Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny zmierzyłam i ja - mam 105/62 puls 66, ale brałam rano tabl. od nadciśnienia i propranolol 10mg. O 9 miałam 140/90 i 89 puls. Teraz jest dobrze, przy takim czuję się najlepiej. Wolę w granicach 95-100-110 niż wysokie, które mnie doprowadza do większej nerwicy i trzęsawki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chocovanilla, tak puls jest wysoki od nerwicy też mialam propranolol ale ze za slaby był zmienił mi kardiolog na concor cor :P

-- 05 kwi 2014, 14:15 --

mirunia, ja się boję ciśnieniomierza odkąd mialm akcje z tymi skokami ciśnienia, raczej jestem niskociśnieniowcem ale chyba przez nerwice mi ciśnienie zaczęło skakać i puls też mam duzy przez nerwicę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faraway, ja podobnie, byłam niskociśnieniowcem do tej pory, odkąd mam nerwicę też mi skacze w górę i serce wali do ok. 100/min. Mam leki od nadciśnienia od jesieni, biorę 2x dz. Piłam zawsze kawę bo byłam zdechła przy takim niskim, a teraz tylko rozpuszczalną z mlekiem ok. południa, jak unormuję ciśnienie rano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, ja też się denerwuje jak mam ponad 120/80 ale podobno do 130/90 to ok ciśnienie... ja tabsa jem na cisnienie i puls raz dziennie i w miare mi się normuje, teraz coś mi puls szwankuje ale może dlatego, że pracuje i wiecej stresu plus to, że przestalam jesc potas a mam na ogol niski, alee teraz już zaopatrzylam się w kaldynum i będę jeść :D i powinno mi się polepszyć, może jescze zrobie sobie terapie magnezem bo zaczęłam pić po 2 kawy dziennie niby słabe ale zawsze to kawa..

Auman, hejo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faraway, prawidłowe ciśnienie jest nawet do 140/90 to górna granica, ale nie lubię takiego, zaraz panikuję i łykam na obniżenie :D Magnez też łykam od kilku dni 2xdz. a potas sporadycznie Aspar - jak sobie przypomnę. za dużo tych leków jest do brania, czuję się po nich osłabiona i zmęczona, szczególnie po tych co obniżają ciśn.

Faraway czy to kaldynum to duże jakież tablety/kapsuły? bo trudno mi połknąć takie wielkie, jak małe to kupię sobie ten potas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, to na recepte te duze kapsulki ja po prostu z nich wysypuje te kuleczki i polykam je... bo ja zadnej tabeletki nie polkne.. wczesniej mialam kalipoz ale jego nie przyswajalam bo mialam potas mimo tego ze go jadlam po 4 tabsy dziennie 3,2... a kaldynum jem 2 razy dziennie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi