Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Sigrun, mirunia, Fajne to jest jak się inaczej nazywa to samo w kuchni w zależności od domu, regionu... Lubię takie ciekawostki.

mirunia, No ba, delikates! :105:

na_leśnik, Widzę , że musisz się więc przygotowywac, jak na survival... ;) Szacun, bo ja poległabym już na etapie pakowania... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ,jestem i zyje.

Zawzielam sie i pojechalam do tego magazynu z ciuchami! Weszlama tu znow derealka i lęk i te nogi jakby bez wladzy, ale mysle o nie , ide szperacw torbach , nie bedzie mna franca rzadzila i poszlam grzebac w ciuchach z lękami na slabych nogach.

I wygrzebalam plaszczyk za 20 zl :pirate:kosmostrada bedziemy obydwie mialy angielski styl :D

Jak Wam sie podoba?

Pozniej pomyslalam ze wpadne jeszcze na rynek do knajpki gdzie ludziki z wczoraj Ci przyjezdni sie spotykali na ostatnie po festiwalu posiedzienie . I w knajpie w piwnicy w dodatku czego daniej niecierpialam --czulam sie ok.

Kolege z nad morza jeszcze na obiad zabralam do wege knajki i tam totalnie mnie znow odrealnilo i zlaply lęki ale jakos dotrwalam . pozegnalam sie i wrocilam do domu . Poszlam do Rosska skonfrontowac swoje wczorajsze lęki i dzis bylo ok wiec wrocilam spokojniejsza.

W kazdym razie poza domem bylam dzis okolo 6 godzin.

Grajac francy na nosie!

A teraz musze jeszcze podanie sklecic o prace i tyle. Odpoczywam.

miruniaKochana ciesze sie ze lepiej. Jak Ci niedziela minela?

kosmostrada oj szkoda ze nie wyszly wypieki a mialam pytac jak ten chlebek smakowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zosia_89, platek rozy, cześć dziewczynki :papa:filip133, na_leśnik, cześć chłopaki :papa:

mirunia, anka szklanka, spoko niedziela, wbiło nam 5 niezapowiedzianych osób na obiad :great: Ale nie było źle, od kiedy nie mam urojeń, że nie powinnam się widywać z rodziną, bo wszyscy myślą, że jestem nieudana, to nawet się cieszę jak ktoś przychodzi.

Pani od farmakologii mnie załamała, bo powiedziała, że objawy wytwórcze psychozy, to na przykład, że ktoś myśli, że jest kurą :hide:

No nic, cóż mogę powiedzieć, ku ku ku ku, kudak!

kosmostrada, biedna cyklopka, rozpracowała przepis na muffiny, a potem rzuciła mąkę i śmietanę na dobre :(

Sigrun, mirunia, W moim domu zrazy (zawijane lub "normalne") to są z wołowiny. Z pozostałych mięs to faktycznie roladki lub bitki. No a mielone to pulpety.

Bitki są płaskie, nie zawijane. Mielone (a.k.a. sznycle) są obtoczone w bułce tartej i usmażone, pulpety są bez skorupki, w sosie. Co ja czytam :lol:

acherontia-styx, też mam Rafaello, dwa pudełka, jest i pszenica i mleko, ale z miłości dane, więc może strawię 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne.Sumerowie wiedzieli,że Ziemia jest okrągła.Skąd mieli wiedzę ?

Głowy nie dam, ale sądzę, że obserwacja horyzontu, zjawisk optycznych, może słońca i księżyca, zaćmień, przez wiele pokoleń. Ludzie w dawnych czasach głupi nie byli, po prostu czasem gorsza teoria zastępowała lepszą. Nie jest prawdą, że wszyscy do końca średniowiecza wierzyli w płaską ziemię, byli różni naukowcy w różnych miejscach na świecie, różne odkrycia, tylko nie wszystkie pisma zachowały się do naszych czasów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk, po kształcie morskiego horyzontu.

platek rozy, płaszczyk gustowny, ma fajny kołnierz. :great:

No i w sumie dobrze, że wyszłaś z domu na złość k....cy, trochę Cię pomęczyła, ale pokazałaś jej gdzie raki zimują. O!

Ja niedawno wróciłam ze spaceru, wyszłam z domu, żeby wyprostować kości i rozruszać kręgosłup i mięśnie nóg. Połaziłam, zrobiłam kilka okrążeń w spokojnej okolicy, dotleniłam się i zaraz chyba zrobię sobie kąpiel w rozgrzewającej soli kosmetycznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Hey Slonce:! psychozy mnie przerazaja ale brednie tej Twojej pani jeszcze bardziej :D

mirunia, u Ciebie widze ze dzis tez ladniejsza pogoda? U mnie bylo calkiem ok , chlodniej niz wczoraj wprawdzie ale nie padalo wiec mozna bylo wyjsc z domku .

Balam sie isc , na klatke wyszlam a tu od razu zawrot glowy z lękow ale pomyslalam a wroce najwyzej.

Plaszczyk jutro upiore i bede miala na zajecia na cZwartek :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi