Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Pralinka, u mnie to odczucie nazywam "uczuciem niepełnego wypróżnienia" jakby zalegania stolca w odbycie - sory za opisy - zaraz po załatwieniu się jest uczucie ulgi, więc nie jest to uczucie stałe, ale potem znowu narasta

poza tym czasami mam wzdęcie ale jakbym nie mogła oddać gazów, kotłuje się to

w jelitach a odbyt ściśniety, jakbym była spięta,

Badanie kości przez pochwe bolało bardzo, bo badał mnie b. niemiło, zero delikatnosci

potem, to przez odbyt, było b. nieprzyjemnie, szczególnie jak dotykała wewn. tej kości, czułam ból.

Ja też czuję stałe napięcie, czasem jest lepiej ale to nie jest NORMALNOŚĆ, jak kiedyś, przed tą nerwicą.

Mam wrażenie, że moje bóle jelitowe promieniują na krzyż, prawy bok, pod łopatkę, ogólnie na plecy.

Nie są one silne, czasem dyskomfort czasem uwieranie

Mam dość, czy juz zawsze będą mnie męczyć jakieś objawy somatyczne? Jak nie drętwienie, to zawroty, jak to się skończyło to brzuch.

Mam dośc tego wiecznego poczucia zagrożenia, napięte szczęki, język, barki nie opadaja swobodnie tylko są napiete i lekko uniesione.

Pralinka, długo juz boli Cię to pod Żebrem i ile masz te jazdy z odbytem?

Nadal masz takie odczucie w odbycie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis moja mama nadal sama kisi kapustę, ogórki, ma swoje pomidroki, warzywa.

Mamy 3 pieski w domu, które spią na fotelu, chodzą gdzie chcą i niczym się nie zaraziliśmy. są odrobaczane, ale bez przesady żeby z domu robić sterylną salę. Kiedyś rozmawiałam z weterynarzem i powiedział,że wcale nie jest łatwo zarazić się czymś od psów czy kotów.

Mili ja bym tak się nie przejmowała,że czymś się zaraziłaś, zwierzaki hartują nas. Mój kuzyn, który jest lekarzem, ma 4 koty i male dziecko :) sam stwierdził,że nie przejmuje się,ze kot przychodzi i spi z nimi w łózku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy piszecie... jakoś trzeba się uodparniać, a w dzisiejszych czasach to tylko siedzenie w przegrzanym mieszkaniu, aplikowanie leków z apteki przy byle katarze i demonizowanie zwierząt :mrgreen: Śpię z psem, dajemy sobie buzi, je mi z ręki i jakoś nigdy nic mi z tego powodu nie było.W ogóle widze, że dziś ten temat to tylko robaki, glisty i odbyty :time:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj piesek swietej pamieci w Polsce tez spal ze mna, dawalismy sobie buziaki...

z zadnym innym nie potrafie juz nawiazac takiej wiezi- moze dlatego, ze koty chodza swoimi drogami a pies wybral sobie na pana mojego meza ;)

bardziej martwie sie o Corcie, bo ona ciagle nosi te koty na rekach i gnebi ;)

agusiaww, jak sie odrobacza co 3 miesiace to zwierze nie ma robakow, a my ta kotke wzielismy niedawno od innych ludzi i widocznie zaniedbali sprawe...

ja dzis przeziebiona, a karmie- miodu nie moge, imbiru tez..czosnku...

jedyne co bylo w polskim sklepie i jest dozwolone to - herbata z dzikiej rozy, herbata z lipy i oscilococcinum... mam nadzieje, ze pomoze, bo teraz musze byc ciagle w gotowosci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agusiaww, dziekuje:*

Wczoraj przeplukalam sobie w nocy gardlo woda z woda utleniona, bo gdzies przeczytalam o tym i musze Wam powiedziec, ze podzialalo lepiej niz woda z sola. Az jestem zdziwiona. Gdyby nie to to przez to drapanie w gardle bym nie usnela..

Do lekarza pójdę zapytac o te pasozyty jak sie troche podkuruje. Nie chce teraz do siedliska zarazkow isc przeziebiona.

Wogole martwie sie, bo Maly chyba nie najada sie moim mlekiem. Leci go duzo, on dlugo je,a pozniej i tak potrafi wydoic 60 ml z butelki.. O co chodzi?:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alu, ciśnieniomierz rozgrzany do czerwoności :P O dziwo ciśnienie jak u nastolatka :D 120/75 a na samym początku zawału 130/80. Tylko martwi mnie puls bo prawie zawsze mam około 90. Najwięcej miałem 101 ale to kiedyś. Czytałem, że prawidłowy puls to około 76 więc nie wiem czy mam się martwić tym swoim pulsem.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawelt, a to ja w ogóle nie mierzę ciśnienia. Serce po prostu jest poza obszarem moich zainteresowań :P Prawidłowy puls to 76 tak samo jak temperatura to 36,6 co nie zmienia faktu, że jedni mają więcej inni mniej i to też jest OK :) Mój tata ma standardowy puls około 52 i jak dochodzi mu do 75-80 to już musi zażyć tabletkę. No co organizm to historia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zrobiłam badania krwi -magnez, cholesterol i tsh. Wyniki mam tragiczne :( dostałam doła aż.

Cholesterol całkowity 246 - norma do 190, trójglicerydy 152, LDL 163, norma poniżej 100. Magnez poniżej normy :(

Wyniki jak na 30 lat są złe :(

Teraz mam stracha, że jakbym zrobila tomograf głowy to tez zle wyjdzie, że to nie tylko nerwica, te zawroty głowy, kołatanie serca. Jak można się domyślić mam w sobie taki niepokój, lęk, że dzisiaj ledwo chodziła, zawroty głowy, kołysanie i teraz myślę, czy to nerwicowe..... A może to sobie wmawiam od paru miesięcy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

co to się dziś dzieje

umieram dziś na serce, jeszcze nigdy nie dokuczały mi typowo sercowe objawy. Dziś jakaś arytmia, podwojne bicie, szybki puls, nawet bolało mnie lewe płuco i bark (pewnie serce), musiałam wziąż Propranolol bo nie mam nic innego:(

Boję sie zawału, tyle lat w stresie i w koncu coś pęknie, no bo ile tak można.

Do tego mocne zawroty głowy. No i lęk. mega lęk, przerażenie i panika. Waleriana działa na 15 min:((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zrobiłam badania krwi -magnez, cholesterol i tsh. Wyniki mam tragiczne :( dostałam doła aż.

Cholesterol całkowity 246 - norma do 190, trójglicerydy 152, LDL 163, norma poniżej 100. Magnez poniżej normy :(

Wyniki jak na 30 lat są złe :(

Teraz mam stracha, że jakbym zrobila tomograf głowy to tez zle wyjdzie, że to nie tylko nerwica, te zawroty głowy, kołatanie serca. Jak można się domyślić mam w sobie taki niepokój, lęk, że dzisiaj ledwo chodziła, zawroty głowy, kołysanie i teraz myślę, czy to nerwicowe..... A może to sobie wmawiam od paru miesięcy??

Aleksandra ja mam cholesterol 200, wiem, ze to od tarczycy. badałaś ją kiedyś ale nie samo TSH bo to hormon przysadki tylko hormony tarczycy ft3 i ft4?

magnez możesz suplementować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawelt, masz nerwice ale sobie radzisz, to najwazniejsze. Mozna czasami pojojczyc, ale rodzina sie opiekujesz to sie chwali :great: A w ogole działa na Ciebie melisa? :shock:

Milidobrze ze płukanka pomogła na gardło. A z tym mlekiem to u mnie w szpitalu wszystkie kobietki co karmily piersia dokarmialy mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nefretis, ja ostatnie 3 dni też miałam problemy z sercem, waliło mi mocno.

Wczoraj miałam w sobie duży niepokój, aż ciężko mi się chodziło, tak jakby cała klatka piersiowa mi drżała i była w lęku, ale to pewnie przez to, że robiłam badania krwi.

Dzisiaj obudziłam się z bólem głowy , te wyniki mnie zdołowały. Idę na obiad z koleżanką, inaczej oszaleję.

Wczoraj jak na terapii mówilam o tym, że lęku i objawów dostaje w galerii, to zapytała mnie po co ja tam chodzę skoro się zle się czuję i dy akurat nic nie mam do załatwienia. No właśnie, bo kiedyś sprawiało mi to przyjemność, lubiłam pochodzić, iść do Empiku, na kawę i teraz chcę sobie udowodnić, że też tak potrafię. Ztym że czuję się zle i wciąż przezywam rozstanie z partnerem :( Boję się, czy ja w ogóle kiedykolwiek kogoś poznam :(

Ok, przestaję smęcić, lecę na to spotkanie. Miłego i bezobjawowego dnia życzę :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agusiaww, mam wrażenie, że jak ją popijam regularne ( z reguły rano, w pracy i przed snem wieczorem) to po dłuższym okresie stosowania mam łagodniejsze stany lękowe. Nie wiem czy to efekt placebo czy lecznicze właściwości melisy. Jedno wiem na pewno - jak czuję zapach melisy to już mi się chce wymiotować :pirate::mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MIli mam właśnie magnez, cytrynian zmieszany z tlenkiem ale czytałam, ze tlenek jest szkodliwy.

W ogole u mnie z tymi suplementami to średnio jest, zaraz mam jakieś schizy, że to szkodliwe, sztuczne.

aleksandra, poznasz poznasz :smile: dobrze, że gdzieś wogole wychodzisz. napisz jak sie czułaś na spotkaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zapytała mnie po co ja tam chodzę skoro się zle się czuję

Masakra, co za niekompetentna baba! Jak to po co? Żeby się ze sobą mierzyć, zeby nie dokładać sytuacji/miejsc, których się unika... jak terapeuta może powiedzieć coś takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi