Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Obszar kontrolowany jest to strefa wokół pracujacego aparatu rentgenowskiego której wielkość zależy od stosowanego w projekcji napięcia lampy. W strefie tej podczas projekcji może przebywać tylko pacjent. Średnia jej wielkość sięga promienia 1,5m od ogniska aparatu. Narażenie w strefie kontrolowanej może sięgać dawkę powyżej 15 mSv rocznie.

Nie mogę tej Regułki zapamiętać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lusesita Dolores, bo to chyba trzeba zrozumieć, wyobrazić sobie jakoś przestrzennie, bo ciężko się tego nauczyć jak wierszyka.

HoyaBella, ja też się ostatnio czuję tępa, bo muszę się dużo w pracy nauczyć, a ciągle się mylę.

tosia_j, na swoim przykładzie widzę, że powinnam się wcześniej przysposabiać do pracy, a nie przejmować studiami.

Klimacik na wieczór :105:

[videoyoutube=8yr0KqZxCvM][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, może jeszcze mam szansę przejść do branży budowlanej, ponoć dobrze płacą.

Dzisiaj jeden z tych dziwnych nastrojów, potrzeba, żeby coś zmienić. Macie pomysł, co mogłabym w sobie zmienić? :bezradny:

[videoyoutube=9xWiro_tS1k][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

A ja dziś na popołudnie do pracy. Snuję się po domu zamulona, jakieś sensacje żołądkowe męczą, no ale co zrobić...

Poczekam, aż głowa doschnie i idę pozbierać liście na ogródku. Nie było kiedy tego zrobić, bo cały czas padało. Dziś zimno i ponuro, ale nie ma wyjścia, do wiosny tak mogę czekać na lepszy dzień. Potem jeszcze wyskoczyć z psem i do roboty. I tak poniedziałek minie.

Życzę Wam i sobie spokojnego tygodnia, już nawet nie chodzi o to by było cudnie, niech będzie wystarczająco dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, a nie wiem skąd te atrakcje, w zasadzie jeno odnotowuję fakt, staram się nie obciążać brzucha i żyje się dalej.

Tosz czapkę na głowę naciągnęłam przed wyjściem, więc aż takim łosiem nie jestem... ;)

Ale jakby lepiej brzmisz Kochana mimo zamulenia, więc może ten tydzień ładnie Ci się rozkręci.

JERZY62, dzień się jeszcze nie skończył, może będzie lepiej!

Młodego gardło boli, mój szef dziś na zwolnieniu przeziębiony, mnie też coś drapie. Oj będzie dziś trzeba wszelkie domowe sposoby zastosować, co by się nie rozłożyć.

Mam luźniejszy dzionek w pracy. Idę strzelić sobie kolejną dziś kawkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, :papa: I co, na wieczór lepiej?

cyklopka, Brawo Ty! :smile: Widzę stary dobry sposób na poprawienie humoru i nagródka w jednym. :great:

Lucid Dream, Jest z czego się cieszyć! :great: Moja terapeutka mówiła na początku terapii o postępach, że zmianę zauważa najpierw otoczenie. Zmiana jest procesem, a nie spektakularnym tadam! ;)

Zbieram się do chałupki! :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi