Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

wiola173, nie wiem czy wychudzony. Zawsze byłem szczupły. Trzymałem tą samą wagę przez 25 lat +/- pół kilo jedząc to na co miałem ochotę, kiedy miałem ochotę. Teraz mi się przytyło jakieś 5 kilo. I wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kornelia_lilia, zrobiłem taką piękną trasę z 12-letnią wtedy moją córką - przez Stambuł, Efez, Pammukale, Kapadocję do Bodrum (dawny Halikarnas); stamtąd na Kos, z Kos na Mykonos i dalej do Aten; później przez Meteora stopem do Igumenitsy; dalej prom do Brindisi i stopem przez Bari do Rzymu. Ostatniej nocy w Rzymie mnie okradli. Zostałem tak jak stałem bez kasy, paszportów, pamiątek. Szlag trafił wszystkie zdjęcia, materiał filmowy, aparat, kamerę video. Ambasada umieściła nas w Domu Pielgrzyma Polskiego w Rzymie do czasu wyrobienia nowych, tymczasowych dokumentów. No i właśnie z Domu Pielgrzyma Polskiego jacyś ludzie zabrali nas jeszcze do Castel Gandolfo na audiencję do Papieża i prosto po audiencji w autobus i do domu. Zdjęcie trafiło do nas po jakichś 2 tygodniach i to jedyna pamiątka z tego wyjazdu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiya, ja patrzę pozytywnie; lepiej że okradli mnie ostatniego dnia niż pierwszego. A propozycja jest nie do odrzucenia :mrgreen:

kornelia_lilia, do Tasmanii nie, ale mogę Cię podrzucić na Irian Jaya, a stamtąd to już masz rzut beretem. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiya, podobno odwieźć Paulinę do Tasmanii. :mrgreen: Transsyberią nad Bajkał, a dalej to już prosta droga przez Mongolię, Chiny, Wietnam, Laos, Tajlandię do George Town w Malezji, a stamtąd mamy prom na Sumatrę. Sumatra, Jawa, Bali, Lombok, Sumbawa, Flores. Z Ende na Flores kolejny prom na Irian Jaya. Odstawiamy Paulinę na Tasmanię i wracamy przez Borneo, Singapur, Andamany, Indie, Pakistan, Iran i Turcję. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sabaidee, :shock:

To co mam spakować? :D

loperamid, plaster na odciski i komplet bielizny na zmianę. Kij do odpędzania waranów wystruga się na miejscu.

Kiya, piszesz się na to? Bo ja taaak! :D

Po 36 godzinach jazdy przez Sumatrę na twardej przystawce bez oparcia po dziurach wielkości taczki będziesz miała wszystkiego tak serdecznie dosyć, że cały zapał Ci się ulotni.

Ja kiedyś byłem na trochę krótszym tripie z trzema dziewczynami. Użyłem jak pies w studni. Ileż razy dziennie można chodzić na siku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi