Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Mi chodzenie na parking wydaje się w dechę i nie widzę w tym nic nudnego. Ciemno, powiew nocnego powietrza, pod lampami latają ćmy. Sam bym sobie posiedział z jakimiś osobami, które lubię. Takie nocne wrony w realu. Samochody to ściana za monitorem. Moja jest z plakatem. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monk.2000 - earl grey twiningsa też stoi w mojej szafce, ale stoi też lady grey i uważam, że jest lepsza.

Makabra - u mnie dzień całkiem dobry, długi spacer z psem, nawet nielegalnie poszliśmy nad morze( bo w sezonie nie wolno z psami na plażę), urok spaceru lekko zepsuły zwały jakiś ohydnych glonów na brzegu, w których futrzak koniecznie chciał się tarzac. A co u ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ja bym się napił Earl Gray od TWNGS ale fudnusze ostatnio kiepskie i piję:

534_01_7309.jpg

Biedronka się kłania.

Ale za to 80 torebek. Rozrzut cenowy pomiędzy takimi biedronkowymi a takimi z Piotr & Paweł jest ogromny. Natomiast smak jest tylko o połowę gorszy.

Myślałem, żeby kiedyś kupić wór herbaty taki jak mają w herbaciarniach. Starczyło by na jakiś rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000- Mówisz, że da się pic tego Miltona? Obawiam się, że jakbyś kupił wór, to raz że smak by ci się znudził, a dwa zwietrzałaby i równie dobrze mógłbyś sobie zaparzyc siano. Ja gdyby miała kasę na wór dobrej herbaty, to kupiłabym wszystkie smaki i zrobiłabym regalik ze słoiczkami i miałabym domową herbaciarnię dla siebie i gości. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, są metody szczelnego przechowywania. Mumie trzymają się 3000 lat to i herbata nie zwietrzeje. A ten jeden smak, to fakt mógłby się znudzić. Ale za to jaka satysfakcja, bycia przygotowanym na herbacianą apokalipsę. Ostatni człowiek z herbatą na świecie. :pirate:

-- 27 sie 2014, 22:36 --

Ahmad%20Team.JPG?psid=1

Tutaj zestaw. Jest nawet squeezer :D Tak to było nazwane na stronie, od razu mi się ta nazwa spodobała. Trochę lepsze od łyżeczki w wyciąganiu torebki, chociaż mechanizm ściskania pewnie dałoby się udoskonalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monk2000 - mam 2 takie koszyczki, ale została mi tylko 1 szklanka pasujaca, więc już stoi zestaw schowany, bo boję się zbic tą ostatnią. Ze szklanki samej nie mogłabym pic, bo parzy w łapki. Kubek, a przy okazjach angielska porcelana - udało mi się kiedyś na allegro kupic za bezcen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, miałem fajne zdjęcie sprzed 3 lat, gdzie piłem latem u babci herbatę Dilmah Almond and Cherry. Jedna z moich ulubionych. :P (znaczy herbata)

Teraz czytam książkę z czasów komunistycznych o rysunku technicznym. Normalizacja i narzucanie wszystkiego odgórnie dominuje. Teraz taka książka wyglądałaby inaczej, tak sądzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi