Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

Na podstawie badań przeprowadzonych w restauracjach doszli do wniosku, że kelnerki z ustami pomalowanymi karminową szminką zbierają nawet dwa razy więcej napiwków niż te z ustami pomalowanymi w tonacjach różowych i beżowych. Naukowcy sugerują, że czerwony kolor ust to dla mężczyzn sugestia, że kobieta ma wysoki poziom estrogenów i jest dobrego zdrowia.
to tyle na temat "naukowych" badan ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,107103,12508106,Geny_odpowiedzialne_za_ksztalt_twarzy_odkryte.html

Badania nad genetycznymi uwarunkowaniami wyglądu naszych twarzy są jeszcze w powijakach. Jednak już dziś znamy wpływ działalności hormonów, zwłaszcza płciowych, na naszą aparycję. Mowa o utożsamianym z męskością testosteronie oraz kobiecym estrogenie. W rzeczywistości niezależnie od płci, wydzielamy i jeden i drugi (jest to niezbędne do utrzymania prawidłowego funkcjonowania organizmu), tyle że w innych ilościach. Dzięki ich różnemu natężeniu w okresie pokwitania twarze męskie różnicują się od twarzy żeńskich. To zjawisko nazywane jest dymorfizmem płciowym twarzy. Rozrost dolnej jej części, mocno zarysowana, umięśniona szczęka, nisko osadzone brwi, owłosienie - to dzieło intensywnej pracy testosteronu. Delikatne, nieco obłe, rysy, większa ilość tkanki tłuszczowej, wydatne usta to natomiast sprawka estrogenu. Mięsiste, zaczerwienione wargi ewolucyjnie stanowią informację o płodności i zdrowiu kobiety (także np. braku niedokrwistości).

kolejny link.

Candy14,

to tyle na temat "naukowych" badan

no racja zaprzeczyłaś wszystkiemu ;) nie przekonuje już, masz takie mniemanie i ok.

ladywind,

jetodik, a już daj spokój tych naukowym teoriom ,nie bądź zzedliwy ,teraz święta i po świętach dużo takich real women będziesz to mógł podziwiać na naszych polskich ulicach

no będę podziwiał, mam nadzieję, że one mnie też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, w sumie to jest mi wszystko jedno co wplywa na usta kobiece :) wiec moze i masz racje ze przestane sie wypowiadac na ten temat.

dream*, wydatność ust się chyba kształtuje głównie w okresie dojrzewania.

tu tylko sie nie zgodze...ksztalt ust mamy od urodzenia taki sam...kto urodzil sie z wydatny,i bedzie je mial rowniez w okresie dojrzewania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieslawpas, Nawet nie wyobrażasz sobie jak bardzo ja sam, chciałbym być w takim nastroju jak wtedy w Mikołajkach kiedy moja ex cykneła to zdjęcie z ukrycia..obecnie z tamtego faceta nic już nie zostało.

Jestem wrakiem, schudłem 8kg, mój uśmiech nie jest już tak entuzjastyczny, a raczej zgaszony, z lekkim grymasem bólu, bo jest wymuszony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi