Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

tosia_j, myślałam, że sama z siebie pognałaś...

cyklopka, Ale ta czekolada to taka do picia, czy wpadasz na imprezę z tabliczką szokolady?

Pożeram suszoną żurawinę, zapijając herbatą z żurawiny. :pirate:

Byłam w bibliotece.

Jeżeli jutro będę się czuć tak samo, to chyba ograniczę się do obowiązkowych wyjść z psem. Nie daję rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boje sie ze antybiotyk skoncze a na usg wyjdzie kamien :(

sorry, teraz trzeba mowic -badanie ultrasonograficzne zobrazuje mi w kielichu nerki prawej efekt wytrącania się złogów w drogach moczowych- podsluchalam u modow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :D

Obejrzałam ręczną i skoki...fajne przeżycia, jak już wspominałam, lubię sport :D

tosia_j, ja miałam kamień, nieduży, ale miał bardzo ostre krawędzie i spowodował silną kolką nerkową. Brałam nospę, bez antybiotyku, jadłam i piłam żurawinę i na USG po kilku miesiącach nie było już go...

Bardzo dużo piłam, zresztą ja w ogóle dużo piję...

Może i Tobie się uda :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Tosi: :D

Żurawina (d. Oxycoccus, właśc. Vaccinium sect. Oxycoccus) – rośliny dawniej wyodrębniane jako rodzaj z rodziny wrzosowatych (Ericaceae), od lat 80. XX wieku w światowej literaturze botanicznej opisywane już raczej tylko jako sekcja w obrębie rodzaju borówka (Vaccinium). W taksonie tym wyodrębniano dawniej zwykle 4 gatunki, jednak po rewizji taksonomicznej, której wyniki opublikował Sam Vander Kloet w 1983, akceptowane są zwykle tylko 2 gatunki – północnoamerykańska żurawina wielkoowocowa (Vaccinium macrocarpon) i żurawina błotna (Vaccinium oxycoccus) rozprzestrzeniona na półkuli północnej. Oba gatunki występują w Polsce, pierwszy jako zadomowiony antropofit, drugi jako gatunek rodzimy.

Jak już pojechałam tak lightowo naukowo, to chyba mogę coś od siebie... 8) Jeszcze 1,5 godziny do ostatniego wyjścia z psem i wreszcie do wanny i piżamka i termofor... :105:

misty-eyed, Cieszę się, że za pierwszym podejściem udało Ci się trafić w fajną kawę. Ja też wolałabym malutkie pojemności, żeby potestować. Tak mi się udało np. na stoisku kawowym na jarmarku świątecznym. Babka robiła kawę i też miała w sprzedaży małe woreczki z ziarenkami z różnymi gatunkami.

U mnie zwykle takie ból powoduje - spięcie lub wilgoć lub przeciążenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, witaj Kochana :D Przed następnym zakupem zadzwonię do nich. Ciekawa jestem tej z dodatkiem creme brulee, chcę ją odtworzyć dopiero po wypiciu arabiki bez dodatków. Czytałam opinie, że jest wyjątkowa dobra.

U mnie podobne czynniki powodują ten ból, ale kiedy to się stało, a także co było 100% przyczyną- nie wiem...

Mam problem z siedzeniem, chodzeniem, o przeniesieniu czegokolwiek nie ma mowy, bo pojawia się drżenie całego ciała. Ach, przejdzie, nie zaniechałam nacierań, gorących kąpieli.

kosmostrada, ja też dzisiaj jeszcze mam wyjście z pieskiem.

Przed południem byliśmy z Mężem w Tesco, zajrzałam do Jysku, kupiłam 2 nowe poduszki ozdobne-spora obniżka, w sumie trochę zakupów zrobiliśmy, ale nie miałam nastroju na łażenie oglądowe, kupiłam, co zaplanowałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, już nie raz o tym rozmawialiśmy-Twoja okolica nie jest wyjątkiem. Takich miejsc jest mnóstwo na mapie Polski. Pech chciał, że i Ty tam trafiłeś, niestety. Ty potrzebujesz żyć prawdziwie, kontaktów międzyludzkich, rozmów z normalnymi ludźmi, w sensie potrzeb. Jedyne wyjście, to zmienić to miejsce, ale to z kolei nie jest proste, wiadomo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pretensje oczywiście do mnie, że do nikogo nie wychodzę z nikim się nie spotykam. No ale z kim ja się niby mam tutaj spotykać? Jak chlałem, to owszem, towarzystwo do chlania zawsze się znalazło. Ale znaleźć tutaj kogoś z kim nie łączyły by mnie tylko używki... no cud by się musiał zdarzyć. :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

organizują warsztaty bębniarskie

Warsztaty bębniarskie, a co to? Na bębnach napiepszają? :smile:

No tak, na takich murzyńskich. Generalnie fajna sprawa, można się rozerwać itp... ale po co, jak można zamiast tego się nachlać, naćpać i jeszcze komuś w mordę dać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, :papa: a ja też oglądałam skoki, a po skokach uskuteczniłam drzemkę, tak mnie jakoś zmogło.

Aniu, a stosowałaś żel Neuro-Terapia? Fajnie rozgrzewa, po kąpieli od razu wmasować w bark, kark i szyję.

A żeby było choć trochę naukowo: :D

Działanie wyrobu medycznego Neuro Terapia żel z extraktem z goździkowca korzennego oparte jest na jego unikatowych właściwościach fizykalnych. Główny efekt działania osiągany jest poprzez optymalne przenoszenie sił i momentów skręcających podczas masażu.

https://www.doz.pl/apteka/p52163-Neuro_Terapia_Nes_Pharma_zel_z_ekstraktem_z_gozdzikow_75_g

tosia_j, :mrgreen: to zaczynamy się uczyć. Czytałam tę dyskusję, całe szczęście, że to tylko w jednym wątku tak ma być. :bezradny:

Purpurowy, a jak tam ze spaniem po tym dipherganie (oprócz bólu głowy)? Pospałeś?

kosmostrada, śrubka jednak się odkręciła i polatałaś sobie, mimo słabości. Jutro na domowo? Tak, wygrzej się w ciepełku, dosyć tego wietrzenia (jeno z psem). Nie ma co kusić losu. ;)

Ja dzisiaj cały dzień w chałupie przesiedziałam. Coś mi nawet niedobrze było od żołądka, więc poszły w ruch Zioła Bittnera, Buscopan +drzemka i jakoś żyję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, a jak tam ze spaniem po tym dipherganie (oprócz bólu głowy)? Pospałeś?

Powiem Ci szczerze, że wziąłem go tylko raz, zeszłej nocy już go nie wziąłem. Na sen co prawda w miarę pomógł, ale później cały dzień mnie głowa bolała, a oprócz tego miałem ochotę puścić z dymem całą okolicę, więc uznałem że lepiej nie brać tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, :D Mam dużo różnych smarowideł, ale tego nie znam. Co miesiąc robię zakupy w doz.pl, ale chyba nie bedę czekała, a jutro albo w poniedziałek postaram się kupić w zwykłej aptece.

Dziękuję :!:

A ja właśnie popijam Verdinę, bo mi tak jakoś źle... ;)

tosia_j, :D to naprawdę dobry owoc, ja lubię bardzo. Najważniejsze, że ma działanie korzystne. Ja nawet najgorsze zioła wypiję, jeśli jest nadzieja, że mogą pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi