Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Przez chwilę myślałam, że mi się nagrywarka zepsuła, a ja do audio zamiast CD-R włożyłam DVD-R i się dziwię, że nie idzie :hide:

Coś te leki na krążenie mózgowe mi średnio pomagają :P Chyba z tęsknoty za panem W. mi się system wiesza :P

No nic, od jutra zaczynamy naukę świątecznych piosenek.

Dobranoc :hide:

760944927_452116.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Kochani!

Monsz leży chory, dziecko nie ma temperatury więc uparło się, że idzie do szkoły z potwornym kaszlem. :shock:

Musiałam iść z psem, boszsz czuję się jakbym kilkanaście kilometrów przeszła. Albo jest niewiarygodnie ciepło, albo ja z choroby mam spaczone odczuwanie temperatury.

Strasznie mnie męczy kaszel i wszystko mnie boli, ale idę do roboty.

Zepsuł mi się zamek w puchówce. :why: Odpadł ten pypeć, który zakańcza zamek. Mam nadzieję, że uda mi się to jakoś naprawić. Dobrze, że jest na tyle ciepło, że można włożyć płaszczyk.

Miłego dnia!!!

platek rozy, Trzymam kciuki!

Purpurowy, A jak Ty się czujesz, odpuściła Ci trochę choroba? Umówiłeś się do lekarza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Łobuzy ;)

platek rozy, :nono::nono::nono: , nie nastawiaj się negatywnie od rana, bo jak człowiek się źle nastawi to później wszystko idzie źle :roll: takie samospełniające się proroctwo ;)

kosmostrada, w takim razie ja też mam spaczone odczuwanie temperatury :P wczoraj poszłam do biblioteki odebrać książkę i ubrałam się niby odpowiednio, przeszłam kawałek i mi było gorąco :shock: a zmęczyłam się jakbym półmaraton przebiegła :P co te szpitale robią z ludźmi :P no i choróbska :roll:

A ja zaraz się ogarniam co by nie straszyć i idę do mojej "ulubionej" przychodni :roll: oczywiście zapewne będzie tłumaczenie się w rejestracji, że mają uszykować moją kartę, bo pomimo, że nie jestem zapisana, pani doktor i tak mnie przyjmie bo było to uzgadniane przez lekarza ode mnie z oddziału bezpośrednio z lekarką :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Misiaczki ;-)

Kosmostrada-mam chyba najmniejszą możliwą dawkę tego nowego leku,10mg(taka malusieńka tabletka),nie mam zbytnio jak się wybrać do mojej lekarki,nie chcę znowu brać wolnego w pracy.

Mirunia-Przeczytałam,że w tej Melisanie jest alkohol,można to spokojnie stosować razem z SSRI?

W ogóle to myślę,że oprócz mdłości nie mam skutków ubocznych tylko sama się nakręcam i wyszukuję objawy.Wczoraj po pracy siostra wyciągnęła mnie na zakupy,czułam się na prawdę bardzo dobrze,nie miałam żadnych lęków,zawrotów...ach jak cudownie by było żyć bez tej wstrętnej choroby.

Dochodzę do wniosku,że brakuje mi towarzystwa i zajęcia,za bardzo się koncentruję na lękach i dlatego jest tak kiepsko.

Spokojnego dnia Wszystkim życzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, Może tak być jak mówisz, dobrze, że to widzisz. To dobra wiadomość, więc po prostu trzeba spokojnie zaczekać, aż zacznie działać i lepiej się poczujesz. Życzę Ci, żeby to nastąpiło jak najszybciej.

W tej melisanie alkoholu jest malutko i Miruni to lekarz zasugerował.

A masz zalecone po pewnym czasie przejść na większą dawkę, czy zostajesz przy okruszku?

acherontia-styx, Mnie zalewają takie fale gorąca, a menopauzy nie mam. ;) To chyba z osłabienia mamy.

Purpurowy, No to brawo, teraz tylko dotrzeć na wizyty. ;)

nieboszczyk, A jednak tym razem się udało! Smacznego więc!

Siedzę w robocie, smarkam charkam, ale daję radę. Jakoś wyrobię. Wkurzyłam się tylko, bo 2 dni mnie nie było, a nasz kącik socjalny wygląda jak po huraganie- okruchy, rozsypany cukier, upieprzony zlew i ogólnie bałagan. Jakoś dziś teorie o równości płci wydają mi się bajkami, pracuję z samymi facetami i kurde zabrakło kobiecej ręki w chaosie wprowadzającej równowagę i ład. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirunia-Przeczytałam,że w tej Melisanie jest alkohol,można to spokojnie stosować razem z SSRI?

To jest jakby kieliszek nalewki, a nie skrzynka jaboli, za mało, żeby odczuć jakieś wzmożone działanie.

Wróciłam z pracy, prawdopodobnie kiedyś któremuś dziecku upierdolę łeb przy samej dupie, bo nie uśmiecha mi się robota polegająca wyłącznie na darciu się, bo u nich w domu prawdopodobnie wszyscy się przekrzykują, nikt nikogo nie słucha, a na uspokojenie się wciska telewizor i zabawki, a ja nie mam zdrowia do naprawiania błędów wychowawczych u 20 osób na raz.

A tak w ramach miłego fejsbukowania dołożyłam koleżance korespondencyjnej, bo wlepiła głupi mem, że "dobry aparat to nie wszystko, fotograf uczy się latami, wylewa morze krwi, potu i łez, żeby być dobrym w swojej profesji, i jak można ludziom ubliżać, mówiąc, że mają dobry aparat".

No to napisałam, że samo poświęcenie czasu i pieniędzy na swoje hobby nie czyni z człowieka zawodowca, a słabo rozgarnięci ośmiolatkowie są w stanie na półautomacie zrobić zdjęcia jak do żurnala. Czekam na gównoburzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki kobietki za odpowiedzi,biorę citabax 10mg dopiero trzeci dzień.Mam zalecone zażywanie tego leku rano,w niezmienianej dawce.Do lekarza mam się zgłosić po Nowym Roku.Kurczę jestem chyba lekko przewrażliwiona ;-)

Kosmostrada-ja też mam katar i chyba ogólnie jestem osłabiona,bo utrzymuje mi się temperatura 35,8.Pogoda,jaką teraz mamy niestety sprzyja wszelkim przeziębieniom i innym choróbskom.A co do facetów i czystości,to dziś się pozytywnie zaskoczyłam.Kolega zaprosił mnie do siebie na kawę i miał w mieszkaniu większy porządek niż ja w swoim.(Może specjalnie posprzątał :D )

Mirunia-u mnie też dziś zimno.Ubrałam się w lekki sweterek,ale na całe szczęście miałam w pracy "dyżurne" poncho :-)

Mam dziś senny dzień,oby do 16.30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b]mirunia[/b], PannaNatalia, Widzę Kochane, że mamy dyżurne ciuszki. :D Ja mam bezrękawnik puchowy, ale z reguły wystarczy, że siedzę owinięta szalem.

mirunia, Dzięki Kochana za radę. Mam niby syrop przeciwkaszlowy, ale nie działa, dziś noc miałam w plecy przez te ataki kaszlu.

W pracy powolutku, sprawdzam po pięć razy, co robię, bo wirusidło też w głowę wali i lekko nietomna jestem. A w pracy też już wszyscy chorzy, słychać pojękiwania i rozbrzmiewa chóralne smarkanie i kasłanie. :D

Wiele osób chwali sobie czystka, Ania też o nim pisała.

A jak Ty się czujesz, widzisz już ewidentną różnicę po zwiększeniu dawki?

cyklopka, Moim zdaniem do bycia miszczem potrzeba jeszcze troszku talentu i kreatywności. Potem wiedza techniczna ( tu jestem tradycjonalistką), doświadczenie, na końcu sprzęt. Wkurza mnie w dzisiejszych czasach takie marginalizowanie wiedzy. Pan wielki słynny fotograf nauczył się, a w zasadzie zgapił ( np. od mistrza Avedona) ustawienie światła i jedzie na tym po żurnalach i wystawach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wynalazłam w sklepie internetowym sinsay koszulki ;-) niedługo wypłata więc chyba się skuszę,tylko nie mogę się zdecydować,który napis wybrać:"Jeśli myślisz,że miłość boli,spróbuj rozczesać kołtuna"albo "Nie wiem kim jestem,sprawdzę w google"

Jeszcze dwie godziny i koniec pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, No tak jak powtarzamy - byle do wiosny się jak mówisz "przekołatać'.

Też nic nie mam zrobione w chałupie... I nie wiem, kiedy siły odzyskam. :bezradny: Mam gości, więc znów pracowite święta...

Jak dobrze, że zaraz do domu, bo już ledwo siedzę. Oj muszę się położyć, jak wrócę. Jeszcze tylko z psem wyjść...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, Citabax dobry lek, ale u mnie powodował jadłowstręt także szybko poszedł w odstawkę :bezradny:

Wróciłam od lekarki. Tak jak wymyśliłam, tak zrobimy. Czekamy miesiąc, jak lek nie zaskoczy - Klinika. Pani doktor stwierdziła, że to jest jedyna opcja w obecnej sytuacji skoro ponad 3 letnie leczenie ambulatoryjne nie daje efektów, a Klinika jest ośrodkiem referencyjnym i mają większe możliwości i najnowsze metody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi