Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

kosmostrada, Kosmuniu, oby te prognozy nie spełniły się i żeby spadła trochę ta gorączka. Dzięki, trzymaj kciuki, żebym nie padła jak mucha. :bezradny:

Ja do spania też lubię ciemności, ale poranne światło nie przeszkadza mi, mogę spać do 9 (gdy nie mam bezsenności).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, nie chodzi o ciemności ;) ja nigdy nie mam całkowitych ciemności w pokoju, nawet zimą, bo mam latarnie na przeciwko okna :mrgreen: po prostu za gorąco ;) a ja jestem przyzwyczajona do spania raczej w chłodnym, nie lubię jak mi w nocy za ciepło, nawet zimą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry i dzionka miłego życzę!!!

Noc była chłodna, więc pootwieraliśmy wszystko co się da w domu otworzyc, żeby chałupę przewietrzyc. Jest dobrze, nagrzewanie będzie od początku, a nie narastająco.

Mimo otwartego okna nie spałam dobrze. Budzik zadzwonił i pierwsze moje wrażenie było - rany jak mnie boli głowa... :bezradny: Mam nadzieję, że to chwilowe problemy ze spaniem, bo już tak dobrze szło. A jutro na terapię, więc nie odeśpię. Ech...

Dziś posprzątam, korzystając ze sprzyjającej temperatury, wieczorem mam gości i muszę wpaśc młodemu podrzucic torbę z ciuchami, namiot, śpiwór itp., bo rano zabrał tylko torbę ze sprzętem, raczej na rower tego wszystkiego by nie załadował... ;) I tyle moich planów.

A jak u Was, nadal ukrop?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Kochana :********, tyle dobrze ze u Ciebie troche chlodniej :)

Moze przez pogode masz te problemy ze snem?

U mnie ukrop jak cholera. Ide zaraz do Madzi.

Wstalam roztrzesiona , z lękiem czyli nic nowego od kilkunastu dni... Juz nie pozbede sie tego nigdy.I jak tu rano zaczynac prace w uM jak ja totalnie niewyjsciowa rankami jestem, w taki gorszy czas.

Milego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Dziewczynki! :papa:

Podpisuję listę obecności i ja :D i składam raport! :mrgreen:

Dzisiaj poranek fajny, chłodny, wstałam wcześniej niż zwykle, pootwierałam szeroko okna, żeby się schłodziło. Spałam dobrze, ale obudziłam się mokrutka.

Wyrzuciłam pościel na balkon, umyłam głowę i popijam kawusię. Chcę się wybrać do kauflandu póki chłodniej, zrobić jakieś zakupy na zapowiadający się upalny tydzień.

kosmostrada, tak, u Ciebie jest normalna temp. i super, można żyć. Mam nadzieję, że ból głowy Ci odpuści.

platek rozy, Kochana ****, mam nadzieję, że u Madzi rozluźnisz się i miną lęki... nie nakręcaj się, nie kręć filmów o pracy w UM, masz jeszcze sporo czasu. Pomyśl o tym pozytywnie, że będzie zajęcie, kontakt z ludźmi i nowe, zawodowe wyzwanie... dasz radę!

A tymczasem ściskam Was, dobrego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie Dziewczynki!!!

platek rozy, Kochana w robocie dasz radę, wiem po sobie - człowiek przekracza próg biura i się otrząsa. Miłej pracy dzisiaj!!!

mirunia, Dobrze, że choc porannie u Ciebie odpuścił skwar, to nogę wystawisz. Tylko w szał zakupowy nie wpadnij, bo jeszcze trzeba to do domu przytachac... ;)

Aurora88, na pewno będzie lepiej, raz na górze, raz na dole, taki los...

A ja się uwijam jak mała mróweczka, póki słońce znów chałupy nie nagrzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, jestem już w domu... wróciłam niedawno cała mokruśka, bo przytachałam 2 siaty zakupów. Za późno Twoje przestrogi Kochana... jestem ugotowana. Na razie muszę ochłonąć i wskoczę pod prysznic 2 raz. Po drodze ochłodziłam nogi w bramce mgielnej, bałam się cała przejść, bo byłam zbyt zgrzana, ale miałam wielką ochotę. :D

Mróweczka jesteś, mówisz... jak pogoda sprzyja, to trzeba wykorzystać Pracusiu. Ja tez coś później ogarnę nieco.

Wolfx, cześć Chłopaku :papa: żyjesz jeszcze w taki skwar?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, :******** pociesze Cie ze ja tez mam slabe dni od jakiegos czasu , bodajze 3 tygodni .. Ale licze ze z now bedzie lepiej. U Ciebie tez , bo to doliny i gory w tej chorobie francowatej.

mirunia, kosmostrada, Kochane:******** ja sie zapacam , normalne przeszlam tylko do Madzi i juz sie ze mnie lalo , a wyszlam zaraz po prysznicu. Wrrrrr nienawidze tego upalu.

Dzis byla jeszcze pani z Mops u mnie bo wypisywalysmy wnioski gdyz mam swiadczenie tylko do sierpnia . Boli mnie to ze mi ona wmawia kompetnie nie rozumiejac jak sie czuje i jak ta choroba wyglada ze ja niewiele robie zeby wyzdrowiec i ze mam z domu wychodzic a co ja niby robie? Przeciez ja wychodze codzien i zyje tylko ze sie czuje zle.

I duzo wysilku mnie kosztuje to co zdrowym przychodzi latwo i bez klopotu.

Wkurzylam sie ta jej postawa.

Moczymy lapki w baseniku na balkonie :D w cieniu jest no ale i tak skwar.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, o czym piszesz pracę? :)

platek rozy, kosmostrada, dziękuję za miłe słowo, no już tak chyba na siłę postaram się "ogarnąć", może z rozpędu mi się też nastrój poprawi. Chociaż mam wrażenie że ta dolina jest spowodowana obiektywnymi czynnikami, na które nie do końca mam wpływ i tylko czas pokaże, czy jest dobrze...

A pani z MOPSu, no, widać kompletnie nie wie na czym polegają takie trudności. Tego raczej nigdzie nie uczą. Dopiero jak się samemu zachoruje, to się rozumie ten problem :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uwielbiam jesień a wrzesień to jest mój ukochany miesiąc, podczas którego jestem szczęśliwa jak nigdy. Nie wiem czemu. Może to sobie wmówiłam i działa na zasadzie samospełniającego się proroctwa? W każdym razie wyczekuję września i chcę go przywitać radośnie. We wrześniu wszystko będzie inne, piękne.

Na ocieplenie serc (bo ciała już mamy rozgrzane):

3025274_28601f6e4aff320739766b71f5059acf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolfx, Ale masz dobrze, zazdraszczam...

platek rozy, jak mówi Aurora, jak ktoś nie przeszedł, to nie jest w stanie zrozumiec. :bezradny:

acherontia-styx, Mi kawa niestety na ból głowy nie pomogła, wstrzymywałam się, ale zaraz wezmę procha... Podziwiam, że w ogóle bierzesz pod uwagę pisanie magisterki z bólem łba i w taki upał.

Aurora88, Lubię ciepły i słoneczny wrzesień. :105:

mirunia, No pracusiuję, bo od jutra ma byc znów cieplej. Niestety już się nagrzało, spociłam się, musiałam już zaniechac mojego amoku szmatowego. Ciąg dalszy nastąpi... ;)

Wyszłam z psem, całkiem przyjemnie, temperatura na krótkie gacie, ale do wytrzymania. W nagrodę za moje wysiłki poszłam sobie kupic pączka w biedrze, przy okazji dobra cena była na brzoskwinki ufo, to nabyłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, chyba mi jeszcze ze szkoły zostało, że wrzesień = nowa kartka nie tylko w zeszycie.

Poza tym jesień nawet hobbita wyciągnie z domu po przygodę.

Ja się cieszę, bo najprawdopodobniej nowa praca inne rzeczy, trochę się stresuję, ale terapeutka mi powiedziała, że mogę sobie już teraz przygotowywać jakieś konspekty, podręczniki, żebym miała potem z czym do ludzi, znaczy, ludzików. Niby racja.

Eh, miałam dzisiaj szyć, ale coś mi się nie chce :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, no to obie kupiłyśmy dzisiaj to ufo - paraquayo... były w promocji w kauflandzie i mam prawie kg. :D

Weź Kochana procha i nie morduj głowy i siebie. :D

Też już trochę ogarnęłam chałupę i na dzisiaj dość. Jeszcze pieczywo muszę kupić i mleko... :bezradny: a tu grzeje!

Aurora , a ja jeszcze nie tęsknię za jesienią, mimo upałów. Jesień jest piękna, ale taka nostalgiczna... wolę wiosnę!

platek rozy, ta pani z mops nie ma bladego pojęcia o nerwicy/depresji i stąd takie podejście "weź się w garść". :mhm:

acherontia-styx, trzymam kciuki za lekkie pióro do mgr-ki! Startuj!!! :D

Kosmuniu, Twoje też takie ładne? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, pw.

Wróciłam. Nie jest źle na dworze 8)

Oddałam książki w bibliotece, chapnęłam z półki 2 nowe. Poczta. Zakupy ogórkowe bo dzisiaj będę robić te ogórasy w curry ;)

Ból mózgu po kawie niby przeszedł, ale wróciłam to głowa znowu boli, czyli czas na drugą kawę :P

Pisanie magisterki odkładam na godziny późnowieczorne, najpierw ogórasy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, Slonce no niestety zazwyczaj na ansze doly i leki maja wplyw wydarzenia ktore sie w naszym zyciu dzieja , ja mam notorycznie po stresie np z szukaniem pracy czy z brakiem kasy dol i gorsze samopoczucie . Pozniej sie wygrzebuje pomalu i znow jest niezle jakis czas a potem znow dolina.

Macie racje z e ten kto tej choroby nie ma to za grosz nie ma wyobrazenia o tym jak sie czujemy.

Poszlam sobie wracajac od Madzi do ciuszkolandu ( mam go kolo biedry) bo byla dzis obnizka minus 70 % i kupilam sobie trzy rzeczy--dwa sweterki i krotkie gatki za oszalmiajaca kwote 19 zl :roll::mrgreen: bede miala sweterki na jesien i zime ( teraz nikt swetrow nie kupuje mozna wybierac , przebierac do woli) a gatkiz araz upiore i beda na juz. Byly jeszcze swietne Boyfriendy ale niestety biodrowki a ja takich nie lubie bo mi podcinaja brzuch i zle to wyglada do koszulek :bezradny::bezradny::bezradny:

kosmostrada, mirunia a dobre sa takie brzoskwinki? ja zawsze te zwykle kupuje :pirate:

Dark Master :****** co tam u Ciebie? jak sie czujesz? Opusciles nas niecnoto :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ;)

a ja wstałam z bólem mózgu :bezradny:

Czołem!

Jest taka teoria mówiąca o tym, że jeśli wstajemy i nic nas nie boli, to oznacza, że nie żyjemy... Trzeba się cieszyć, żyjesz i masz mózg, to jakby dwa powody do uśmiechu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi