Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wybory na prezydenta.

wiejskifilozof

Na kogo zagłosujesz w II turze?  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zagłosujesz w II turze?

• Dudę
      34
    • Komorowskiego
      20
    • Na nikogo- pójdę na wybory, ale oddam "pusty" głos na znak protestu
      4
    • Na Magdę Gessler
      6
    • Nie idę na II turę wyborów
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mama opiekuję się takim chłopcem lat prawie 4. Jego ojciec lat 35. Pracownik sadu jabłoniowego,zapytał a co to ma być w maju. Ale on,w tv ogląda tylko POLO TV. I jego nie interesuję polityka,kiedyś mówił.Że dla niego może być w tv tylko disco polo. Szczęśliwy czy głupi ?

Ojciec, syn, czy rolnik jabłoniowy?

Nie nie jest rolnikiem.Tylko w sadzie pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczne czytać Wyborczą i oglądać TVN i hm co mi z tego przyjdzie.....?

No stane się płytkim relatywistą który uważa że choćby po trupach aby tylko dojść do pieniędzy i może władzy. Moralnie upadne na poziom ludzi lewicy czyli praktycznie na dno....

Może jak bede zaradny to zapisze sie do platformy i dzięki korupcji i nepotyzmowi zostanę nowobogackim wsiunem.

Prawde mówiąc taka perspektywa mnie przeraża.

Wole być zwykłym średniozamożnym prawicowcem przez lewactwo być może nazwyany oszołomem, ale chociać mam jakieś wartości, moralność i poglądy. Wybieram jednak uczciwość i patriotyzm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu maciek, malutki, jest wiele innych pozycji niż Wyborcza, a o telewizji nic nie pisałam. Nie widzisz, że ta wypowiedź brałna jest po prostu śmieszna?

Wybieram jednak uczciwość i patriotyzm.

Od kiedy prawica ma monopol na uczciwość i patriotyzm? Czymże wg Ciebie jest owy patriotyzm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, to prawda,jest prześliczna. Jednak ludzie nie dali się złapać tylko na to, w dodatku niby kukiełka, a zrobiła Millera w xuja. Z jednej strony, dziwnym pomysłem było wystawienie na kandydata lewicy doktora historii specjalizującą się w historii kościoła i wierzącą, ale z 2 strony, Ogórkowa ma do kościoła stosunek instytucjonalny i to jest dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda, Miller już się sklepał. Od czasu, gdy polazł do Samoobrony przestałem go szanować. Niedawno zgnoił Napieralskiego (nie lubię go, bo to takie ciepłe kluchy, ale przykro było na to patrzeć), wcześniej z sld odeszli inni, wartościowi ludzie. Miller zaczyna przypominać Kaczyńskiego, tylko z drugiej strony sceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wczoraj słyszałam taką wypowiedź Korwina, że w przeciwieństwie do Palikota on przeszedł pozytywnie badania psychiatryczne, bo ma pozwolenie na broń, a Palikot nie. Najpierw z przerażeniem zaczęłam się zastanawiać co za lekarze leczą w Polszy, że być może w związku z tym nie mam żadnej dystymii ani zaburzeń osobowości tylko jestem zupełnie zdrową osobą ale z dużą dozą nadwrażliwości emocjonalnej, a oni za to ładują we mnie baterię proszków jakbym co najmniej była tak niebezpieczna jak pensjonariusze ośrodka w Gostyninie, a później wybuchłam gromkim śmiechem, że frustracja z człowieka może zrobić takiego intelektualnego niedoroba, i że w sumie to dobrze, że to tylko dystymia i zaburzenia osobowości, bo chodzę normalnie uczciwie do pracy, zarabiam na swoje zachcianki i ten nieszczęsny kredyt na mieszkanie, mam faceta i dwie papugi, ostatnio zaczęłam ćwiczyć żeby troszku zadbać o zdrowie, więc w przeciwieństwie do pana Korwina nie mam zaburzeń adaptacyjnych. Biorę od życia to co mi daje z małymi modyfikacjami, ale nie jadę do Brukseli po dożywotnią kasę z bezsensowną teorią sabotażu instytucji, która daje mi żreć i pozwala pokazywać swoją paskudną japę w TV, żeby głosić oderwane od rzeczywistości teorie. Poza tym czy zdrowy psychicznie człowiek powie, że będzie strzelał do kogokolwiek za to, że protestuje? W mojej nawet zaburzonej emocjonalności się to nie mieści! Nawet jeśli część z tych górników popełniła w czasie protestów przestępstwa, nawet jeśli domagają się tej kasy którą ugrali niesłusznie strzelanie zostawmy do ludzi zostawmy dla morderców, gwałcicieli, pedofili i ISIS! Jak będę chciała mogę sobie zebrać ludzi i iść pod sejm protestować, bo psychiatrzy przepisują nagminnie SSRI, a spora część ludzi czuje się do po tych lekach źle, więc nawet jeśli spalimy przy okazji jakąś oponę to znak, że trzeba do nas strzelać? Zdanie władzy ma być niczym zachwiane i nie wolno mi wyrażać swojego niezadowolenia, bo grozi mi to śmiercią? To my żyjemy w starożytnym Rzymie czy w XXI wieku i cywilizowanym społeczeństwie? I takiemu komuś pozwala się kandydować na prezydenta? Ja wiem, że demokracja ma sporo luk, ale k/rwa bez przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, no, prawda z tym Napieralskim. Ty na kogo zagłosujesz?

MalaMi1001, i wyobraź sobie, że są ludzie, którzy cieszą sie jak widzą gębę tego chama i przygłupa w tv i przyznają mu rację. Oczywiście najczęściej to pryszczate małolaty, bez dzieci, nieutrzymujący się sami i nie mający pojęcia, ile wydaliby na upragnione prywatne leczenie jakby złamali nogę czy ich tatuś dostał zawału i zostaliby obciążeni kosztami helikoptera i bajpasów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda, ja nie mam wyjścia, skoro poprostumacierewicz głosuje na Dudę, to ja muszę na Komorowskiego. Choć moim prawdziwym kandydatem jest ktoś, kto nie startuje w tych wyborach. :( A gdyby nie było w polityce PiS-u, to nie głosowałbym na Komorowskiego. No i takie to beznadziejne wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda, no wiesz co? Ja tu jak na przesłuchaniu się czuję, a Ty nadal nie napisałaś na kogo będziesz głosować. Foch! (i nie wyśnionym tylko prawdziwym, na szczęście nie śnią mi się politycy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda ja wiem i to mnie przeraża. Bo jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ludzie go oglądają, bo traktują jako wybryk natury i dla rozrywki można popatrzeć na małpę robiącą fajne sztuczki, ale są ludzie, którzy go do cholery popierają! I nie zgodzę się, że to tylko małolaty, mój prawie pięćdziesięcioletni szwagier głosuje na niego niemal od zawsze. Fakt faktem intelektualnie i emocjonalnie przypomina rozwojem pantofelka, ale jakiś % w społeczeństwie takich ludzi jest i taki przygłup jak Krowin wejdzie do parlamentu i będzie miał wpływ na to jak się będzie żyło społeczeństwu, oczywiście przy oklaskach ludzi, którzy albo nie wiedzą co to praca i prawdziwe życie jak małolaty, albo jak mój szwagier toną w długach bo nie potrafią racjonalnie myśleć (oczywiście wszystkiemu winne jest złe państwo, podatki, goowniane prawo, a nie on sam). Przerażające!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, już od razu na przesłuchaniu. Ot, mała komisja śledcza ;)

Niestety nie mam wśród kandydatów polityka, którego popierałabym nawet w 70%. Z braku laku waham się pomiędzy:

1. Bronkiem - by pokazać swój sprzeciw wobec populistycznej polityce PIS i Dudy, a właściwie Jarka miłośnika kotów;

2. Tanajno - by pokazać, że popieram demokrację bezpośrednią, konsultacje społeczne (referenda) i świeckie państwo.

MalaMi1001, Niektórym nie przetłumaczysz, że sami zgotowali sobie swój los i to nie państwo i tzw. system jest winne ich nieudolności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzisz, że ta wypowiedź brałna jest po prostu śmieszna?

Braun to dla mnie taki samo no może trochę mniejszy oszołom jak Korwin. Może to i prawica ale nie moja bajka. Wole Kukiza i Dudę.

Od kiedy prawica ma monopol na uczciwość i patriotyzm? Czymże wg Ciebie jest owy patriotyzm?

Jest niewielu polityków lewicy których cenię ale kilku się znajdzie. Wśród nich jest śp Józef Oleksy, który na słynnym spotkaniu u śp. Gudzowatego którego miałem okazję poznać powiedział prześwietne przeprawdziwe słowa. Brzmiały one tak "Czerwone dynstie rozkradły Polskę".

No gdyby powiedział to ktoś z prawicy to bym się nie dziwił. Powiedział to jednak człowiek od X lat w PZPR, siedział przy okrągłym stole. Później długie lata spędził przy establishmencie SLDowskim w jego lepszych i gorszych czasach. Był Ministrem, Marszałkiem, Premierem. Wiedział co mówi. Stąd taki wniosek.....

Z resztą gospodarcze afery za rządów SLD i PO sięgają już sufitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale są ludzie, którzy go do cholery popierają!

Takie to polskie wpieprzać się do tego, kto go popiera. Ludzie go popierają, bo mają dość tych kurw w sejmie, które okradają nas każdego dnia. Prowadzę z rodziną działalność gospodarczą i tylko leming, który nigdy był w takiej sytuacji może powiedzieć, że wszystko działa ok. Kontrole skarbowe, ciągle polują na człowieka żeby mu wlepić mandat za niewystawienie paragonu, Zus kosztuje 1100 z a w Anglii 50 funtów czyli 250 zł !. Kwota wolna od podatku to zaledwie 3000 zł przy czym w Anglii wynosi ona 10 tys funtów czyli 50 tys zł ! Ludzie mają dość tej bandy czworga. Rządziło SLD była bieda, rządził Pis była bieda, rządzi PO i jest bieda. Jak tu się nie wkurzyć ? szczekają na siebie Tusk z Kaczyńskim i naród podnieca się tym przedstawieniem, tylko że nic z niego nie ma. Dlatego ludzie głosują na Korwina, bo mają już dość. Lepiej dać szansę komuś, kto nie rządził jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale są ludzie, którzy go do cholery popierają!

Takie to polskie wpieprzać się do tego, kto go popiera. Ludzie go popierają, bo mają dość tych kurw w sejmie, które okradają nas każdego dnia. Prowadzę z rodziną działalność gospodarczą i tylko leming, który nigdy był w takiej sytuacji może powiedzieć, że wszystko działa ok. Kontrole skarbowe, ciągle polują na człowieka żeby mu wlepić mandat za niewystawienie paragonu, Zus kosztuje 1100 z a w Anglii 50 funtów czyli 250 zł !. Kwota wolna od podatku to zaledwie 3000 zł przy czym w Anglii wynosi ona 10 tys funtów czyli 50 tys zł ! Ludzie mają dość tej bandy czworga. Rządziło SLD była bieda, rządził Pis była bieda, rządzi PO i jest bieda. Jak tu się nie wkurzyć ? szczekają na siebie Tusk z Kaczyńskim i naród podnieca się tym przedstawieniem, tylko że nic z niego nie ma. Dlatego ludzie głosują na Korwina, bo mają już dość. Lepiej dać szansę komuś, kto nie rządził jeszcze.

W Anglii to w małych sklepach u Turasów i Hindusów( bo żaden Anglik nie będzie się tak poświęcał) paragonu ci nigdy nie wydadzą bo ukrywają dochody a połowa towaru to spod lady jest( mocny alkohol i fajki) także az tak super tam nie jest choć na pewno mniejsze podatki niż w Polsce. Nie zapomnijmy że tam 10 tysiecy funtów rocznie to przeciętny Angol w 3-4 miesiące zarobi a część Polaków specjalnie se robi 2-3 miesiące wakacji aby tego progu nie przekroczyć, bo bardziej się opłaca np pracować 9,5 miesiąca za 9,5 tys funtów niż 12 za 12 tysięcy skoro ci finalnie wyjdzie tyle samo. A w ogóle to lepiej tam niz pracować za minimum to siedzieć na zasiłku bo wtedy dadzą ci darmowe mieszkanie i bony żywnościowe, znałem takich co rzucili pracę na rzecz płodzenia dzieci i socjalu i bardzo se to chwalą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu maciek, malutki, jest wiele innych pozycji niż Wyborcza, a o telewizji nic nie pisałam. Nie widzisz, że ta wypowiedź brałna jest po prostu śmieszna?

Wybieram jednak uczciwość i patriotyzm.

Ja jestem lewicowy, kocham TVN.PO troszkę mniej.I jestem patriotą. A co do moralności.To najpierw trzeba być moralnym w 100 % by innych pouczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu maciek, Wyborcy Komora są równie leniwi, stateczni i nie lubiący zmian jak on także nie dziwota ze się nie pokazują, nawet na jego wiece przychodzą głównie urzędnicy niejako z przymusu. A elektorat chcący zmiany, młody i radykalny jest najbardziej widoczny nawet jeśli to tylko kilka procent społeczeństwa. Na podstawie widoczności na spotkaniach, protestach na ulicach czy nawet forach internetowych nie można określać jakie poparcie kto ma,a paradoksalnie takie ataki na Komora na jego wiecach mogą mu się przysłużyć bo wiele ludzi zagłosuje na niego aby do władzy nie doszli ci "szaleni" Korwinowcy czy zwolennicy zamachu smoleńskiego. Ciągle mnie dziwi że Ty jako niby tak wykształcony i na stanowisku patrzysz płytko lub nie dostrzegasz wielu rzeczy a ja zwykły prosty, fizol z nizin społecznych to widzę ale może się mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle mnie dziwi że Ty jako niby tak wykształcony i na stanowisku patrzysz płytko lub nie dostrzegasz wielu rzeczy a ja zwykły prosty, fizol z nizin społecznych to widzę ale może się mylę.

Cóż, słowo "niby" wydaje się tu kluczowe.

Ludzie popierający obecnego Prezydenta są zwykle spokojni, opanowani, kulturalni, więc wolą wypełnić swój obywatelski obowiązek podczas wyborów, a nie na wiecach dla prostego ludu, gdzie liczą się tylko chamskie odzywki, obraźliwe napisy na transparentach, czy używanie broni typu jajko lub pomidor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.