Skocz do zawartości
Nerwica.com

Świąteczny niezbędnik ;)

Gość iiwaa

Rekomendowane odpowiedzi

Czegoś tutaj nie rozumiem...ateiści obchodzą święta? Wtf? Ja z tej szopki wypisałam się dawno temu

Ale u nas nie ma ani grama religii.

Jest niemiecki zwyczaj - choinka, wolne i żarcie, które robimy.

Nie idziemy na pasterkę, kolęd nie śpiewamy, nie mamy opłatka i innych sreli-dupereli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czegoś tutaj nie rozumiem...ateiści obchodzą święta? Wtf? Ja z tej szopki wypisałam się dawno temu

Boże narodzenie dawno już straciło swój religijny charakter zresztą on zawsze był tylko dodatkiem do spotkań rodzinnych i biesiadowania. Jakby nie było przed epoką chrześcijaństwa w te dni świętowano pogańskie przesilenie zimowe a chrześcijaństwo je zastąpiło bożym narodzeniem choć nie wiadomo nic o tym aby Jezus się urodził 25 grudnia jeżeli w ogóle przyszedł na świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś plaga około świąteczna to kupowanie wszystkiego na kredyt, albo branie pożyczek. Niby są okazje do kupienia prezentów a potem jakieś obniżki, ale nieraz znajomi czy rodzina biorą coś na łapu capu i są strasznie zdziwieni przy spłacie, że mają dodatkowe koszty. Dla chętnych podpowiedź, pożyczka w Moneymanie - https://www.moneyman.pl/ gdzie przynajmniej wiadomo po symulacji kredytu, ile się za niego zapłaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi