Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

nieboszczyk, Też dodaję czasami namoczoną bułę, zależy od mięsa.

Dzięki za przepis. :smile:

To wielkie i bardzo miłe zaskoczenie dzisiejszego dnia, że ten dział sztuki, jakim jest gotowanie jest Ci bliski.

Uwielbiam być mile zaskakiwana przez ludzi. :smile: Choć w zasadzie nie chodzi o zaskakiwanie, tylko satysfakcjonujące potwierdzanie mojej wiary, że z każdym znajdziemy coś wspólnego, jeśli tylko oczywiście chcemy.

karminadle to potrawa którą można łatwo i długo przechowywać poprzez zamrożenie.kiedy niema pieniędzy można je codziennie rozmrażać w sosie pomidorowym i olej z nich wypływa na powierzchnię czyniąc je lżejszymi dla wątroby i trzustki.nie trzeba przez jakiś czas codziennie wydawać pieniędzy na jedzenie.karminadle to jedzenie dla biedaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, To cieszymy się bardzo i nie zaprzestawaj. ;) Napisz czasami co u Ciebie, co porabiasz, jak love...

paramparam, Kochana, no i miałaś przygodę, która dobrze się skończyła. Zgubiłaś się i odnalazłaś. :smile: A i załatwiłaś sprawy. Tak a propos innego Twojego postu - umiesz, tylko może sobie nie pozwalasz? :bezradny:

Uściski przesyłam, bo tak daleko jesteś, że trzeba słać i słać. ;)

mirunia, Tak, tylko to widzę w tym dniu. :smile: Spokojnej nocy i energii na jutro!

nieboszczyk, ważne, że smaczne i z dobrych składników.

Kolorowych snów Wszystkim!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki nieboszczyk za przepis na karminadle. Nigdy tego nie jadłem i mam ochotę spróbować. Z tego co doczytałem to śląska potrawa.

polecam kiedy nie chcesz codziennie wydawac pieniędzy na jedzenie i kiedy niemasz pieniędzy już w połowie miesiąca.nie psują się i są wyborne.ważne żebyś je dobrze dosmaczył.możesz użyć przepisu remigiusza rączki i zrobić z tłustej i żylastej łopatki wieprzowej a możesz przepis przekręcać dodając inne mięsa.eksperymenty kulinarne sprawiają że przyprawy które pasują do jednej potrawy z inną nagle się gryzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Zjadłabym mielonczaka :D

Mój przepis, do mięsa mielonego dodaje bułkę namoczoną, jajko, dobrze podsmażoną cebulę pokrojoną w kosteczkę, sól, pieprz, czasami dodaję trochę posiekanej zieleniny..koper i pietruszka. Oczywiście można również dodać pieczarki ;) I Voilà :mrgreen:

:papa::papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunaa żymłe namoczoną w mleku czy w wodzie dodajesz?mięsa na mielone jakiego zazwyczaj używasz do karminadli?

Jak mam mleko w lodówce to w mleku a jeśli nie to w wodzie też może być. Co do mięsa mielę w sklepie co jest..wieprzowina sama lub z domieszką wołowiny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunaa żymłe namoczoną w mleku czy w wodzie dodajesz?mięsa na mielone jakiego zazwyczaj używasz do karminadli?

Jak mam mleko w lodówce to w mleku a jeśli nie to w wodzie też może być. Co do mięsa mielę w sklepie co jest..wieprzowina sama lub z domieszką wołowiny :)

żymłe lepiej moczyć w mleku z uwagi na walory smakowe.mielone wieprzowo-wołowe?ciężko powiedzieć na takie mieszanie.załóżmy że do karminadli wieprzowych doskonale pasuje musztarda a z wołowymi?morde wykręca...karminadlom wołowym raczej bliżej do hamburgerów tylko do kotletów hamburgerowych są zapewne inne przyprawy i nie takie chude mięso(antrykot,pręga)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieboszczyk, jakie masz zainteresowania - jak można spytać? Poza kulinarnością. Albo w czym byś chciał się rozwijać? Ciekawi mnie kierunek pasjonatyczno-zawodowy, w jakim chcesz/rozwijasz się, z Twoją wyobraźnią :smile:

wiejskifilozof, kuruj sie, powodzonka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

No i u mnie krach pogodowy. I ja również zaduszonam.

Poszłam po pracy z psem po warzywka do obiadu, ło matko ale ciężko się szło. Derealka na maksa.

No ale zraziki się duszą, będzie obiad na dwa dni, a ja zdecydowanie już załączam moduł kocykowy.

Miłego wieczoru!

Lunaa, Witaj na Spamowej! ( jeśli się jeszcze pokażesz...)

Monster6, Nie groziłam Ci paluszkiem w sprawie leków, tylko się dopytywałam. :smile: Bo ja ze sto razy się upewniałam, czy aby żonglowanie neuroleptykiem mi kisielu z mózgu nie zrobi.

Jest szansa, że Twój słowotok osłabia koncentrację terapeutki i nie zauważy, jak Ci się wypsnie. ;) A na serio, to po co tam chodzisz, jeśli nie masz zamiaru się odsłonić?

Fajny dzionek masz dzisiaj! :great:

wiejskifilozof, Kuruj się dzielnie!

mirunia, Ale co żeśmy pokorzystały to nasze. :smile: Kwiatki kupione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę w domu,już spadło.Jest 37.

Szefie ,Twoje objawy wskazują ewidentnie na brak seksu we krwi . Okład z młodych piersi i nimetka wyleczyła by cie nie tylko z gorączki , ale i Twojego natrętego neopoganizmu . ;)

Zdrówka życzę , nie męcz tyle walecznego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monster6, "łagodna i dobra owieczka" tiaaa... To się doigrałam... :lol:

paramparam, Słońce jesteś mądrą walczącą babeczką i wierzę, że oprócz leków znajdziesz też wspomagającą drogę, żeby sobie z tym radzić. Zobacz - rozpadasz się i składasz do kupy, czy to nie jest magiczna umiejętność, niczem ten Feniks... :smile:

Moggi, Ale co Ci się podoba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kochana no to Twoja szafa ulega radykalnemu odświeżeniu. :smile: Świetnie leżące portki to jest dopiero fart. Burgundowe mówisz, jakże na czasie. :great: Jeszcze trafisz futerko, trzeba szperać. Ja jeszcze będę polować na dłuższe i brązowe.

Jak co roku czekam na fotę efektów Twojej tfurczości. :smile:

comatom, No heloł, heloł! :papa: Tak to u nas jest, że zaliczamy cofki... :bezradny: Trzymaj się i dbaj o siebie!

Może znów troszkę tu popiszesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór!

U mnie też bardziej lękowo, ale to tak jest, trzeba jakoś z tym żyć...

Dzisiaj nadal pogoda złoto-jesienna, słonecznie, ciepło.

Wczoraj byłam na dalszych zakupach, w lekkim trenczu, było mi za gorąco, na dzisiaj natomiast był to odpowiedni strój.

Nie chcę się rozpisywać o swoich dolegliwościach ogólnych, bo najważniejsze, że, mimo wszystko, mogę w miarę normalnie funkcjonować...zresztą jak większość z Was.

Bardzo zainteresował mnie temat mielonych :D , dlatego dodam, że ja robię wyłącznie z drobiowego, ze szczypiorkiem, natką, cebulą, jajkiem, bułką, oraz z dużą ilością pieprzu ziołowego, smażę na oleju kokosowym, czasem dopiekam w piekarniku :mrgreen:

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobranoc, trzymajcie kciuki żebym nie wstawał w nocy i się wyspał. Zaburzenia myślenia (które trochę funkcjonują jak głosy w paranoidalnej) wbiły na rejon. Mam dość. Boże jak ja mam już dość.

Chcę święty spokój. Czemu muszę tak cierpieć. Nie chcę... Ja chcę być już szczęśliwy, ale nie takie szczęście jak się odczuwa w psychozie.

Miłej nocy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem ostatnio kulturze Słowian.Wiele,fajnych rzeczy.

Czy Dziewanna,to słowiańska Artemida.

Dyktator Uzbekistanu,ma córkę.

Nadal czuję się,źle.

Czy,może się dobrze bawić.Słuchając metalu.Można.

Dlaczego kiszka pasztetowa,nie jest popularna.

Kiedy do kin,wejdzie nowy film.Na podstawie Tolkiena.

Czy okularnice,to aseksualne nerdy ?

Czy,ktoś mówi płynnie po azersku.

A jak,tak to po co ?

Lampart chiński.

Czy warto przywrócić,kolegia ?

Dlaczego,Paździoch taka menda jest ?

Uff.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi