Skocz do zawartości
Nerwica.com

Cytat na dziś

Arhol

Rekomendowane odpowiedzi

"Poprzez złości szarą chustę ledwo prześwituje sens. Zawracają nad tą pustką całe stada szczęść. "

Jako ten ślepy kamień pod wodą głęboką żyjesz, człowieku. W ciemnicy, człowieku, orzesz żywota rolę i płacz zasiewasz, ten trud, ten ból. I w błocie tarzasz gwiezdną duszę, człowieku, w błocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

There’s no hope on the battlefield. It has nothing but unspeakable despair. Just a crime we call victory, paid for by the pain of the defeated. Yet humanity has never recognized this truth. And the reason for that is, in every era, a dazzling hero has blinded people with their legends and prevented them from seeing the evil of bloodshed. The true nature of humanity has not advanced a step beyond the Stone Age.

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kiedy dziecko po raz pierwszy przejrzy dorosłych na wskroś – kiedy po raz pierwszy zaświta w jego małej, poważnej główce, że dorośli nie mają boskiego rozumu, że ich sądy nie zawsze są mądre, myśli słuszne, a wyroki sprawiedliwe – wówczas świat jego pogrąża się w przerażeniu i rozpaczy. Bogowie są obaleni, wszelkie bezpieczeństwo zniweczone. A jedno jest pewne co do upadku bogów: nie chylą się oni po trosze, ale walą się i roztrzaskują albo zapadają głęboko w zielone bagno. A świat dziecka nie da się potem odbudować. Bolesny to rodzaj dorastania."

Jako ten ślepy kamień pod wodą głęboką żyjesz, człowieku. W ciemnicy, człowieku, orzesz żywota rolę i płacz zasiewasz, ten trud, ten ból. I w błocie tarzasz gwiezdną duszę, człowieku, w błocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mama powiedziała mi,że każdy ma swojego

anioła. Każdy ma i będzie go miał.

Dżem,Niewinni i ja

'Wszyscy jesteśmy aniołami z jednym

skrzydłem: mozemy latać tylko wtedy, gdy

obejmiemy drugiego człowieka.'Bruno Ferreo

,,Don't worry about what people think,they

don't do it very often".

"Ważne jest, aby pozwolić pewnym

rzeczom odejść. Uwolnić się od nich.

Odciąć. Zamknąć cykl. Nie z powodu dumy,

słabości czy pychy, ale po prostu dlatego,

że na coś już nie ma miejsca w Twoim

życiu. Zamknij drzwi, zmień płytę,

posprzątaj dom, strzepnij kurz. Przestań

być tym, kim byłeś. Bądź tym, kim jesteś

Musisz zrozumieć, że to nie jest gra

znaczonymi kartami. Raz wygrywamy, raz

przegrywamy. Nie oczekuj, że inni Ci coś

zwrócą, docenią Twój wysiłek, odkryją

Twój geniusz, odwzajemnią Twoją miłość."

"-Pokaż oczy! - powiedział, dotykając jej

podbródka. - Najwyższy czas, żeby ktoś cię

wreszcie zaczął kochać."

— Stanisława Fleszarowa - Muskat - "Lato

nagich dziewcząt"

-- 04 wrz 2014, 11:48 --

mała ty się rozpadasz jak przemoknięte

książki

chciałem cię wczoraj chwycić w ramiona

rozleciałaś mi się pod palcami

kochanie ty się poskładaj już i tak jest ciebie

za mało

— Alina Korzeniowska

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

As machines become more and more efficient and perfect, so it will become clear that imperfection is the greatness of man

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Milczenie to sfera dokoła każdego czynu i każdego przejawu współżycia ludzkiego. Przyjaźń nie wymaga żadnych słów; to samotność wolna od lęku samotności."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im bardziej się kocha tym więcej się czyni,gdyż miłości,która nie jest niczym więcej niż uczuciem,nie mógłbym nawet nazwać miłością.

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Czuję się sam ze sobą jak pojeb, może to

powszechne zjawisko, może po prostu

wyolbrzymiam objawy neuro-

zakatarzenia. Niewykluczone, że to

psychiczna hipochondria" Jakub Żulczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...aby dostrzec rozwiązanie - trzeba

zrezygnować z bycia ofiarą i użalania się

nad sobą...

tak długo jak powtarzasz sobie, że "nie

mam wyjścia" - nie zobaczysz go, tak długo

jak skupiasz się na tym jak jest źle - nie

będziesz potrafiła dostrzec, że może być

inaczej i lepiej...

wiem, że jest ciężko, wiem, że wydaje Ci się

to prawie niemożliwe, ale musisz

przełamać to błędne koło, podnieść się i

zawalczyć o swoje życie!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We are all ready to be savage in some cause. The difference between a good man and a bad one is the choice of the cause.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi