Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zero seksu/Biały związek

Arasha

Rekomendowane odpowiedzi

"Rezygnacja" bez wspomagania się lekami,tudzież w wyniku "uszkodzeń mechanicznych" organów odpowiedzialnych za popęd - Jest prawie że jak mi się wydaje niemożliwe,libido,potrzeby bliskości fizycznej,zwał jak zwał - można olać,jednakowoż i tak prędzej czy później człowieka "dopadną",jedynie chemią albo ingerencją w organizm można to wyeliminować.

Co do mnie,jest to tylko upierdliwa żądza,prymitywny instynkt,czy potrzeba która czasem "przejmuje kontrolę",przy obecnym światopoglądzie,priorytetach,podejściu do życia,ludzi i reszty - rzecz całkowicie zbędna,której ciężko się pozbyć (łykać leków,by tylko zabić libido - raczej nie zamierzam).

Niechęć/nienawiść do współżycia jednak nie wiem,czy wynika z mojej natury,czy też ze strachu przed zbliżeniem się do kogoś emocjonalnie i fizycznie.

Jest mi obojętne jednak,czy ktoś lubi dupakę,czy nie,jeśli tak,niech mu służy,jeśli nie - fajrant, "do whatever u want"

Na dzień dzisiejszy,z mniejszym lub większym powodzeniem,olewam tę sferę żywota i człowieczeństwa,jak będzie - czas pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rezygnacja" bez wspomagania się lekami,tudzież w wyniku "uszkodzeń mechanicznych" organów odpowiedzialnych za popęd - Jest prawie że jak mi się wydaje niemożliwe,libido,potrzeby bliskości fizycznej,zwał jak zwał - można olać,jednakowoż i tak prędzej czy później człowieka "dopadną",jedynie chemią albo ingerencją w organizm można to wyeliminować.

Jest możliwe; np. u mnie libido ma "nieprawidłową orbitę" i jest nakierowane na rzeczy w ogóle nie związane z seksem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwe; np. u mnie libido ma "nieprawidłową orbitę" i jest nakierowane na rzeczy w ogóle nie związane z seksem.

nazywaj rzeczy po imieniu.hobby/pasja niema nic wspólnego z libido.ja np.kocham sadzić z kałasznika do puszek,patrzeć jak powstaje sferyczny snop iskier o średnicy 1 metra po stycznym trafieniu pociskiem w puszkę stalową i fruwać nad więzieniem i obserwować z powietrza jak się kiszą na spacerniakach ale nigdy ale to nigdy nie wystąpiła u mnie erekcja prącia/nasieniotok po wzięciu do rąk karabinu czy po wejściu do samolotu/oderwaniu się od ziemii.był bym bardzo zmartwiony gdyby coś takiego u mnie występowało i bym sugerował poważne uszkodzenie mózgu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie odpowiem :D ludzie pogodni,mają w życiu lepiej.Więcej uśmiechu i radości,a życie staję się lepsze.

To prawda przecież nawet przy lepszym samopoczuciu radości każdy ból jest mniejszy,jeśli samopoczucie sie poprawia to znikają objawy np. depresji.Tylko akurat przez tą chorobę w mózgu nie możemy się cieszyć tak jak zdrowi musimy łykać na to leki.I to nie do końca jest prawdą że ludzie smutni popadają w depresje radośni też ,to wina pracy neuroprzekaźników w mózgu.Nie możemy się cieszyć tak prawdziwie i normalnie jak zdrowi ludzie.Nie przez to że nie umiemy nie lubimy lub nam się nie chcę -przez chorobę której jednym z objawów jest właśnie to o czym napisałem.Wiem że to wiecie i nie potrzebnie psuję temat pisząc o rzeczach oczywistych. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nazywaj rzeczy po imieniu.hobby/pasja niema nic wspólnego z libido.ja np.kocham sadzić z kałasznika do puszek,patrzeć jak powstaje sferyczny snop iskier o średnicy 1 metra po stycznym trafieniu pociskiem w puszkę stalową i fruwać nad więzieniem i obserwować z powietrza jak się kiszą na spacerniakach ale nigdy ale to nigdy nie wystąpiła u mnie erekcja prącia/nasieniotok po wzięciu do rąk karabinu czy po wejściu do samolotu/oderwaniu się od ziemii.był bym bardzo zmartwiony gdyby coś takiego u mnie występowało i bym sugerował poważne uszkodzenie mózgu.

A ja mam właśnie erekcję nakierowaną na rzeczy nie związane z seksem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na_leśniczek na początku wątki zadał pytanie dość kluczowe dla tezy postawionej w tytule przez autora - po co świadomie rezygnować z seksu? Chociaż ja się tym nie zajmuję zbytnio, bo nie trafił się na tyle szalony facet, by się temu zadedykować na stałe, kompletnie nie widzę powodu, aby celowo rezygnować z czegoś, co jest NATURALNĄ aktywnością człowieka. Z ilością jest to zmienne, jak wszystko, co ilościowe w konstrukcji naszej fizyczno-psychicznej i w pełni NORMALNE.

Argument z bakteriami bardzo mnie rozbawił - wystarczy przejechać się pierwszym lepszym autobusem nocnym w Warszawie - zbierze się więcej mikroorganizmów jednorazowo niż podczas sesji seksu wielokrotnego.Z resztą od tego jesteśmy ludźmi cywilizowanymi, aby trzymać się względnie jednego partnera i zachowywać normalną higienę.

Ach i coś jeszcze - ja uważam, że seksu trzeba się nauczyć, to jest forma interakcji międzyludzkiej, która nie przychodzi od razu, rozwija się i dojrzewa, trzeba smakować i szukać, a nie od razu determinować bieg całego życia. Mi mówiono - tylko krowa nie zmienia zdania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argument z bakteriami bardzo mnie rozbawił - wystarczy przejechać się pierwszym lepszym autobusem nocnym w Warszawie - zbierze się więcej mikroorganizmów jednorazowo niż podczas sesji seksu wielokrotnego.Z resztą od tego jesteśmy ludźmi cywilizowanymi, aby trzymać się względnie jednego partnera i zachowywać normalną higienę.

Ach i coś jeszcze - ja uważam, że seksu trzeba się nauczyć, to jest forma interakcji międzyludzkiej, która nie przychodzi od razu, rozwija się i dojrzewa, trzeba smakować i szukać, a nie od razu determinować bieg całego życia. Mi mówiono - tylko krowa nie zmienia zdania.

seks to czynnośc wyjątkowo prymitywna i smierdząca.zwierzęca.niema w tym nic mądrego i nierozumiem dlaczego do tej prymitywnej czynności potrzeba aż dwóch ludzi to kilku sekund "przyjemności"karabiny to moja miłość i jakoś nikt mi nie pomaga trzymać w ręku i celować a to też wyjątkowo przyjemne.strzelać można dyskretnie.co do lotów to pilot jest jednak potrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seks to czynnośc wyjątkowo prymitywna i smierdząca.zwierzęca.niema w tym nic mądrego i nierozumiem dlaczego do tej prymitywnej czynności potrzeba aż dwóch ludzi to kilku sekund "przyjemności"karabiny to moja miłość i jakoś nikt mi nie pomaga trzymać w ręku i celować a to też wyjątkowo przyjemne.strzelać można dyskretnie.co do lotów to pilot jest jednak potrzebny.

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Twoje doświadczenia seksualne sprowadzają się do wymiętoszenia dziewuchy (w bramie/ w krzakach/ na tylnym siedzeniu samochodu) po szkolnej potańcówce ostro zakrapianej alkoholem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dziwaczny temat seks jest potrzeba fizjologiczna i rezygnacja z tego to jakby stwierdzic : teraz rezygnuje z jedzenie, snu czy picia :roll:

Dziwaczny to jest Twój pogląd.

Jedzenie, picie i sen to są podstawowe potrzeby, bez tego nie da się żyć, a seks nie jest potrzebą podstawą, można bez niego żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Twoje doświadczenia seksualne sprowadzają się do wymiętoszenia dziewuchy (w bramie/ w krzakach/ na tylnym siedzeniu samochodu) po szkolnej potańcówce ostro zakrapianej alkoholem.

raczej miałem do czynienia z dziewczynami które ochoczo dały sie tak wymiętosić i postawiły ulitmatuum"albo nas rozładujesz albo będziesz całe życie sam"więc tylko one miały przyjemnośc którą chciały powtarzać.a ich orgazmy to jak moje kolejne strzały oddane do puszki-bez emocji,mechanicznie i lekką ręką.a tonący i brzytwy się przytrzyma.

-- 07 sie 2014, 16:07 --

Dziwaczny to jest Twój pogląd.

Jedzenie, picie i sen to są podstawowe potrzeby, bez tego nie da się żyć, a seks nie jest potrzebą podstawą, można bez niego żyć.

mi by wystarczyły ze 3 stosunki żeby mieć dosyć na kilkanaście lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mark123, przezyc tez mozna o chlebie i wodzie w karcerze.ale chyba co to za zycie...

a co powiesz klawiszowi"nie podoba mi sie tu,wychodze dowidzenia"??to co los da trzeba przyjąć z pokorą.mnóstwo inwalidztw odcina drogę do seksu,miłości,przyjazni,koleżeństwa i wakacji na zawsze.więc zostaje tylko z całego życia chlebuś i wodziczka.jak się niema co się lubi to się lubi co się ma.tyle że w karcerze siedzi sie bo się nabroiło i wiesz kiedy wyjdziesz a inwalidztwo to zwykły kaprys losu któremu najzwyczajniej sie nudzi i co jakiś czas zrujnuje komuś życie jak przebić bańkę mydlaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dziwaczny temat seks jest potrzeba fizjologiczna i rezygnacja z tego to jakby stwierdzic : teraz rezygnuje z jedzenie, snu czy picia :roll:

Niby fizjologiczna ale bez seksu da się żyć i mnóstwo osób tak żyję, wg mnie to co najwyżej potrzeba fizjologiczna wyższego rzędu niekonieczna do funkcjonowania aczkolwiek dająca satysfakcję i zdrowie psychiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dająca satysfakcję i zdrowie psychiczne.

zdrowie psychiczne?lekarz psychiatra w szpitalu tłumaczył iż libido i czynności z nim związane to przejawy nienormalności i objawy choroby psychicznej.

Też tak słyszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doberman, czyli znakiem tym że osoby zdiagnozowane nie mają prawa do życia seksualnego.zakaz ten został narzucony przez ogół prewencyjnie mając chronić społeczeństwo przed genetycznymi zanieczyszczeniami rodem z ideologii wujcia adolfa.jest powiedzenia nagrody darwina iż "idioci" sami się eliminują albo nie mają potomstwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi