Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani Dzien dobry :********

Umieram od nocy .Migrena mnie powalila. Wymiotuje i mi sie w glowie kreci. :hide:

Ale zostawie Wam przepis na Fit muffiny z maslem orzechowym bo wiem ze sie co poniektóre kobietki w maslo zaopatrywaly ;)

Babeczki:

1 szklanka mąki razowej (u mnie żytnia)

1 1/2 szklanki płatków owsianych

3/4 szklanki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka miodu

2 jaja

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, przekładamy do papilotek (lub foremek silikonowych) i pieczemu w 170 st. C przez ok 15-20 minut, do tzw suchego patyczka

Krem orzechowy:

125 g. dobrego masła orzechowego

75 g. masła

Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie partiami dodajemy masło orzechowe i ucieramy aż się połączą. Krem wykładamy na babeczki i gotowe.

Little Red Fox, Czesc nasza Lisiczko :********

cyklopka:******** piekny gargulec :105::105::105::105::105:

U mnie minus 7 stopni :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

U mnie też bez śniegu, ale za to przyjemnie i słoneczko. Nie pokorzystałam, bo dziś z psem rano monsz był, tyle co chwytałam fotony idąc do pracy.

platek rozy, Hej Kochana!***** Przepis zapisuję, może nawet dziś zrobię. Ale z innym kremem, bo nie jestem fanką masła orzechowego.

Czemu główka dokucza, @ Ci się zapowiada? Co będziesz dziś robiła?

Sigrun, Kurujesz się Piękna? Jak tam choróbsko, odpuszcza?

acherontia-styx, A Ty dziś nie w robocie?

cyklopka, Zdolniacha z Ciebie. :105: Tak masz to sama z siebie, czy jakieś nauki rysowania pobierałaś?

Ale że jak masz inny kolor włosów, farbnęłaś sobie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć <3

Wreszcie mi humor wraca :yeah: chyba po prostu musiałam przetrwać okres dołku bo zaczynam miec jakoś tak więcej energii i więcej chęci do działania.

Ale sobie zrobiłam rewelacyjne kanapki na śniadanie - z awokado, ogórkiem, jajkiem i szczypiorkiem. Rozpieszczam się ;)

Dołączam do tych bez śniegu, mnie to niesamowicie cieszy! Nie chcę śniegu, bo jeszcze sobie nie kupiłam butów zimowych! Ale zanim będziecie kwiczeć z przerażenia dodam, że mam ciepłe botki jesienne, tylko no na śnieg nie są dobre. I już w październiku na buty odłożyłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wilka raz narysowałam, to mogę wkleić.

Uczyłam się tylko na plastyce w szkole, gdzie nauczyli mnie dwóch rzeczy - nierozcierania paluchami i wydobywać więcej cieni z jednego ołówka. Nie lubię rysować dla samego ćwiczenia, muszę mieć konkretny cel, dlatego nie uczęszczam na kursy.

Nom, niby odświeżenie koloru, a jednak inny odcień. U nasady trochę w beż, a końcówki srebrne O.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pokażesz? Już wrzucałas swoje fotki, wiemy jak wyglądasz ;) jestem ciekawa tego połączenia, jak je zrobiłaś? :shock:

I wilka też wrzuć! Fajnie rysujesz, zwłaszcza jeśli nigdy nic z tym szczególnego nie robiłaś :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, rano okolo 8 bylo minus 7 a teraz plus 2 .

kosmostrada dzis wsumie nie mam z a wiele planow , na ten stan migrenowy to juz wcale nie mam ;)Mialam isc do sklepu ale mam zawroty i mdli mnie na kazdy zapach wiec musze poczekac. @ mam od poniedzialku , wiec musiala kiedys migrena chwycic... :bezradny:

Jutro jade na sciagniecie szwow i po wyniki histopatologiczne :silence::hide::zonk:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie na plastyce niczego nie nauczyli i bardzo boleję nad tym. W liceum poszłam na kurs, ale polegało to na tym, że pani ustawiła martwą naturę, ustawiła nas przy sztalugach i poszła. :roll: No to sobie darowałam.

cyklopka, No to już w ogóle strasznie zazdroszczę talentu.

A kładłaś osobno na odrosty, a potem dopiero na końcówki?

Aurora88, No to dobrze, że wygrzebujesz się z dołka, widzisz przeczekałaś! A Ty uczyłaś się gdzieś rysowania?

platek rozy, jak nie musisz wyłazić, to odpoczywaj Kochana, migrena minie. Może na wieczór odpuści i wyjdziesz dla rozprostowania kości.

To super, że już jutro wyniki, ale zleciało, będziesz o jeden powód do zamartwiania się lżejsza. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, A Ty dziś nie w robocie?

kosmostrada, nieeeeee :mrgreen: ile można siedzieć na kardiologii, wystarczy mi, że jutro idę :P i jeszcze dodatkowo doktorek ma mnie zobaczyć, znaczy się będę musiała zejść do niego do poradni ;)

w ogóle nie ma to jak służba zdrowia :mrgreen: normalnie terminy do tego mojego lekarza w poradni jakoś na połowę przyszłego roku, ja wczoraj schodzę ze skierowaniem i wizytę mam jutro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, oj tak , tylko zeby ten wynik byl dobry .... Wczoraj jezdizlam tramwajami , zas musze wskoczyc w to bo przez ostatnie lęki myslalam ze nie wejde do tramwaju ale jednak wsiadlam i pojechalam. Jutro samochodzik pojdzie w ruch bo mam do szpitala daleko a mam byc na 8 rano na wizyte .

A dzis musze hormonki odebrac z apteki , nabyc pieczywko oraz cos na sniadania i kolacje bo nie mam nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykle rozjaśniacz na odrosty, a potem farbą na całe. Drobne niedociągnięcia, bo mamę ręką boli.

Obrazki jakieś wrzucę, ale teraz z fona piszę. Zdjęcia zakłamują kolory.

Zaszłam do fryzjera na samą grzywkę, w pięć minut na sucho mnie zrobiła. Mam potem jeszcze konferencję, więc zbieram siły na łóżku, mam obiad i kreskówki.

Platek rozy, to jutro masz po sprawie i trochę stresu zejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkMaster, cieszy mnie to, że masz energię. ( i omlecik w brzuchu, mniam... ;) ) U mnie nie żeby zaraz dzień modelowy, ale nie narzekam.

acherontia-styx, No widzisz Kochana jakie plusy. :great: Ja chciałam zapisać się do okulisty, to usłyszałam sierpień... :shock:

platek rozy, Wiesz, że trzymamy tu kciuki za Twoje wyniki. Bądź dobrej myśli.

Pewnie, że jedź autkiem, nie ma co się katować skoro świt, jeszcze w taką zimnicę.

Ja po pracy pójdę z psem, zrobię obiadek i jak się zmobilizuję wyskoczę do papierniczego, bo potrzebuje białego długopisu żelowego. Zobaczę, czy mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylamw Biedrze , w aptece , w Rossku i nawet do Lidla zajrzalam.

A teraz pozamawialam sobie ksiazki w bibliotece i zjadlam obiad.

Ide zaraz cos poczytac ale wczesniej rozwiesze pranie.

kosmostrada, cyklopka staram sie myslec ze wyniki beda dobre :) Dziekuje :********

kosmostrada do czego bialy zelik? Do Twojego projektu????

Ja zas kolorowalam troszke .Wciagnelo mnie to :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam popołudniowo :D wszystkich miłych bywalców na spamowej!!!

Dzisiaj i ja mam gorszy dzień. Ból głowy rzadko miewam, a dzisiaj od rana mnie męczy...

To za sprawą wysokiego ciśnienia i słońca, które źle na mnie wpływają. Wiem, jestem w mniejszości-lubię śnieg, mróz i pochmurną pogodę. Dzisiejsza mnie rozdrażniła, bez kawy byłam na zbyt wysokich obrotach. Taka natura...

Moje objawy nerwicowe jakby znacznie osłabły, co nie znaczy, że w ogóle ich nie mam. Lęki są, ale pod kontrolą, zawroty głowy również, ale oddychanie przeponowe mi bardzo pomaga. Innych symptomów też nie brakuje, jednak to moi starzy znajomi, dlatego poddają się pacyfikacji :D

Jestem w innym miejscu po prostu, skupiona na sprawach, które wymagają ode mnie zaangażowania, więc inne, mniej ważne drzemią gdzieś :D

Pomelo jest pyszne, pomocne w przemianie materii, więc warto polubić ten owoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi