Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!!!

Ja też dziś wielce zajęta byłam w pracy. Pogoda fajna, nie ma upału, chmurki, wiaterek, słoneczko sympatyczne.

Dopadł mnie znów jakiś okropny ból brzucha, szłam z roboty zgięta w pół. :hide: Nie wiem, co jeśc, bo zjadłam na śniadanie banana, w robocie wafle ryżowe i koopa też boli. Na obiad robię duszone pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z młodymi ziemniaczkami, jak to nie przejdzie, to katastrofa. Obawiam się, że mój przewód pokarmowy może byc zmasakrowany lekami... Na nerwicowe mi to nie wygląda niestety... :bezradny: Nafaszerowałam się pantoprazolem i zobaczymy.

Chciałabym jakoś wydobrzec, bo jutro mam iśc na wernisaż i byłoby przykro, gdyby mnie to ominęło.

Idę pichcic, miłego wieczorku!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie:)

Mnie dzisiaj naszło na faszerowane cukinie... a teraz robie pomidorki koktajlowe w zalewie i ogórasy chili.... zobaczymy co wyjdzie ;)

kosmostrada, współczuje Kochana :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Aranjani, Dzięki Dziewczynki!

Aranjani, Kombinujesz Kochana w tej kuchni... :105:

mirunia, Kochana, czekam na razie jak zadziała ten pantoprazol, czy jakiś efekt będzie, jak męczyc będzie to jutro zarzucę buscopan, bo w pracy trzeba jakoś wyrobic. Cholera nie wiem dokładnie gdzie mnie boli, bo promieniuje po całości. Na razie ciut lepiej po pantoprazolu i herbacie rumiankowej, obiad wszedł. Teraz się kładę, bo lepiej mi jak leżę. Co za cholera... :bezradny:

konwalia23, Ja uwielbiam Pratchetta, bardzo mi pasował na odprężenie, ale już wszystko, co napisał przeczytałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heloooo Kochani :********

Ja dzis nie mam sil za wiele bo mam i migrene i bol plecow aczkolwiek ten drugi po plajstrach i smarowaniu zelem jest mniejszy.

Jutro mam rozmwoe o prace .

I tyle z nowosci u mnie.

konwalia23, Pratchett fajny , czytalam kilka tomow ale najlepiej podobaly mi sie trzy pierwsze serii "swiat dysku"

kosmostrada, Kochana z Valdoxanem chyba musizz pantoprazol brac caly czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, to może Pilipiuk? Też wariackie poczucie humoru (chociaż wzruszające thrillery też się trafiają), z tym, że światopoglądowo bardziej konserwatywny ;)

platek rozy, oj tak, też muszę do Lidla na ciuszki :105:

Aranjani, gratuluję i zazdroszczę :twisted:

mirunia, Buscopan to mój wielki zielony przyjaciel :great: A od kiedy nie jem sera, to i kolek mam odpowiednio mniej :mhm:

Sytuacja jak następuje:

KOLEGA proponuje restaurację.

JA nie wiem co powiedzieć, bo nie chcę go odepchnąć, ani zrobić nadziei. Może pogadam z terapeutką?

TERAPEUTKA mówi, żebym nie wymyślała niestworzonych sytuacji i motywów, kiedy jeszcze nie wiem, o co mu chodzi i czego on chce.

JA piszę do kolegi, że nie chcę do restauracji, chcę na wycieczkę.

KOLEGA nie odpowiada.

TERAPEUTKA znowu miała rację: nie wiem, o co koledze chodzi.

*KURTYNA*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, O Pilipiuku słyszałam, muszę zajrzec. Choc mówili mi, że to nie ta klasa, co Pratchett...

Kolegę zapewne zbiłaś z pantałyku, daj mu czas na przetrawienie i otrząśnięcie się :D Do knajpy to najłatwiej pójśc, a wycieczkę trzeba zorganizowac, przemyślec. Wiesz - program, atrakcje, wyżywienie... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Pilipiuk jest nierówny, czyli ma opowiadania, które mnie wysadziły z kapci, jak również kompletne suchary. W razie czego szybka konsultacja z farmaceutą, mogę zrobić ranking publikacji :great:

Ja nie uważam, żeby wybranie restauracji w mieście było łatwiejsze albo, o zgrozo, przyjemniejsze od wyjechania za miasto, połażenia wokół jakiegoś zamku/klasztoru/dużego kamienia i zjedzenie w lokalu przydrożnym (mniej zobowiązujące). Zresztą ja nie mogę chodzić na włoskie, bo nie jem sera i makaronu :mhm:

I uważam, że prawidłowo zakomunikowałam swoje potrzeby. :mrgreen: Potrzeba wycieczki, no :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, to proszę o szybką ekspertyzę - co Pilipiuka wziąc na pierwszy ogień, bo w tym tygodniu idę do biblioteki, wszak thiller na długi weekend pochłonięty - trza pędzic oddac, bo znowu mi karę dowalą.

Chyba też bym wolała pójśc na wycieczkę - mniej formalne, no i jak nie będzie o czym gadac, to można pogapic się na piękne okoliczności przyrody w niekrępującej ciszy... ;) Fajną masz potrzebę i brawo za wyrażenie jej, okaże się, czy jest zgodna z potrzebą kolegi. :smile:

Dobrej nocy, kolorowych snów!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, jednak wycieczka :great:

Lista przebojów leci tak (o, ja pierniczę, ile ja tego mam na półkach :shock:):

1. "2586 kroków" - ulubione opowiadania "Wieczorne dzwony" i tytułowe, zresztą cały tom mocny :uklon: Mam cholerny sentyment, bo to była dla mnie ucieczka od traumy. Biedny Pilipiuk nie wie, ile mu zawdzięczam, może nawet mu to kiedyś wynagrodzę :mhm:

2. "Rzeźnik drzew" - ulubione opowiadania "Bunt szewców", "Serce kamienia", "Teatralna opowieść", "Ślad oliwy na piasku" :brawo:

Potem długo, długo nic...

3. "Czerwona gorączka" - tutaj już mieszane uczucia co do opowiadań, są mniej i bardziej odjechane

4. Cała seria fabularna "Oko jelenia" - przygodowo-fantastyczno-naukowo-historyczne, mózg mi tak zlasowało, że aż sobie musiałam przerwę zrobić

5. "Aparatus" - ulubione opowiadania "Ośla opowieść"

6. "Carska manierka" - opowiadania

7. "Szewc z Lichtenrade" - opowiadania

Tu się kończą tak zwane opowiadania bezjakubowe

8. Kilka tomów opowiadań o Jakubie Wędrowyczu, które mnie średnio śmieszą (fantastyka w realiach zapitej polskiej wsi)

9. Kilka tomów opowiadań o wampirach - to już prawie same suchary

A tych serii dla młodzieży to nawet nie ruszyłam, bo nie ten target.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, i jak ? zaczoles ktoras s erie? :) Jak wrazenia?

Witajcie Kochani:)))))

Ja zaraz na terapie pedze ale dzis mam nerwa bo sie denerwuje rozmowa o prace .

W ogole jestem zdziwiona ze ktos sie odezwal bo przeciez sle milion cv i jakos zadna odpowoedz nie pada. No ale ponoc bezrobocie spada i ma byc w tym roku juz tylko jednocyfrowy % ;):D:lol::lol::lol: to kto wie , moze teraz bedzie sie telefon z propozycjami pracy urywal ;)

Milego dnia !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!!!

Przerwa w pracy na II śniadanie - banan, fajka i forum. :)

Jestem już po spacerze z psem, terapii i zakupach na ryneczku. Pachnące truskawy, młodziutki groszek i ziemniaczki, pomidory prosto z krzaka, chlebek wiejski ziemniaczany, wszystko moje! I mam też dwie sadzonki pomidorków koktajlowych, zajechałam do biedry po ziemię i dzisiaj tworzę moją plantację .;)

Łeb boli z niewyspania i tematów na terapii, ale trza przetrwać.

cyklopka - Niech żyje wycieczka!!! Dzięki za polecenie lektur, już sobie wydrukowałam i zobaczę, czy cokolwiek jest w tej mojej lichej bibliotece.

platek rozy - trzymaj się Słońce, bardzo się cieszę, że idziesz na rozmowę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemacie :mrgreen:

platek rozy, Ty dzisiaj masz rozmowę, ja jutro ;) ale damy radę, nie ma to tamto ;)

kosmostrada, no, no…. same dobroci u Ciebie ;)

macie na poprawę humoru piosenkę, która od rana w kółko u mnie leci

[videoyoutube=3qukBkM9kos&feature=share][/videoyoutube]

Miłego dnia, a ja uciekam załatwiać swoje sprawy ;)

szkoda tylko, że słoneczko u mnie gdzieś uciekło :roll: pochmurno i pada chwilami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi