Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

cyklopka, chyba jutro zrobie ciacho ze sliwkami :D

-- 27 sie 2014, 18:32 --

jasaw, super Anius, ja dzisiaj na rowerku byłam godzinke po ściezce rowerowej taka mam przy lesie od domu

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, nie lubisz ubijać mikserem, przecież to najprostsze...? Ja wszystko, co się da, robię mikserem, blenderem-ułatwiam sobie pacę jak mogę...

-- 27 sie 2014, 18:39 --

amelia83, jazda na rowerze jest super...poza świeżym powietrzem, które wdychasz, uruchamiasz mnóstwo mięśni :D

-- 27 sie 2014, 18:40 --

amelia83, Karinko, robisz na oleju, z jogurtem może?

-- 27 sie 2014, 18:43 --

Juto jadę do starszego Wnuczka-Filipka :yeah: Jesteśmy umówieni z Jego mamą wcześnie, nie będę czekać do powrotu Syna, bo On od razu chce mnie wozić i odwozić, a mnie to krępuje...a co to, ja jakaś pani jestem :roll: Pojedziemy autobusem-jakoś przeżyję...

-- 27 sie 2014, 18:44 --

Cieszę się bardzo...

"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"

"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.

Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, lubię ciasta robione mikserem. Natomiast podoba mi się, że jest przepis, w którym tylko zamieszam ciasto łyżką i nie muszę wyjmować miksera, hałasować nim i myć tych kręciołków ;)

amelia83, śliwki lubię na prostym drożdżowym :105:

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, jak znajde przepis to powiem bo nie pamiętam ze sliwkami to rok temu robilam bo ja lubie ciasta z sezonowymi owocami :) ale kruche tylko wiem

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, rozumiem :D Zdolna z Ciebie Ciastkareczka :D Czy gotować także lubisz?

Tak, ale rzadko gotuję, bo zwykle jem z rodziną.

Umiem zrobić rosół z prawdziwych warzyw, nie z bulionetki, i takie dania typu mięso duszone z warzywami :105:

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, jeśli umiesz wypiekać ciasta, ciasteczka, to i gotowania, jak będziesz miała taką potrzebę, nauczysz się bez trudu...

Ważne jest, by potrafić czytać przepisy, a później praktycznie je wykorzystywać. Okazuje się, że nie wszystkim przychodzi to z łatwością...

Gdy byłam mloda, pochłonięta dziećmi, nie lubiłam gotować, zaś teraz - uwielbiam. Tylko, że nie mogę zbyt długo stać w kuchni i nie wszystko możemy z Mężem jeść...zawsze coś, niestety :mhm:

Ciasta też mi wychodzą, jedynie nie znoszę tych z galaretką, robić oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pieke z tej stronki wszsytkie pyszne a te marchewkowe to przepyszne!!!

http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-marchewkowe,-najlepsze

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytam sobie. Ja nie robię ciast kruchych, bo dla mnie są za ciężkie, choć na pewno smaczne...

-- 27 sie 2014, 20:19 --

Karinko, ja robię wg.tego przepisu:

http://www.mojewypieki.com/przepis/najlatwiejsze-ciasto-w-swiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, Aniu to tez robiłam :yeah:

-- 27 sie 2014, 20:26 --

zrobiłam grzaneczki na kolacyję po kolacji swiece jakis film i atmosfera pełna seksu hahaha:)

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, amelia- dziewczyny, jak już piekę, to korzystam właśnie z moje wypieki.com! Dla mnie przebojem z tej strony jest piernik staropolski, ten co musi leżakowac.

A dzisiaj w ramach sezonowego gotowania zrobiłam knedle ze śliwkami, ale ciasto na bazie twarogu, a nie ziemniaków. Pychota!

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, zrobiłabym knedle jk sie je robi?

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerwę te kulinarne opowieści. :D

Ale jest mnie zbyt mało, siły warzywno-mięsnych stworków są przeważające.

Mogę tylko powiedzieć, że jadłem dzisiaj pizzę domowej roboty, robioną przez mamę. Chce ktoś porozmawiać o herbacie? :pirate:

Awatar to skarb Atlantydy: starożytny Scion.

:( F.20

:smile: Solian 600mg

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000, o herbacie ja zawsze:) jestem wielka fanka i specjalistka na temat herbat :)

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, dziękuję :****

dobrej nocy kochani ja zmykam do wyrka :105:

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi