Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Ledwo doszłam tym wężykiem do domu, niby posypane piachem, ale właśnie trzeba iść takim wężykiem, żeby trafić na piach i nie rąbnąć, uff. :shock:

Nigdzie dzisiaj nie wychodzę już. Zakupy zrobię jutro, powinno być mniej ślisko.

kosmostrada, fajnie, że byłaś na takim relaksie i maseczkach u kosmetyczki, to wielka frajda - ale teraz ta zapylona łazienka? :shock: Co na to oczyszczona cera? (znowu się czepiam!) ;)

cyklopka, pijany wąż pewnie pełza prosto :mrgreen:

Tak jest!

Pan Mirek pracuje bez maseczki i bez gogli, będę go miała na sumieniu.

Wiem, trochę jak z jakiegoś filmu postapokaliptycznego.

To chyba ostatnio w Almie nie byłeś, wiecie, w grach o zagładzie atomowej i/lub zombie są często sceny, że trzeba zdobyć prowiant i jakieś narzędzia w opuszczonym supermarkiecie, i tak właśnie się czuję w Almie.

Dziś byłem w Litewnikach,był barszcz ukraiński,szrlotka.Malowałem ramki z masy solnej.Na różowo, kwiatek na czerwono,zielono,żółto.

Przyjaciółka mojej mamy też chodziła na zajęcia dzienne, jak już nie miały terapii i mama jej się zawsze przez telefon pytała, co tam dzisiaj było w "przedszkolu" ;)

Zrobiłam wielki gar chilli con carne. :twisted:

co to za strawa?

carne (es.) - mięso, ciało

karnacja - kolor ciała

carnation (en.) - goździk, kolor cielisto-różowy

inkarnacja - wcielenie

reinkarnacja - kolejne wcielenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, trochę jak z jakiegoś filmu postapokaliptycznego.

To chyba ostatnio w Almie nie byłeś, wiecie, w grach o zagładzie atomowej i/lub zombie są często sceny, że trzeba zdobyć prowiant i jakieś narzędzia w opuszczonym supermarkiecie, i tak właśnie się czuję w Almie.

Tak, masz rację, nie byłem ostatnio w Almie. Nigdy nie byłem w Almie, gdyż najbliższa Alma jest 100km ode mnie, w Warszawie, jak wszystko inne z resztą. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień Dobry

z cyklu Głąby nie wiedzo ;)

Kim są wzmiankowani pobieżnie w Księdze Rodzaju "synowie Boga", którzy mieli spłodzić z ziemskimi kobietami olbrzymów - nefilim? Kontynuację ich historii podaje apokryficzna Księga Henocha, wyjaśniając, że byli to upadli aniołowie zwani "obserwatorami", którzy zstąpili na Ziemię i zaczęli uczyć ludzkość podstaw cywilizowanego życia.

http://strefatajemnic.onet.pl/extra/synowie-boga-i-nefilim-czy-biblia-mowi-o-obcych/2s1bt8

nefilim nie oznacza "olbrzymi" tylko "potężny"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko Forumowicze :smile:

Tosia_J, palnę im w ucho :twisted: pokemony kurza mać :twisted: stresują Tobie Syna :twisted:

Purpurowy, Ty czasami nie mieszkasz w jakimś Taborze cygańskim :mrgreen::D skoro piszesz, że takie Slumsy u Ciebie ?

Za dzieciaka przez chwilkę mieszkałem obok cyganów, nie pamiętam ich za bardzo. Rodzice gadali, że nie wychylali się.

Miłego dnia Forumowicze :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

Nadal ślisko jak cholera i nadal wężykiem. :bezradny: Ale zakupy zrobiłam, wprawdzie w pobliskich sklepach, nie w kauflandzie... bo bym wyrżnęła orła z siatami.

Zaraz biorę się za kluski śląskie, ziemniaki wczoraj ugotowałam. Zrobię więcej i zamrożę trochę, będą jak znalazł po powrocie z pracy.

A tak w ogóle, to sucho, mroźno i pochmurno.

W nocy wstawałam ze dwa razy, bo jakoś dziwnie spałam na raty. Za to rano pospałam dłużej. Dobrze, że to sobota.

tosia_j, mąż ma świetny pomysł, tylko faktycznie szkoda chłopaka.

Cześć neon !

Udanej soboty, dobrego nastroju!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Ja to tylko wpadam się odmeldować. Moja lichość fizyczna przechodzi już wszelkie pojęcie. Zrzucam na brak światła, pogodę, ale trochę stracham... :zonk:

Jest czarno, trzeba palić światło cały dzień . Niedługo kurfa zorzy polarnej się doczekamy w tych ciemnościach...Wiem, że nic na to nie poradzę, ale już mnie to złości.

Wróciłam z miasta, ale tempo i ruchy starowinki.

Musiałam zarzucić Claritinę, bo zawsze po czyszczeniu u kosmetyczki mam reakcję alergiczną - twarz czerwona i pali. Ale lek zadziałał i jest lepiej.

Miłego weekendu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Mnie już też te ciemności egipskie dają sie we znaki. chciałoby sie wnieść reklamacje, tylko do kościoła nie chodzę.

Purpurowy, Ty czasami nie mieszkasz w jakimś Taborze cygańskim :mrgreen::D skoro piszesz, że takie Slumsy u Ciebie ?

Sprawa z cyganami wygląda tak, że już dawno stwierdzili że w takim pieprzniku nie będą żyć i wyjechali stąd.

hahahahahaha aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaha mózg rozjebany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :D

Oglądam skoki z przyjemnością :D , może to przyćmi choć trochę fatalne samopoczucie. Ospałość, drażliwość, niechęć do wszystkiego towarzyszą mi dzisiaj od rana. Co za dzień...

Doskonale rozumiem Kosmostradę...

Mam nadzieję, że to tylko zmiany pogodowe mają taki wpływ negatywny na mnie :mhm:

Ale co zrobić? Chyba dobrze, że jakieś obowiązki są, bo inaczej człowiek nie ruszyłby się ani z domu, ani po domu.

Obiad już konczę, troszkę później, bo i później trochę wstałam dzisiaj. Chyba zrobię muffinki, bo mam sporo produktów. Wykorzystam różne rodzaje mąki i bakalie. Jednak zabiorę się za to po skokach :D

mirunia, dzisiaj już wypróbowałam nowy żel, bo miałam napięciowy ból kręgosłupa szyjnego. Czekam na działanie...

Okazało się też, że jego producentem jest Alpa, czeska firma, która produkuje również tzw. francówkę leśną, akurat też zakupiona przeze mnie, w zastępstwie amolu.

Idę podać obiad, miłego popołudnia życzę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi