Skocz do zawartości
Nerwica.com
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Zbychu 1977

Życie cudem jest.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Ciekaw jestem jak ateiści tłumaczą powstanie życia na ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
podstawówka się kłania...

A to rzeczywiscie ciekawy argument a tak na powaznie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ateizm,materializm to ideologie utopijne .Bazują na fałszywych przesłankach kreując w ten sposób absurdy,podstawioną rzeczywistość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Zbychu 1977, masz prawo tak sądzić, jednak mnie nie przekonasz.

Nie miałem takiego zamiaru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy w dalekiej przyszłosci ludzie skonstruuja maszyne do podrózy z czasie, cofna sie miliony lat wstecz i jednemu z nich niechcacy wpadnie do praoceanu niedojedzona kanapka, żródło pierwszych bakterii i aminokwasów.

wg: "Autostopem przez galaktykę" autora nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Skąd więc wziął się człowiek ,zwierzęta -nie chodzi mi o wymiar techniczny tylko o ontologiczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, nie prosiłem o linka do definicji "ontologii" tylko o Twoją definicję sformułowania "wymiar ontologiczny", którego sam użyłeś. Po prostu nie wiem co się dla Ciebie kryje pod tym pojęciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ontologiczny tj. wykraczający poza ogląd świata przez naukę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, moim zdaniem bez sensu jest zadawać takie pytania ateistom (przy założeniu że wszyscy ateiści są racjonalistami). Jeżeli ktoś uważa, że tylko rozumowo da się poznawać świat, to raczej nie udzieli Ci odpowiedzi z perspektywy "wymiaru ontologicznego", bo po prostu w swoim postrzeganiu nigdy takiej perspektywy nie przyjmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Zbychu 1977, moim zdaniem bez sensu jest zadawać takie pytania ateistom (przy założeniu że wszyscy ateiści są racjonalistami). Jeżeli ktoś uważa, że tylko rozumowo da się poznawać świat, to raczej nie udzieli Ci odpowiedzi z perspektywy "wymiaru ontologicznego", bo po prostu w swoim postrzeganiu nigdy takiej perspektywy nie przyjmie.

Pytam tylko (znając domyślnie zestaw odpowiedzi) jak ateiści tłumaczą zaistnienie pierwszego człowieka ;niech racjonalnie to opiszą z ich perspektywy .swiatopoglądowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, Australopitek, Homo Habilis, Homo erectus, Neandertalczyk, Homo sapiens - człowiek. Ot cała ewolucja człowieka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pytam tylko (znając domyślnie zestaw odpowiedzi) jak ateiści tłumaczą zaistnienie pierwszego człowieka ;niech racjonalnie to opiszą z ich perspektywy .swiatopoglądowej.

Raczej trudno ci będzie uzyskać sensowną odpowiedź na to pytanie. Bo:

- ateiści nie mają "wspólnej wersji" odpowiedzi na Twoje pytanie. Niczego nie "tłumaczą" kolektywnie, nie mają Nauczycielskiego Urzędu Ateizmu. Tu się może wypowiedzieć i setka ateistów i każdy może udzielić Ci innej odpowiedzi.

- ludzie rzadko chcą wchodzić w dyskusję z ludźmi, którzy z góry zakładają jakie będą ich odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi