Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

acherontia-styx ja nie potrafiłabym odciąć się emocjonalnie. Cop innego tabelki, cyfry itp Myślę, że taka praca kosztowałaby mnie dużo zdrowia i energii. Mam koleżankę, która jest pielęgniarką na onkologii i bardzo ją podziwiam.

Uciekam do spania ;)

Dobranoc :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na przykład mam taką wrażliwość, że mogę płakać nad sobą, kiedy mam depresję albo czuję się niesprawiedliwie potraktowana, natomiast nie płaczę nad tym, że np. ludzie są w szpitalu. Jak trzeba to chętnie pomogę, odwiedzę, ale przeżywać nie będę, bo nie moja krzywda.

Nie wiem, czy to zaleta (można na mnie liczyć), czy wada (to nie jest typowa empatia, nie reaguję swoimi emocjami na to, co się dzieje w czyimś życiu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pluszowa, napisałam, że słyszałam to jakiś czas temu od osoby pracującej na psychiatrii. Naukowego dowodu na to nie mam, bo nie interesowałam się tym, bo mi to do szczęścia nie potrzebne :P nie pracuję na oddziale psychiatrycznym i nie mam zamiaru :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, to ja właśnie wręcz przeciwnie, potrafię się rozpłakać gdy komuś dzieje się krzywda, ale nad sobą praktycznie nie płaczę. A najlepsze w tym wszystkim to, że lubię chodzić na pogrzeby :pirate:

No w tym pierwszym to fakt, na odwrót. Ale z pogrzebami się zgodzę. Czasem nawet idę za kogoś. Moje koleżanki chodzą na wesela, to ja też się czasem muszę gdzieś ruszyć, na pogrzebach zawsze jestem mile widziana, na ślubach niespecjalnie :P

-- 19 gru 2014, 23:07 --

Dobra, tabletki na główkę wzięte, czuję się jakby mi czaszunia się spękała.

Odpalę jeszcze grę na chwilę, zbiorę bonusy i może wcześniej zasnę, bo to był APAP noc, na razie nic nie czuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, to ja właśnie wręcz przeciwnie, potrafię się rozpłakać gdy komuś dzieje się krzywda, ale nad sobą praktycznie nie płaczę. A najlepsze w tym wszystkim to, że lubię chodzić na pogrzeby :pirate:

mam tak samo z tym że uczestniczenia w pogrzebach unikam jak ognia, w życiu byłam na dwóch, mojego Taty i najbliższego sąsiada

Dzień dobry

Jadę do miasta bo nie mam co dać psiakom jeść poza tym muszę rozliczyć się z wetem chociaż zapytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Hey Slonce :********* to dzis zrobilas full rzeczy :smile: ja dzis pranie nastwilam jedno , wywiesilam , teraz drugie , bylam jeszcze po sliwki kalifornijskei do barszczu bo mam uszka od ciotki to bede miala na obiad swiateczny , a i przedpokoj wysprzatalam , wyodkurzalam , wymylam podloge a teraz grzeje krupnik i siebie szykuje bo mam goscia za niedlugo , na kawke .

Fizli, O a co dobrego pichcisz? :105::105::105::105:

Ja zamiast olac ta slaba koncentracje to ciagle o tym mysle i zamiast byc lepiej to sie czuje gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, hmm smakołyki

bigos myśliwski

pierogi ruskie

pierogi z kapustą

pierogi z kapusta i grzybami

pierogi z serem mascarpone goździkami wanilia i cynamonem (wersja dla dzieci)

uszka tradycyjne

barszcz na zakwasie własnym

no i teraz myśle nad ciastami -.-

*goździków w farszu nie ma został tylko zapach i lekki finisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej kochani!!!

Padam na twarz, od rana w szale, aż mi się nie chce wymieniac co zrobiłam, bo mnie ręka zacznie bardziej bolec... ;) Mam jeszcze dziś gości, więc właśnie gotuję grzybową z kluseczkami (zostało mi suszonych grzybów z uszek, dokupiłam pieczarek i już). Potem jeszcze będę piekła ciasteczka i przekładała piernika (pochwalę się - nie tylko piernik domowy, ale też powidła, a co...), przy gościach, bo inaczej czasu mi zabraknie.

Zastanawiam się piernika polukrowac, czy zrobic polewę czekoladową?

mirunia, kochana, dobrze, że lepiej z brzuszkiem ( u mnie też, nie narzekam), ale jak ci nie przejdzie, to idź do lekarza, może to jednak np. jakaś bakteria. Gratuluję roboty i zazdroszczę, bo możesz się już luzowac...

platek rozy, Słonko, też mam dziury w mózgu, przykre i upierdliwe, ale da się z tym życ. Nie myśl o tym, powinno przejśc, jak minie ci nerw świąteczny.

Fizli, ślinię się na samą myśl o tym co możesz pichcic. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, grzyby, wędzonkę z dziczyzny, sarnine, kaczkę (lecz w małej ilości), śłifki świeżo mrożone, czerwone wino. alles prosty przepis ale gotuje tą breje jakieś 3-4 dni

-- 20 gru 2014, 14:51 --

oki dziewczyny, ja zwijam pichcić... wejdę jak znowu sobie przerwę zrobię :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fizli, :105::105::105: ale pysznosci , a ten bigos to na winku jest? sa sliwy , kielbacha i miod?

Ja barszczyk czerwony robie na miodzie ze sliwkami tylko tymi slodkimi wlasnie .. jest taki fajnie przeklamany ostro slodki ...

Daj znaka jakie ciasto wymyslisz , ja tylko brownie z orzechami i migdalami pieke .

kosmostrada, :******** czekoladowa z rob , pyszny jest z taka polewa :105:

To machasz garmazerke d zis :smile:

Ale te dziury mam od wczoraj straszne :hide: bylabym zamiast skorek od mandarynek do kosza wrzucila miska :why:

mirunia, Kochana a dziekuje , mama zamiar sie odprezyc wlasnie moze te dziury czarne z mojej glowy znikna.

Bo chodze i klne pod nosem na te france !

-- 20 gru 2014, 14:53 --

Fizli, milego pichcenia :mrgreen:

A ja robie rzesy do nieba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi