bo może tam być naskórek?

1 minutę temu, libed napisał(a):

ja bym w takim sklepie nie kupil i nie przymierzal majtek ktore moze przymierzalo 100 osob

To nie kupuj. Nikt ci nie każe. Ja kupiłam i wyprałam.

22 minuty temu, libed napisał(a):

ale to nie jest prawo tylko ich dobra wola

No i co z tego?

Korzystam z tej dobrej woli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, libed napisał(a):

maszynke do wlosow sadzisz ze tez mozna oddac albo sluchawki douszne ?

Jak zwykle absurdalne porównania z drugiego bieguna 

33 minuty temu, libed napisał(a):

prosze

Serio przytoczyłeś mi prawo które miało być o butach w którym nie ma nic o butach?😱🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, lily was here napisał(a):

kurtke puchowa też pierzesz po zakupie bo ktos ja przymierzył bo może tam być naskórek?

nie kupuje takich ale tak zwykle jak cos kupie to albo piore albo biore nowe ktore nie wyglada jakby ktos to przymierzal

4 minuty temu, lily was here napisał(a):

To nie kupuj. Nikt ci nie każe. Ja kupiłam i wyprałam.

no i ok ja mowie co mozna oddac bo jak pisalem zalozylem ze przez internet

4 minuty temu, lily was here napisał(a):

Korzystam z tej dobrej woli 

no to z tego ze nie pisz bo nie mozna oddac chyba ze ktos robi wyjatek od reguly z powodu dobrej woli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, libed napisał(a):

jedyna szansa jak pudelko nie bylo zafoliowane albo nie bylo zaklejone jakas plomba albo to sklep ktory wlicza w cene to ze ktos oddaje i pozniej sprzedaje smierdziuchy mowiac ze modelka je miala na nogach i ludzie placa jeszcze wiecej niz za nowe bo sa stópkarzami

Strasznie się rozwodzisz żeby zaprezentować wiedzę o sprzedaży internetowej, tylko klasycznie jesteś obok tematu, prawem o butach w którym ani słowa o butach i jakieś przykłady specjalistyczne ch wie o czym.

buty to nie jest produkt higieniczny 😂

ja rozumiem że koniecznie musisz się odezwać ale błagam pisz na temat chociaż te elaboraty 

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, lily was here napisał(a):

Jak zwykle absurdalne porównania z drugiego bieguna 

szczerze powiedziawszy to ja bym wolal juz sluchawki douszne po kims niz klapki. hpv nie widac a na stopach bywa czesto nawet taka specjalna odmiana jest 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

no to z tego ze nie pisz bo nie mozna oddac chyba ze ktos robi wyjatek od reguly z powodu dobrej woli

Praktycznie wszystkie sklepy w których korzystam maja te dobra wolę. Nie wiem w czym problem masz konkretnie? Że postąpiłam zgodnie z zasadami sklepu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lily was here napisał(a):

Strasznie się rozwodzisz żeby zaprezentować wiedzę o sprzedaży internetowej, tylko klasycznie jesteś obok tematu, prawem o butach w którym ani słowa o butach i jakieś przykłady specjalistyczne ch wie o czym.

buty to nie jest produkt higieniczny 😂

ja rozumiem że koniecznie musisz się odezwać ale błagam pisz na temat chociaż te elaboraty 

pytalas dlaczego nie mozna to ci zacytowalem rpzepis caly 

ale ja nie pisalem ze but to produkt higieniczny tylko ze wzgledow higienicznych, wkleilem na szybko z allegro nie moja wina ze allegro glaby zamiast przepisac z ustawy napisali swoja wersje ze produktow hignienicznych zamiast ze wzgledow higienicznych :D w ustawie jest ze wzgledow higienicznych i zdrowotnych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłam świecę liliową o pięknym zapachu. No i sznurek do szydełka- standard.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Ой, пропадет он говорил, твоя буйна голова.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

szczerze powiedziawszy to ja bym wolal juz sluchawki douszne po kims niz klapki. hpv nie widac a na stopach bywa czesto nawet taka specjalna odmiana jest 

A ja bym wolała klapki niż słuchawki i zapewne większość  butów które posiadam miał ktoś na sobie bo stacjonarnie nie masz po 50x dany rozmiar tylko zazwyczaj maja 2,3 i nie mam z tym problemu bo nie rozumiem jak inaczej można kupić buty niż przymierzając je.

a jak ktoś już tak się boi to niech sobie zdezynfekuje ja aż tak nie schizuje.

w temat jak się zakaża wirusami nawet nie wchodzę bo rozhula się kolejna tęga rozkmina z podparciem srata. HIV-a też w butach można znaleźć?😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, lily was here napisał(a):

Praktycznie wszystkie sklepy w których korzystam maja te dobra wolę. Nie wiem w czym problem masz konkretnie? Że postąpiłam zgodnie z zasadami sklepu?

ja z niczym nie mam problemu widze ze nie wiesz ze nie mozna co do zasady oddac butów w ktorych sie chodzi gola stopą to ci napisalem i tyle, a to ze jakis sklep przyjmuje albo te w ktorych robisz zakupy nie ma znaczenia. nie nie wszystkei sklepy stacjonarne  przyjmuja zwroty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytalas dlaczego nie mozna to ci zacytowalem rpzepis caly 

ale ja nie pisalem ze but to produkt higieniczny tylko ze wzgledow higienicznych, wkleilem na szybko z allegro nie moja wina ze allegro glaby zamiast przepisac z ustawy napisali swoja wersje ze produktow hignienicznych zamiast ze wzgledow higienicznych :D w ustawie jest ze wzgledow higienicznych i zdrowotnych. 

Podałeś mi jakaś zasadę w której wymienia się produkty higieniczne i nie ma tam ani słowa ani skojarzenia z butami. Błagam pisz precyzyjnie i na temat bo nie mam siły na przepisywanki 15 mil od sedna tematu bo koniecznie chcesz się pochwalić wiedza (tylko nie do końca na temat).

Teraz, libed napisał(a):

ja z niczym nie mam problemu widze ze nie wiesz ze nie mozna co do zasady oddac butów

No przyznaje nie wiem. Nie wiedziałam, że jak sklep podaje info 14 dni na zwrot to to w praktyce oznacza zakaz zwrotu 😂 weź już naprawdę…

nie wszystkei sklepy stacjonarne  przyjmuja zwroty. 

I w takich nie robię zwrotów. Kontent?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, lily was here napisał(a):

Podałeś mi jakaś zasadę w której wymienia się produkty higieniczne i nie ma tam ani słowa ani skojarzenia z butami. Błagam pisz precyzyjnie i na temat bo nie mam siły na przepisywanki 15 mil od sedna tematu bo koniecznie chcesz się pochwalić wiedza (tylko nie do końca na temat).

podalem ci ustawe nie cala tylko ten fragement czego nie mozna i co sie odnosi do moim zdaniem tez butów

Cytat

5) w której przedmiotem świadczenia jest  towar dostarczany w zapieczętowanym opakowaniu, którego po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi