Skocz do zawartości
Nerwica.com

Włosy łonowe u kobiet.

wiejskifilozof

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pamiętam że nasza historyczka z podstawówki nie nosiła majtek i miała tam niezłe zarośla a było to na początku lat 90-tych a może i nawet bliżej połowy, czyli nie aż taka prehistoria. No o ile mnie pamięć ni myli to w latach 90-tych na plażach też jeszcze sporo zarośniętych było, mnie osobiście pachy odstraszają ale włosy łonowe( poza jakimiś megazaroślami) jakoś mniej, chodzi mi tylko o wizualność bo w seksie( przynajmniej oralnym) to może przeszkadzać trochę pewnie.

Zazdroszczę historyczki.Nasza była do bólu konserwatywna i katolicka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie, jak kobiecie wygodniej, tak akceptuję. Nie chciałbym niczego kobiecie narzucać ani stygmatyzować jakiejkolwiek kobiety z powodu takich a nie innych jej gustów i preferencji związanych z jej intymną fryzurą.

Wizualnie podoba mi się trójkąt, a w każdym razie włosy podgolone tak, żeby nie wystawały poza linię majtek - jednak nie przeszkadza mi inna intymna fryzura u kobiety ani jej brak. To nie stanowi o fizycznej atrakcyjności kobiety.

Nie uważam intymnych fryzur za niehigieniczne - przy codziennym myciu się higiena i tak jest zachowana. Poza tym intymne owłosienie utrzymuje naturalną florę bakteryjną i zmniejsza ryzyko podrażnień z mechanicznych przyczyn, a także infekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Pani od biologii, zresztą wtedy bardzo mądra kobieta jak dla mnie, twierdziła, że higieniczniej jest owłosienie łonowe golić czy to kobiety czy mężczyźni. Ja też się z tym zgadzam, ale w sumie też z owłosienie jest cieplej zimą. Codziennie może nie by sobie tych miejsc nie podrażniać ale co kilka dni czy jak kto uważa można. Zależy od owłosienia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kto woli. Na pewno po coś ono rośnie . Są tacy co powiedzą by było co golić. Jednak rosną włosy i na głowie a jakoś panie nie golą głowy . Fryzjer by odszedł mycie włosów robota przy tym ,szampony ,suszarki itp narzędzia. Zwyczajnie umyć jak twarz i po problemie. A jednak nie ? 

A i łupiez nie wystąpi wtedy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi