Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, ****** Dzięki Słońce! A popcorn by się przydał. ;)

Reghum, Tam pokemony, realne fotony pozbierałeś... ;)

Moim zdaniem, jak masz taką "lekkość informatyczną" to warto w temacie się rozwijać. Pasja sama się nie budzi, trzeba trącić. ;)

zupa z rzodkiewek, Sobota ma coś takiego w sobie, że człowiek jakoś odruchowo za szmatę łapie... :D O tej porze roku, to tylko wbić się w fotel z gorącą czekoladą, podziwiać efekty swojej pracy i hygge. :smile:

Purpurowy, Na razie mam Króla Rozrywki przez choróbsko nie zaliczonego. :roll: Ale dzięki za polecenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet nie wiem co to jest ten hackintosh.

Mac na zwykłym pcecie lub laptopie. W polsce dosyć popularny, grupa zajmująca się tym ma z 10-20 tysięcy członków.

Nie jest to nielegalne (według Apple jest, ale liczy się prawo polskie/konsumenckie), jest to niedozwolone do pracy zarobkowej.

Wątpię żebym pracował na Macu zawodowo :P Prędzej Arch/Windows więc mi to problemu nie robi.

Moim zdaniem, jak masz taką "lekkość informatyczną" to warto w temacie się rozwijać. Pasja sama się nie budzi, trzeba trącić.

Choroba wzięła górę, ale można! Jeszcze jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reghum, TY KONWERSUJESZ! Jak Ci z tym?

Spać mi się zachciało :( Idę po drugą dawkę Solianu bo leki trzymam u rodziców.

Ale nie no, jest całkiem ok.

Wiesz, aspekt taki, że choroba to jedno, ale możliwość o niej zapomnienia to drugie. Nawet kiedyś ktoś odpisał na możliwość terapii schizofrenii, że jej warunkiem jest brak objawów psychotycznych choroby.

Myślę że w końcu jestem w tym momencie.

I znów mi domowy net nie działa chyba ich rozstrzelę w poniedziałek

Czekam na światłowody od ponad pół roku, wiem co czujesz :/

Ogólnie mam logopedę w poniedziałek na 9, ale już tak często nie jeżdżę na terapię mowy, miałem przerwę 2 miesiące i jest to chyba moja ostatnia wizyta. Po prostu jak będę mieć staż może nie być czasu (chyba że okaże się inaczej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reghum, Na nude - terapia zajeciowa. Ja z poczatku zwyczajnie kolorowanki kolorowalam zeby zajac czyms glowe i siebie. Pomagalo. Najgorzej to wlasnie nie robic nic bo ja rozumiem , jesli jest ostra faza chorobowa to wtedy ciezko dzialac ale jesli jest lepiej to dzialanie jest jak lekarstwo.

A na alie buble sie trafiaja. Niestety. Chociaz ja kupowalam dwa razy obudowe do Huaweia i bylam zadowolona . Zalezy na co sie trafi.

kosmostrada, Kochana najchetniej to bym sie z Toba chokolady napila ;) Takiej pysznej , korzennej. :105: Popcorn tez by mogl byc :D do chrupania.

Popracowalam to mykam zjesc i sie szykowac.

Wszystkim zycze udanego weekendu a chorowitkom naszym lepszego samopoczucia . Siooo chorobo! :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reghum, Na nude - terapia zajeciowa. Ja z poczatku zwyczajnie kolorowanki kolorowalam zeby zajac czyms glowe i siebie. Pomagalo. Najgorzej to wlasnie nie robic nic bo ja rozumiem , jesli jest ostra faza chorobowa to wtedy ciezko dzialac ale jesli jest lepiej to dzialanie jest jak lekarstwo.

A na alie buble sie trafiaja. Niestety. Chociaz ja kupowalam dwa razy obudowe do Huaweia i bylam zadowolona . Zalezy na co sie trafi.

Obudowe czy case?

Bo ja wymieniałem tą obudowę co jest łączona z wyświetlaczem, czyli przekładałem płytę główną etc. Ty pewnie mówisz o case.

U mnie wszyscy zapadli w sen zimowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a światłowód jest bezawaryjny?

Nie, ale szybszy. Nie mogę postawić serwera bo mam 1mb (i to mb, nie mB) uploadu. Jedyne co to może gra WWW.

A w pokoju raspberry pi, serwer na APU, thinkpad, laptop, telewizor smarttv który by pociągnął Linuxa.

PSP które może służyć za serwer FTP czy PS Vita...

Kiedyś pisałem ile mam urządzeń, ale wziąłbym się za jakiś projekt. Miałem odpalić mapę PokemonGO dla Gutkowa (mieszkam tutaj), ale przestałem grać.

Licencja na specjalny klucz to koło 12-20zł, wychodzi taniej o ~5zł w skali miesiąca niż płatna mapa oferowana np. przez StayPRO, i działa lepiej.

Też fajny projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reghum, podziwiam Cię za takiego dobrego bzika i zakręcenia na punkcie informatycznym.

To już - jak widzę jest Twoją pasją, jeno trzeba to pchnąć do przodu, rozwijać. Masz ku temu predyspozycje.

Matko święta, okazało się że włączenie raspberry pi które zużyło przez rok z 10-15zł zwróciło mi 200zł na skoku waluty o 75% w krypto.

Nie wiem czy chcę sprzedawać, bo kurs może znów wy*ebać... Mam jeszcze 400zł w monero.

Gdybym nie sprzedał części miałbym teraz 1300-1500zł.

A to była taka zabawa żeby memować znajomym i rodzinie że kopię kamienie. Najgorzej boję się podatków, bo nie ma regulacji prawnej, według mnie giełdy powinny automatycznie go odprowadzać, bo ja nie umiem :/

Ale samo kopanie zajęło coś koło roku, ale nie pochłonęło dużo prądu, więc oczywiście jestem na plusie.

Chyba z kumplem zainwestujemy w lokal dla hackerspacu jak już pisałem i tam będziemy ogrzewać pomieszczenie Radeonami XD

Ehh :P Ale znów nie mam co robić. Uszczęśliwiło mnie to trochę, ale znów będę szukał zajęcia bo włączenie/skonfigurowanie koparki to pół godziny roboty a sprawdzenie kursu 10 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę w poniedizałek Orange i chrzanię wszystko bo mnie szlak trafia a moja córka już cholery dostała

Jaki orange? Kablowy? Jaka prędkość?

Ja mam 20/1 na całą rodzinę i nie narzekam, prócz tego słabego uploadu i w przypadku aktualizacji komputerów szlag mnie trafia (no, mieć tyle sprzętu to może).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reghum, a jaki provider? pingi znośne?

Orange, ale za chyba 70zł, bo muszę utrzymywać linię. Światłowód 100/100 wychodzi taniej niż ten (a 300/300 10 zł drożej z tego co pamiętam).

Pingi w miarę ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki lek bez działania uzależniającego polecacie na uspokojenie?

Hydroksyzynę, ani się nie uzależnisz, ani to mocne (chociaż ja brałem 30mg na sen).

10mg weź i nie powinno cię zmulić o ile nie jesteś odrazu bardzo spokojny, bo słyszałem od kogoś że go ścinała taka dawka na 2 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo Nieboszczyk mam pytanie - można drugi raz wypełnienie tymczasowe dawać do ósemki tj. zęba zatruwanego który jest niewyrżnięty,ale rozwiercony mocno mocno ( pod zatruwanie) i wszystko mi z niego najpierw się "wypłukało" a potem wypadło :cry:

?

i co poza wyrywaniem się z taką lipą robi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro nie działa, melisa to gówno, jak byłam w szoku powypadkowym lekarka kazała mi to pić. wszędzie idioci

Reghum, nie gram w NosTale, bo na dzień dobry zaczęło ściągać 14 aktualizacji, 3 minuty na każdą, także położyłam laskę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunaa, Punkt zwrotny (2011) The Ledge

Młody Gavin Nichols (Charlie Hunnam) stoi na krawędzi budynku i jest zdecydowany skoczyć. Do negocjacji ze skoczkiem wysłany zostaje detektyw Hollis Lucetti (Terrence Howard). Odkrywa on, że Gavin jest zmuszony wyskoczyć z budynku przed południem.

http://www.filmweb.pl/film/Punkt+zwrotny-2011-562677

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo Nieboszczyk mam pytanie - można drugi raz wypełnienie tymczasowe dawać do ósemki tj. zęba zatruwanego który jest niewyrżnięty,ale rozwiercony mocno mocno ( pod zatruwanie) i wszystko mi z niego najpierw się "wypłukało" a potem wypadło :cry:

?

i co poza wyrywaniem się z taką lipą robi?

ty nie chcesz rwać?jeżeli ząb był rozwiercany nie moze byc niewyrżnięty,ząb niewyrżnięty to ząb zatrzymany.tkwi w kości i go nie widać.te ósemki planujesz leczyć kanałowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunaa, Punkt zwrotny (2011) The Ledge

Młody Gavin Nichols (Charlie Hunnam) stoi na krawędzi budynku i jest zdecydowany skoczyć. Do negocjacji ze skoczkiem wysłany zostaje detektyw Hollis Lucetti (Terrence Howard). Odkrywa on, że Gavin jest zmuszony wyskoczyć z budynku przed południem.

http://www.filmweb.pl/film/Punkt+zwrotny-2011-562677

Dzięki za propozycje :D

Poczytam recenzje i może obejrzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi