Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa


Etna

Rekomendowane odpowiedzi

neon, powiem szczerze, zabierałam się kilka razy do upieczenia baby ziemniaczanej, ale nie zrobiłam nigdy :(

Smaczna była? Czy przepis jest prosty?

 

Też dzisiaj, mimo wszystko, działałam w kuchni. Poza wołowiną w 2 postaciach, zrobiłam buraczki pieczone tarte z gruszką i pomarańczą. Bez cukru, bo buraczki były słodkie naturalnie, z sokiem z pomarańczy i cytryny - polecam. Przeważnie gotowałam buraki, ale pieczone są dużo lepsze i na pewno zachowują to, co wartościowe.

Miałam zrobić ziemniaki hasselback, ale już mi się nie chciało ;) Ugotowałam kaszę gryczaną.

 

Byłam w biedronce po truskawki - smaczne, słodkie, chyba portugalskie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

b]neon[/b], Dzięki za babę... :smile:

 

misty-eyed, Buraczków też bym zjadła... Z resztą czego bym nie zjadła, fituję się i jestem głodna... :D

 

mirunia, Co tam Kochana u Ciebie? Bo ja dziś za leniwca robię... :smile:

 

cyklopka, Oj to za pracochłonne - jeszcze trzeba link otworzyć i przeczytać... :D

Kochana, a czo ten brzuszek tak dokazuje? Kobiecy klimat, czy znów coś tam Ci nie gra w jelitkach? :bezradny: Tak czy owak, tulkam!

 

Nastawiłam syrop z pigwy do herbaty, jutro rano syrop odleję, a z owoców zrobię marmoladę. :105: A teraz wrzuciłam sobie parę plasterków do zielonej herbaty, pychota!

Nie kce mi się do pracy jutro...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

misty-eyed, no to sie przełam bo warto :D przepis prosty z neta, bez wynalazków szukałem-klasyka.sól pieprz, kartfole, pare jaj, cebula, 4 łyżki mąki i jedziemy po całości. a, i ja robiłem bezmięsną babkę, bo taka mi najbardziej pasuje, no iśmietana, wiśenka na tym torcie, wiadomo ;) a zapomniałem, po odsączeniu wody dodałem dwie łyżki stołowe mleka.

 

 

JERZY62, link z objaśnieniem http://pl.lmgtfy.com/?q=mizantrop+to

 

ale beka, dla mnie to jakas czarna magia.

 

kosmostrada, na zdrowie ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

cyklopka, Dobrze Tosia mówi, może jednak zajrzeć do środka... Bo może np. sobie coś wyhodowałaś... :bezradny:

 

Ja ostatnio o mało nie udławiłam się kawą, jak kosmetyczka wspomniała o toniku z liści manuka. Nikt nie wiedział, dlaczego ten banan na mojej twarzy... :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

cyklopka, Dobrze Tosia mówi, może jednak zajrzeć do środka... Bo może np. sobie coś wyhodowałaś... :bezradny:

Polip? :zonk:

 

Ja ostatnio o mało nie udławiłam się kawą, jak kosmetyczka wspomniała o toniku z liści manuka. Nikt nie wiedział, skąd ten banan na mojej twarzy... :D

I mam już pomysł na nowy rysunek. Manuk liściasty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mirunia, Co tam Kochana u Ciebie? Bo ja dziś za leniwca robię... :smile:

No ja nie inaczej, leniwiec pierwsza klasa. Tulam i głaszczę kota, podsuwam mu smakołyki. :D

Oglądałam skoki, trochę drzemałam i tak jakoś minęła niedziela. Dobrze, że byłam na spacerze w słońcu i łyknęłam świeżego powietrza.

 

misty-eyed, buraczki są pyszne, wczoraj robiłam i na dzisiaj jeszcze miałam. Latem i jesienią kupuję na rynku parowane buraki - tylko zetrzeć, a teraz w zimie piekę w prodiżu w folii aluminiowej. Już od lat nie gotuję. Na wigilijny barszczyk też piekłam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja używałam toniku, żelu do mycia twarzy, kremu z liści manuka - Ziaja. Niezły zestaw. http://www.ziaja-sklep.pl/index.php?k149,serie-liscie-manuka - do cery mieszanej, ze skłonnością do przetłuszczania.

 

cyklopka, dołączam do Tosi i Kosmo, usg przydałoby się. A co z wyrostkiem robaczkowym?

 

mirunia, ja piekę w żaroodpornym, bez folii :DWszystko co z buraczków jest pyszne!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×