Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pochwalcie się co sobie ostatnio kupiliście

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A powiedz dla osoby posiadającej piekarnik, jaka jest korzyść z tego całego frajera? Ja glownie slysze opinie, ze zdublowany mniejszy piekarnik.

Plusy są takie, że pobiera mniej energii i chyba szybciej się piecze. Plus łatwiej się myje. Minusy - jest mniejszy i jeśli teflon się przypali lub zetrze to wydziela rakotwórcze toksyny.

Moim zdaniem piekarnik wystarczy, ale jak ktoś nie ma to air fryer to dobra alternatywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, MicMic napisał(a):

No ja go wlasnie kupuje w zastepstwie malego piekarnika ktory sie popsul :D

To to tak. Przy braku piekarnika (a tak sie zdarza w mieszkaniach w pewnym mieście nagminnie;p) to rozumiem. Ale nie rozumiem idei dublowania tych ustrojstw.

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Plusy są takie, że pobiera mniej energii i chyba szybciej się piecze. Plus łatwiej się myje. Minusy - jest mniejszy i jeśli teflon się przypali lub zetrze to wydziela rakotwórcze toksyny.

Moim zdaniem piekarnik wystarczy, ale jak ktoś nie ma to air fryer to dobra alternatywa.

No to tak zem właśnie czuła , ja do tego nie jestem gadżeciara kuchenna i nie Lubie zawalania blatów;)

poza tym - kto myje piekarnik? 😅

zart

(a trochę nie:p) 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

To to tak. Przy braku piekarnika (a tak sie zdarza w mieszkaniach w pewnym mieście nagminnie;p) to rozumiem. Ale nie rozumiem idei dublowania tych ustrojstw.

No to tak zem właśnie czuła , ja do tego nie jestem gadżeciara kuchenna i nie Lubie zawalania blatów;)

poza tym - kto myje piekarnik? 😅

zart

(a trochę nie:p) 

myję piekarnik kiedy ten zaczyna przypominać kominek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, _co napisał(a):

myję piekarnik kiedy ten zaczyna przypominać kominek

Szanuję 😅

14 minut temu, MicMic napisał(a):

Ja chyba nie umyłem jeszcze w swoim życiu króciutkim :D

Mnie sie zdarzyło, ale nie polecam:p wiec tak trzymaj 😜

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Już jutro w nagłówkach kafepudla - Obrabia 2 fora i nie ma czasu posprzątać? Krejzi to syfiara nie myjąca piekarników! 

A czy nie lepszy będzie temat o madce obrabiającej 3 fora z gachami, która dostaje 800plus z krwawicy kafeterian a dupy nawet nie ruszy, żeby piekarnik wyczyścić? Daj ładny nagłówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myję piekarnik, ale tak dokładnie to rzadko, bo strasznie z tym dużo roboty. Ostatnio jak rozebrałam drzwiczki to mi jakąś część została i nie mogłam rozkminić po co to było. Do tej pory leży w szufladzie, chyba nie było aż tak potrzebne, bo drzwiczki się jeszcze nie rozpadły 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Ja wymieniam. Jak samochód pokazuje że trzeba go zatankować to też wymieniam, a co.

Jest to jakiś sposób xd 

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Ostatnio jak rozebrałam drzwiczki to mi jakąś część została i nie mogłam rozkminić po co to było. Do tej pory leży w szufladzie, chyba nie było aż tak potrzebne, bo drzwiczki się jeszcze nie rozpadły 😅

Chopa poproś to ci złoży 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja myję piekarnik, ale tak dokładnie to rzadko, bo strasznie z tym dużo roboty. Ostatnio jak rozebrałam drzwiczki to mi jakąś część została i nie mogłam rozkminić po co to było. Do tej pory leży w szufladzie, chyba nie było aż tak potrzebne, bo drzwiczki się jeszcze nie rozpadły 😅

Ale to przecież zawsze tak jest że jak coś rozbierasz a potem składasz to zostają jakieś części. Jak działa to nie drążyć :D

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, MicMic napisał(a):

Jest to jakiś sposób xd 

Chopa poproś to ci złoży 

Wątpię 😄 on ma zero cierpliwości do takich rzeczy i pewnie jeszcze gorzej by to złożył.

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Ale to przecież zawsze tak jest że jak coś rozbierasz a potem składasz to zostają jakieś części. Jak działa to nie drążyć :D

Też wychodzę z tego założenia 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A czy nie lepszy będzie temat o madce obrabiającej 3 fora z gachami, która dostaje 800plus z krwawicy kafeterian a dupy nawet nie ruszy, żeby piekarnik wyczyścić? Daj ładny nagłówek.

A właśnie, dowiadywałaś sie czy są tu jakies żonate onany?:p

Tak na zas 😂

Ej chyba robimy straszny offtop;p

sorry

przychodzimy z piekła i temu tak😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A właśnie, dowiadywałaś sie czy są tu jakies żonate onany?:p

Tak na zas 😂

Ej chyba robimy straszny offtop;p

sorry

przychodzimy z piekła i temu tak😛

Nie wiem czy żonate i czy onany ale kocur z indorem by się nadawali do łańcucha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi