Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ukraina

zujzuj

Rekomendowane odpowiedzi

deader, nie, ale nie masz prawa mnie obrażać. (...)

Nie muszę być orłem w każdej dziedzinie, ale mam prawo wyrazić swoje zdanie na jakiś temat.

Ale ja wyrazić juz opinii o tym, że tylko idiota uważa że tylko Polska ma negaywne nastawienie do innych krajów - wyrazić nie mogę?

Weź się zdecyduj. Wolnoś słowa albo cenzura. Gadasz bzdury = licz się z tym że ktoś cię za te bzdury wyśmieje. Więcej, gadasz cokolwiek = licz sie z tym ze ktoś to cokolwiek być moze skomentuje i to w sposób ci nieodpowiadajacy.

Zamiast ciagnać osobiste przepychanki, udowodnij mi jakoś że jest jakis kraj w którym nie ma nacjonalistów i ekstremstów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SmutnaTęcza

deader, nie wiem, po czym wywnioskowałeś, iż uważam, że tylko Polska jest negatywnie nastawiona do innych. W wątku tym pbraźliwe komentarze padały z ust Polaków, więc do nich się odniosłam.

I zejdź ze mnie wreszcie, bo sobie tego nie życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deader, nie wiem, po czym wywnioskowałeś, iż uważam, że tylko Polska jest negatywnie nastawiona do innych. W wątku tym pbraźliwe komentarze padały z ust Polaków, więc do nich się odniosłam.

Ano po tym:

Zachowujecie się jak naziści. Jak Polaków ktoś gazował, to źle, ale jak wy piszecie to samo o innych narodach, to już dobrze? Żałosne. No ale to Polska właśnie... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SmutnaTęcza

Ano po tym:

Zachowujecie się jak naziści. Jak Polaków ktoś gazował, to źle, ale jak wy piszecie to samo o innych narodach, to już dobrze? Żałosne. No ale to Polska właśnie... :roll:

Odpowiedź:

W wątku tym pbraźliwe komentarze padały z ust Polaków, więc do nich się odniosłam.

Jednak nigdzie nie napisałam, że zachowują się tak wyłącznie Polacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora92, kiedy napisałem zaraz po tym że tylko idiota uważa że tylko w Polsce są ludzie o takim podejściu jak opisałem, to odpowiadasz:

deader, owszem, ale Polacy wszędzie widzą zagrożenie, spiski wobec nich i w ogóle wszyscy się na nich uwzięli. Z obserwacji ludzi w mojej okolicy wynika jasno, że nie cierpią jedynie Rosjan i Niemców, a do Ukraińców odnoszą się przychylnie (i vice versa).

Nic nie wspominasz że te same spiski widzą Rosjanie, Amerykanie, Holendrzy czy Chińczycy. Piszesz o Polakach, wyróżniając ich spośród innych narodów w tej kwestii. Tymczasem to jest bzdura, nie jesteśmy wcale mniej ani bardziej tolerancyjni czy ekstremistyczni od innych. W naturze człowieka leży nielubienie "tych z drugiej jaskini", kiedys się do tej jaskini szło z dzidą, dziś z karabinem. Mieszkańców tejże jaskini zrzucało się do wąwozu, dziś śle do gazu. Zmieniły się czasy, technologia i terminologia, ale człowiek pozostał taki sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INTEL 1, 100% racji, dla zwykłego szaraka nie ma znaczenia czy rządzi Putin czy UE. Ci ludzie protestują głównie z powodów ekonomicznych, myślą błędnie że jak pójda ku UE to im się sytuacja diametralnie poprawi a my wiemy że to tylko płonne nadzieje.

Dziś to nawet mój ojciec zagorzały antykomunista mówi że za komuny było pod wieloma względami lepiej, zarobki wtedy i dziś były marne ale wtedy przynajmniej człowieka szanowano w pracy i nie było takiego zapierdolu żeby utrzymać rodzinę( dziś połowa młodych nigdy rodziny nie założy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to prawda że dla nich unia to pewien symbol, za którym znajduje sie po prostu lepsze panstwo...Z Rosją na bank tego nie zrobią. Unia okazało sie że jest z tego wlasnie powodu wręcz zażenowana...gaz wynegocjowali i tyle ich Ukraina obchodzi..a tu nagle jakaś rewolucje robią

gazowanie to była ironia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, ale oni maja dosc bylego okupanta

Jakby więcej zarabiali to by im zwisało kto pociąga za sznurki, a tak swoją biedę zwalają na Janukowycza i Ruskich. No ale przecież pare lat rządzili tam niby ci wolnościowcy i demokraci Tymoszenko i Juszczenko i ludzie bylo mocno niezadowoleni aż tak że głosowali znowu na tego despotę Janukowycza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zujzuj, Rosja rozwija się dużo dynamiczniej od państw UE( oczywiście duża w tym zasługa bogactwa surowcowego) mają niższe podatki i mniejszą biurokrację niż w UE. Także niekoniecznie "współpraca" z Rosją oznacza dla Ukrainy zło.

zapomniales dodać o mega korupcji tak w Rosji jak i na Ukrainie.

No i cena gazu z Rosji ostudzi juz niedługo tych bijowszcików z Majdanu . Unia to im da tylko na początku , a potem to już tylko ciągnąć będzie. I po to głownie jest ten caly teatrzyk .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kroliki??

no króliki też...nie demonizujmy królików

A co do Rosji. Jest to kraj który jest potencjalną ruiną. Oni są potęgą finansową, ale gospodarczą już nie. Rosja to kraj który stawia na dumę narodową, a nie los obywateli...Sytuacja społeczeństwa jest bardzo zła. Ogromna korupcja, kolesiostwo, agresja...Ukraińcy mieli wybór. Albo tworzyć relacje w której będzie sie tylko zdobyczą Rosji, albo starać sie poprawić swój los...Rosja w wielkiej mierze przeżera swój majątek. Bogacą sie najbogatsi a nie społeczeństwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , Carlos , ale teraz Ci Upowcy będa rozkradac nasze składki to tego piżdziocha UE. I to mnie boli ,że Ci lenie mysla (jak my 30 lat temu ) ,że jak Unia wejdzie di Ich kraju to życie im sie poprawi . Ale niestety posra im się wszystko na każdym froncie i za 15 już lat będą teśknić za wujaszkiem Janukowyczem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zujzuj, trochę demonizujesz, w Rosji zarobki są porównywalne do polskich no ale drożej trochę jest ( poza wódą, benzyną i fajkami). Z książek J. Hugo- Badera napisanych w ostatnich latach wynika że ta bieda Rosji jest trochę naciągana, często wynika z totalnego lenistwa, braku zaradności ziemia leży odłogiem a oni piją na umór. Emerytury i renty są tam nawet wyższe niż w Polsce ( to najbardziej wierni fani Putina bo wcześniej często ich nie płacono). Na północy Rosji w przemyśle naftowym można popracować parę miesięcy w roku( oczywiście to skrajnie trudne warunki) ale reszta roku z zarobionej kasy można sobie odpoczywać nad ciepłym morzem czarnym .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak...nasze składki nam poukradają..Ja nie czaje ludzi. Jedni i ci sami ludzie potrafią mówić że na unii zyskują w zasadzie tylko Niemcy i że na wejściu do Unii Ukrainy zyskają wszyscy oprócz nas...Gdzieś widziałem jakieś wyliczenia, że wiele z euro jakie Niemcy łożą na Unię wraca do nich przez transfery gospodarcze...Ukraina w Unii i rozwój Ukrainy to nasz rozwój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na UE najbardziej się bogaci kasta urzędniczo- administracyjna, która lubuje się w produkowaniu głupich przepisów i tworzeniu sztucznych miejsc pracy. Czytałem dziś że celem UE jest to aby w 2022 roku 40% jej obywateli miało wykształcenie wyższe, skrajny kretynizm ale w UE to norma tak jak to ze ślimak to ryba śródlądowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie już te media drażnią wszędzie tylko o Ukrainie gadają rozumiem to nas sąsiad ale też nie przesadzajmy cały tydzień właściwie tylko o tym i ewentualnie o igrzyskach trąbią. Ana Krymie to większość stanowią Rosjanie plus Tatarzy także podejrzewam że za opcją Janukowycz, Rosja są.

-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tan to podobno jest sowietia...To podobno już w zasadzie jedyne miejsce gdzie przetrwał człowiek sowiecki i jego mentalność. Tam nawet o uniach nie chcą myśleć a pogarda władzy dla ludzi to jej cnota i tylko taka władzę sa w stanie szanować...pewnie że Ukraina nie jest jednolita...no ale powinniśmy patrzeć trochę przez pryzmat naszych interesów...a takim interesem jest zwycięstwo majdanu a porazka Rosji i jej wizji państwa i próby odbudowania imperium...Fundamentem naszego interesu geopolitycznego jest Rosja która traci wpływy. To sa fakty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi