Skocz do zawartości
Nerwica.com

Cytat na dziś

Arhol

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie, którzy nie potrzebują in­nych ludzi, pot­rze­bują in­nych ludzi, by im oka­zywać, że są ludźmi, którzy nie pot­rze­bują in­nych ludzi.

-- 09 wrz 2014, 10:47 --

Nie kry­tykuj mas­turbac­ji! To seks z kimś, ko­go się kocha!

"nerwice upaństwowić moderacje wypierdolić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Krytykować – to znaczy dowieść autorowi, że nie robi tego tak, jakbym ja to zrobił, gdybym potrafił."

Jako ten ślepy kamień pod wodą głęboką żyjesz, człowieku. W ciemnicy, człowieku, orzesz żywota rolę i płacz zasiewasz, ten trud, ten ból. I w błocie tarzasz gwiezdną duszę, człowieku, w błocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inside each of us, there is the seed of both good and evil. It's a constant struggle as to which one will win. And one cannot exist without the other.

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego, w jakim otoczeniu i środowisku człowiek przebywa. Środowisko – to wszystko, sam człowiek jest niczym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Do wszystkiego ochoty brak. Od środka.

Od spodu. Od duszy samej. Nieochota."

-S. Mrożek

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zwątpienie ma lepsze mniemanie o sobie niż wiara."

Jako ten ślepy kamień pod wodą głęboką żyjesz, człowieku. W ciemnicy, człowieku, orzesz żywota rolę i płacz zasiewasz, ten trud, ten ból. I w błocie tarzasz gwiezdną duszę, człowieku, w błocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brnąłem jakoś przez kolejne dni, prawie

nie podnosząc głowy. Jak okiem sięgnąć,

widać było tylko bezkresne bagno.

Stawiałem prawą nogę, potem podnosiłem

lewą, po niej znów prawą. Nie wiedziałem,

gdzie jestem. Nie byłem pewien, czy idę we

właściwym kierunku. Szedłem tylko po

prostu przed siebie, bo trzeba było gdzieś

iść.

Haruki Murakami - Norwegian Wood

Urodzona w1992r. Od 2006r z przerwami przerobiłam Relanium, Citabax, Arketis, Anafranil, Afobam, Fluanxol, Hydroxyzynę, Setaloft, Propranolol,Pramolan i Trittico. Po 9 latach walki radzę sobie sama, bez leków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I'm constantly running away from everything. I'm running away from things on a daily basis. I run away from relationships. I run away from responsibilities

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi