Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, i to jest Twój problem, bo życie składa się z drobiazgów, więc dobrze jest, gdy dostrzegamy tę drobnicę...

Mnie własnie życie nauczyło dostrzegać i doceniać małe kroczki, kiedyś myślałam podobnie do Ciebie-perfekcjonizm, mnóstwo ograniczeń, nietolerancja, brak życzliwości, zrozumienia-wszystko mnie zabijało, bo chciałam zbudować sobie swój świat, taki jaki lubiłam, w jakim dobrze się czułam.. Życie pokazało inne oblicze i zaakceptowałam to, co nie znaczy, że zrezygnowałam z marzeń, potrzeb, a jedynie zweryfikowałam swoje możliwośći.

To są piękne słowa :)

Witam Wszystkich serdecznie :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, no wlasnie drobiazg wyjscie do sklepu czy dentysty , cos zwyklego a dla nas Mount Everest.

Ja mowie o realnych rzeczach , zwyklych a le one rosna dla chorego w gory nie do przeskoczenia.

No niby robie wszytsko co mam zrobic ale nie czuje sie dobrze np u fryzjera a chce to traktowac jak przyjemnosc a nie wyzwanie bo wyzwaniem to powinien byc splyw kajakiem rwacym nurtem rzeki czy skok na bangji a nie fryzjer;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, ja doskonale wiem o co Ci chodzi, ale z całym szacunkiem, człowiek dorosły nie może ciągle mysleć, że coś chce, jeśli nie może, nie ma możliwości, z takiego, czy innego powodu - większość z nas ma większe oczekiwania od życia, siebie, od ludzi, ale jeśli nie da się, to "głową muru nie przebijesz", chyba, że osiągniesz odpowiednie umiejętności w karate...trzeba zejść na ziemię, niestety Kamilko, to smutna, ale jakże prawdzwa konkluzja.

-- 30 mar 2015, 17:58 --

platek rozy, dobrze Kamilko, każdy z nas żyje w swoim świecie i ma do tego prawo, życzę Ci, aby spełniła się choć część Twoich marzeń i potrzeb :!::!:

-- 30 mar 2015, 18:02 --

Wczoraj i w sobotę niedaleko ode mnie, w domu kultury, odbył się kiermasz rękodzieła, nie tylko związanego ze świętami, zauważyłam, że bardzo lubię i cenię wytwory ludzkiej wyobraźni i zdolności manualnych.Wraz z wiekiem wiele zmienia się w człowieku, od gustów począwszy :roll:

-- 30 mar 2015, 18:03 --

Miłego wieczoru życzę, zniakam tymczasem, papa :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, Kochana dla mnie to za dlugo trwa , za pierwszym razem po roku terapii psozlam do pracy , mialam spokoj duzo , duzo lat, teraz ponoc inny bagaz , ogromny jak to T twierdzi a ja mysle ze gdybye nie moje podejscie i determinacja to juz dawno bym nie zyla bo bym nie chciala tak zyc . Ile ja razy mialam juz nie wstawac , ile ja razy szlam na sile sscielilam lozko i mowilam sobie wyjdz z domu kobieto bo nie bedziesz tu gnila.I dzieki temu tu nadal jestem , robie to co robie , jezsdze tam gdzie jezdze . Ale trudnoz ebym skaklaa z radosci ze np musze jechac gdzies i robilabym to z osoba druga bo to nie jest samodzielnosc tylko nadal klatka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, a tez Cie lapia telepawy w kolejce???Sadyste wole od fryzjera :mhm: a dawniej fryzjer to spora przyjemnosc byla , teraz nienawidze.

mirunia, tak wlasnie to przerabiamy na terapii. Zavzelysmy wchodzic w moja nieakceptacje siebie w chorobie.

Jutro mam terapie.

Ja wiem ze to jest moj problem ale trudno jak ktos byl przyzwyczajony do nader czynnego zycia cieszyc sie z takich rzeczy jak teraz mi zostaja. :why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, lubie na takie kiermasze rekodziela chodzic :105: w sumie na wiele takich sie wybieram I na Targi jedzeniwoe , to uwielbiam :105: mozna pokosztowac wspanialosci i jeszcze do tego porozmawiac ze znajomymi . chociaz tlumy nieprzecietne sa to jakos stracha tam nie mam ze mnie zadeptaja czy cus :mrgreen: mzoe dlatego ze to same przyjemnosci dla mnie a takie wizyty u lekrza czy stanie w kolejce sklepowej to zadna przyjemnosc w sumie.

Ale fryzjer to przyjemnosc byc powinna! a tez nie jest :pirate::roll:

-- 30 mar 2015, 19:19 --

Davin, to juz masz dobrze! a ja jak sie czulam niezle to zas sie cos posralo i sie czuje nijak . :o eeee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, i to jest Twój problem, bo życie składa się z drobiazgów, więc dobrze jest, gdy dostrzegamy tę drobnicę...

Mnie własnie życie nauczyło dostrzegać i doceniać małe kroczki, kiedyś myślałam podobnie do Ciebie-perfekcjonizm, mnóstwo ograniczeń, nietolerancja, brak życzliwości, zrozumienia-wszystko mnie zabijało, bo chciałam zbudować sobie swój świat, taki jaki lubiłam, w jakim dobrze się czułam.. Życie pokazało inne oblicze i zaakceptowałam to, co nie znaczy, że zrezygnowałam z marzeń, potrzeb, a jedynie zweryfikowałam swoje możliwośći.

To są piękne słowa :)

Witam Wszystkich serdecznie :*

zgadzam się, bardzo ładnie napisane :brawo:

i witaj konwali

ja wróciłam z terapii zjadłam i popędziłam do siostry, :papa: wieje, leje czasami jak dziś zawiało to ledwo szłam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, dzięki za dobre słowo, mam nadzieję, że jutro dostanę maila z labu, że odebrali moją przesyłkę, już o tym nie myślę, najwyżej trochę nad moimi serdecznymi opuszkami się rozczulam.

platek rozy, no bo raz, że się mierzysz z lękami, to jest duży wysiłek, a potem trafiasz na durnych ludzi i każdy by wymiękł.

Co powiesz, jakbym miała może zamówienie na biżu? :105: Kupiłam szarą sukienkę, mam do niej czerwone lakierki i przydało by się coś do powieszenia :mhm:

A tak dzisiaj się prezentuję, bo wiatr w oczy i uszy, oraz alergia i zmiany temperatury 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Kochana zrobie Ci tylko powoedz w jakich chcesz kolorkach :)

jaka kiecuche kupilas????

:105:Davin, a ile juz czasu chorujesz? Jakies lekarstwa bierzesz?

Ja mamw razenie ze sie nie wygrzebie nigdy bo co jestem u gory to niebawem na dole.

amelia83, Hey Slonce:*******

-- 30 mar 2015, 19:48 --

cyklopka, takiej Cie jeszcze nie widzialam :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, kiecuszka bardzo fajna , ja lubie sukienki o takim kroju i kolor szary to tez jeden z moich ulubionych bo swietnie mozna sie przy nim bawic z dodatkami:)

Juz zapisalam sobie kolorki i bede sie rozgladala za kamykami dla Ciebie i zawieszka badz przekladka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi