Skocz do zawartości
Nerwica.com

Poglądy na Forum

wiejskifilozof

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.politicaltest.net/

Moje wyniki:

You are a patriotic Social Democrat. 3 percent of the test participators are in the same category and 34 percent are more extremist than you.

http://www.politicaltest.net/test/graphic2/403191_eng.jpg

A ja się miałem za wroga Polaków i polskości. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto Twoje wyniki:

Wolność gospodarcza: -4

więcej od 22.9% uczestników testu

Tradycjonalizm:24

więcej od 66.6% uczestników testu

Wolności obywatelskie:2

więcej od 26.1% uczestników testu

Najbliższa Ci ideologia to: Nacjonalizm (narodowa demokracja)

Nacjonalizm (narodowa demokracja) jest ideologią, stawiającą na pierwszym miejscu dobro narodu jako wspólnoty. Polski nacjonalizm oparty jest przede wszystkim na ideologii Romana Dmowskiego, głównego ideologa ruchu narodowego. Wielu narodowych demokratów było zwolennikami wolnorynkowej gospodarki (Roman Rybarski, Edward Taylor) oraz dużego wpływu katolickiej nauki społecznej na życie publiczne.

Współcześnie do idei endecji odwołują się: Liga Polskich Rodzin, Narodowe Odrodzenie Polski

BUAHHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHA!!!!!!!!!!!!!!!!

a myslalem, ze jestem lewarem, ktory po prostu nie popiera multikulti i gender :pirate::pirate:

przynajmniej w codziennych dyskusjach zarzuca mi sie "lewactwo", to moze ja sie obracam wsrod samych hardkorowych faszystow?

bo co do avatara, to nie moglem sie zdecydowac, ten, czy moze sierp i mlot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolność gospodarcza: 54

więcej od 78.5% uczestników testu

Tradycjonalizm:-26

więcej od 12.3% uczestników testu

Wolności obywatelskie:20

więcej od 49.7% uczestników testu

Najbliższa Ci ideologia to: Liberalizm

Już tylko liberałem a nie libertarianinem jestem. Chyba spadły mi wolności obywatelskie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie wg tego testu to by wyszło że kilkadzieisiąt procent Polaków to naziole, przecież konserwatyzm obyczajowy, centralnie sterowana gospodarka i w pewnym stopniu ograniczanie wolności obywatelskich, szczególnie jeśli chodzi o surowe wymiary kar jest często spotykanym połączeniem.

-- 19 paź 2013, 15:59 --

a ja nie lubię Niemców, ich języka i ich permanentnych wizyt na dolnym śląsku i opolszczyźnie

To w końcu ziemie ich dzieciństwa czy przodków. W Gdańsku też ich pełno choć mniej niż kiedyś bo poumierali w większości. No ale powinniśmy się cieszyć bo zawsze jakieś pieniądze w Polsce zostawiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym teście wyszło mi tak:

Wolność gospodarcza: -15

więcej od 14.6% uczestników testu

Tradycjonalizm:28

więcej od 71.1% uczestników testu

Wolności obywatelskie:-1

więcej od 22.2% uczestników testu

Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w końcu ziemie ich dzieciństwa czy przodków. W Gdańsku też ich pełno choć mniej niż kiedyś bo poumierali w większości. No ale powinniśmy się cieszyć bo zawsze jakieś pieniądze w Polsce zostawiają.

Pierwsi byli tam Polacy. Później się dojcze wchrzanili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chodziłam do szkoły w Świdnicy to codziennie spotykałam Niemców na rynku, jak studiowałam w Opolu to każdy miał rodzinę w Niemczech i większość mówiła po niemiecku. dopiero w Wawie mnie nie prześladują. nie lubię ich i już. co absolutnie nie znaczy, że ich nienawidzę. po prostu wolałabym, żeby nie przekraczali naszej granicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsi byli tam Polacy. Później się dojcze wchrzanili.

Polacy, czy raczej Słowianie zostali stamtąd wyparci czy zdominowani przez Niemców w średniowieczu i dopiero po 1945 roku to odzyskaliśmy. Oczywiście nie uważam że powinniśmy to oddać Niemcom bo jednak Przez Niemców i wywołaną prze nich wojnę straciliśmy Lwów, Wilno itd i jakaś rekompensata się należała, ale jednak historyczne bardziej to są ziemie niemieckie a takie zachodnie pomorze to ponad 800 lat pod Niemcami było i taki Smoleńsk czy Kijów już bardziej za polski można uznać było. ;) No ale w sumie te obecne granice Polski mają swoje zalety, Polska stała się krajem jednonarodowym, no i linie kolejową i infrastrukturę poniemiecką odziedziczyliśmy.

-- 19 paź 2013, 18:17 --

jak chodziłam do szkoły w Świdnicy to codziennie spotykałam Niemców na rynku, jak studiowałam w Opolu to każdy miał rodzinę w Niemczech i większość mówiła po niemiecku. dopiero w Wawie mnie nie prześladują. nie lubię ich i już. co absolutnie nie znaczy, że ich nienawidzę. po prostu wolałabym, żeby nie przekraczali naszej granicy.

Naprawdę tylu ich tam jest. Na północnych Kaszubach Niemców nie ma ale 70% ludzi ma niemieckie nazwiska, ja w rodzinie to mam chyba z 90% niemieckobrzmiących zarówno od strony matki jak i ojca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzyzet, w Polsce to linia podziału na prawicę i lewicę odbywa się ze względu na światopogląd, stosunek do religii i nowoczesności. Przecież taki PiS to gospodarcza lewica, chcą żeby przemysł był w ręku państwa i ogólnie powrotu do czasów Gierka tylko z rolą przewodnią kościoła zamiast partii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież taki PiS to gospodarcza lewica, chcą żeby przemysł był w ręku państwa i ogólnie powrotu do czasów Gierka tylko z rolą przewodnią kościoła zamiast partii.

taa, esencja programu pisu.

A na kogo ma glosowac lewicowy nacjonalista-etnofil-internacjonalista?

Aleksander Dugin twierdzil, ze jedyna opcja dla Polski jest jakas fuzja skrajnej lewicy ze skrajna prawica, a skoro Putinowska Rosja (i wszystie inne partie) inspiruja sie jego koncepcjami geopolitycznymi, to moze nie jest az taki oblakany. :mrgreen:

W takim razie powinienem zalozyc polska komorke partii narodowo-bolszewickiej. Tylko jak pogodzic totalizm z liberalizmem?

Tak, czy inaczej, oglaszam nabor do nowej, Polskiej Partii Nacjonal-Bolszewickiej. :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzyzet, w Polsce to linia podziału na prawicę i lewicę odbywa się ze względu na światopogląd, stosunek do religii i nowoczesności. Przecież taki PiS to gospodarcza lewica, chcą żeby przemysł był w ręku państwa i ogólnie powrotu do czasów Gierka tylko z rolą przewodnią kościoła zamiast partii.

Czemu Ty to tak wszystko uogólniasz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi