Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Boga kocham, mam złamanie kręgosłupa i wypadnięcie dysku. Załamałam się, oglądałam swój kręgosłup, w odcinku lędźwiowym jest wklęśnięty!!!!!!!!!!! do tego wszystko u góry nienaturalnie wystaje, no i zero ciała, ale źle wygląda!!! trzeszczy mi przy ruchach, lędźwiowy promieniuje do nóg i strzela z bólem, piersiowy to jakby sztylet mi ktoś wbijał przez plecy do żebra, albo na odwrót, oddychać ciężko, jak się pojawia takie kłucie w żebrze i plecach to pot mnie zalewa i jakby coś uszkadzało rdzeń, na nerwy uciskało i łamało się, jest trzeszczenie i chrupanie w kręgosłupie, duszności, ból między łopatkami silny, boję się ruszać, jakby ktoś wbijał nóż do żebra, do tego odcinek szyjny tragicznie!!!!!!!! ból do szczęki, potylicy!! jak ruszam szyją ledwo co to chrupie, strzela, strzyka, jakby wszystko było połamane, wszystkie kręgi poprzestawiane, dźwigałam pełno kilogramów z dyskopatią, zniesioną lordozą, zwyrodnieniami i osteoporozą, uszkodzilam kręgosłup, kręgi się ocieracaj, bol taki ze duszno, jakby ktoś młotem walil po szyi i potylicy, barki, az do uszu jeszcze ,nic nie pomaga, brałam tabletki, smarowalam 3 x juz diklofenakiem, jakby ktos młotem walił po szyi i potylicy, po łopatkach i co jakis czas wbijal mi sztylet w zebro albo lopatke i to przeszywa tai ból,ze poty zalewaja. teraz tak boli w szyi, ledwo mogę ruszac glowa, głowa wisi, wszystko chrupie, w kazdym odcinku jest dźwiek trzeszczenia, jakby kręgi byly polamane i nachodzily na siebie, boje sie ruszac, jakby to były jakies patyki a nie kręgosłup, wszystko się porprzestawiało, polamało, wypadl dysk, mam uciski, boli wszystko, nie moge juz nawet wody niesc pol litrowej bo bol przeszywajacy promieniujacy, najgorsze te bole i trzeszczenie kosci, uczucie, jakby zlamane wszystko na sibeie nachodzi, mam osteoporoze, wszystkie kosci w fatalnym stanie, zwyrodnienia, ocieraja sie o siebie, trzeszcza, przeszywajacy bol jakby cos wbijal cos, te sztylety wbijane i bol ciągly silny, jaby ktos mi szyje polamal i lopatki, blagam co to jest, boje sie ruszac, to zlamanie, ja sie boje ruszac, te dzwieki, bole stale i sztyletowe, silne nawalanie, rycze pol wieczoru ,boje sie ruszac blagam o pomoc, co to ,waze 36 kg, kregoslup mam zmasakrowany, dzwigalam duzo, wszystko boli, kregoslkup sie zdeformowal, wylamal mi ,nie ma juz ratunku, prosze o pomoc co mam robic bo oszaleje z bolu, zlamanie ,wezwac pogotowie? blagam o pomoc, jak kukla jestem, wszystko nachodzi i dzwieki takie okropne z bolem, jakby wszstko bylo niestabilne,wszystkie odcinki, blagam o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bezsilna_22, Ty nie blagasz o pomoc bo zadnych rad nie czytasz jak Ci ludzie pisza. Ty wpadasz zeby napisac epistole o tym jak Ci zle i na tym koniec , nic z tym nie robisz , nawet nie odpisujesz jak ktos Ci wychodzi z rada czy pociecha.W dodatku uwalilas sobie w glowie i to kompletnie bez sensu ze masz zlamany kregoslup jak to jest niemozliwe skoro nie masz zadnych niedowladow. I mimo rad idziesz jednym torem i tego sie juz czytac nie da. Jak kon z klapkami na oczach.

Ja w podstawowce juz widxzialam czym sie konczy zlamanie kregoslupa , a Ty chyba jestes duzo strasza niz ja w tym wieku..Tobie nie potrezebna pomoc bo jesli czlowiek jej potrzebuje to jej szuka i to konkretnie.

Ja 9 miesiecy bujalam sie z zawrotami , bolami , bylam w szpitalu , nie dalo to nic poszlam dalej , prywatnie do jednego z najlepszych lekarzy w moim miescie , dostalam zalecenia co mi wolno co nie wolno przy moich schorzeniach z kregami , rehabilitacje i codzien oprocz rehabilitacji cwicze w domu cwiczenia specjalnie dobrane pod moj kregoslup.

I jest normalnie , czasami jak go przeciaze pojawia sie bol ale juz nie taki i za kilka dni mija .

Zreszta po co ja sie produkuje jak Tobie wygodnie z Twoimi dolegliwosciami i zlamanym kregoslupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zauważyłam, że możemy pisać i pisać i nic:(

Ją mam dziś urodziny...a chyba rozkłada mnie choroba Cora na antybiotyku i dwie noce spala z nami w łóżku i dziś bola mnie mięśnie i migdał:( powoli wpadam w panikę :/ nie wiem czy mięśnie mnie bola od złego spania czy to początek jakiejs zarazy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mili89 - wszystkiego najlepszego ! :)

Bezsilna - zlamanie kregoslupa nie jest chorobą lekką na tyle, ze bys mogla z nią paradowac przez kilka tygodni. Juz bys byla kaleką. Twoje bole wynikają glownie z ubytkow, a kazdy ma wklesnienie w odcinku ledzwiowym. Bo kregoslup taki ma ksztalt. Po drugie, czy masz wygodne lozko? Mnie boli kregoslup wlasnie od niewygodnego lozka. Kregi szyjne siadaja od pracy przy kompie. Jesli jednak upierasz sie, ze masz zlamany kregoslup, to na Twoim miejscu pojechalabyn do szpitala. Zrbia Ci rtg i bedzie wszystko wiadomo.

Co do moich dolegliwosci bolowych. Mam w podbrzuszu, w polowie drogi niedzy pepkiem a kroczem po praqej stronie bolacy punkt. Skora tam boli przy dotyku, co najgorsze, bol promieniuje do pleciw i pachwiny. Co to moze byc? Wyczuwam tam lekka gulke, kulke, guzek? Oczywiscie juz czytalam o raku nerwow obwodowych. No ale tak serio? Jajniki mialam badane i lekarz mowil, ze gdyby byl skrecony, to bym cyt. Chodzila po scianach i gryzla parapet z bolu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mili, platek rozy sto lat kobietki!!!Przede wszystkim zdrowia i spokoju ducha. Buziaki :* :*

Mili moze rozklada cie jakies wirusisko :( Tu, w Nl wirusy nadal maja sie niezle...ale co sie dziwic...koniec czerwca a lata nadal nie widac :evil:

Aurelitka ciesze sie, ze u ciebie wszystko ok :great::great: Co do pielegnacji blizny to ja nie robilam nic specjalnego.Smarowalam to miejsce mascia Bepanthen i tyle.

bezsilna dziewczyny maja racje...wpadasz tu, piszesz elaboraty, w ktorych jak zdarta plyta powtarzasz te same brednie: zlamany kregoslup, gnicie od srodka itd. A nie robisz nic by sobie pomoc. Nie wiem ile stron zapisalismy tutaj dajac tobie rozne porady, ale podejrzewam, ze ty nawet nie tego nie czytasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100 lat dla Mili89 <3 !!! :* Dużo zdrowia i spokoju ducha przede wszystkim :)

Czytam wszystko co piszecie!

Wody piję ok 2 l dziennie, staram się.

Byłam dzisiaj na pomocy doraźnej przy szpitalu, nawet rtg mi nie zrobili!!! Lekarz tylko wypisał receptę, a mam taki ból, że ledwo idę. Lędźwiowy, a piersiowy i szyjny najgorzej!!!! W piersiowym właśnie takie kłucie jakby ktoś co jakiś czas na chwilę wbijał sztylet przez żebra do łopatek, wtedy duszność, do tego szyja, jakby ktoś młotem walil, tkliwe jest w tym miejscu te "kostki", kręgi, nie mogę głowy wyprostować, do tego strzyka i trzeszczy!!! Nigdy nie miałam trzeszczenia, to zrzeszotnienie kości, ja już tego nie uratuję. Siedzę i łzy mi lecą z bólu, piersiowy ból sztyletowy żebrowo-łopatkowy (słowotwórstwo bezsilnej Bezsilnej) i szyjny młotkowy. I potylica, nie idzie wyrobić. Jestem jak rozpadająca się szafa, skrzypiąca, na złom. Ból, że wariuję. Mięśnie napięte, twarde jak kamień na karku. A może mam zesztywniejące zapalenie stawów? Lekarz powiedział, że mam zapalenie i dał lek przeciwbólowy i przecwizapalny, ale ja smaruję diklofenakiem.

Ból niemiłosierny, mam ochotę odrąbać sobie łeb.

I tak mnie przeraża to, że od wczoraj zaczęłam potrójnie żreć, żeby jak najszybciej przytyć 4 kg do wagi 40 kg.

No i nie mam zomirenu!!!!!!!!!!!! Nie chciał mi wypisać lekarz, zwariuję zaraz z bólu!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam dzisiaj na pomocy doraźnej przy szpitalu, nawet rtg mi nie zrobili!!! Lekarz tylko wypisał receptę, a mam taki ból, że ledwo idę. Lędźwiowy, a piersiowy i szyjny najgorzej!!!! W piersiowym właśnie takie kłucie jakby ktoś co jakiś czas na chwilę wbijał sztylet przez żebra do łopatek, wtedy duszność, do tego szyja, jakby ktoś młotem walil, tkliwe jest w tym miejscu te "kostki", kręgi, nie mogę głowy wyprostować, do tego strzyka i trzeszczy!!! Nigdy nie miałam trzeszczenia, to zrzeszotnienie kości, ja już tego nie uratuję. Siedzę i łzy mi lecą z bólu, piersiowy ból sztyletowy żebrowo-łopatkowy (słowotwórstwo bezsilnej Bezsilnej) i szyjny młotkowy. I potylica, nie idzie wyrobić. Jestem jak rozpadająca się szafa, skrzypiąca, na złom. Ból, że wariuję. Mięśnie napięte, twarde jak kamień na karku. A może mam zesztywniejące zapalenie stawów? Lekarz powiedział, że mam zapalenie i dał lek przeciwbólowy i przecwizapalny, ale ja smaruję diklofenakiem.

Ból niemiłosierny, mam ochotę odrąbać sobie łeb.

I tak mnie przeraża to, że od wczoraj zaczęłam potrójnie żreć, żeby jak najszybciej przytyć 4 kg do wagi 40 kg.

No i nie mam zomirenu!!!!!!!!!!!! Nie chciał mi wypisać lekarz, zwariuję zaraz z bólu!!!!

czy ktoś jeszcze się wypowie? łażę po ścianach z bólu, jestem zaryczana i mam ochotę się zajeb***, nie wyrabiam już psychicznie z tymi bólami!!!!!!!!!

lędźwiowy, że ledwo chodzę, piersiowy i szyjny opisałam powyżej natężenie i rodzaj ból, młot na szyi i sztylet na plecach, błagam co to jesT?????????

ja zaraz oszaleję z bólu!!!! wszystko trzeszxczy, boli, co ja mam zrobić, gdzie mam iść? dlazego nie zrobili mi przeswietlen na sorze????????????????

pomozcie blagam bo nie wyrabiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny, najlepsze życzenia urodzinowe! Żeby wasze nerwy były silne i zdrowe :)

bezsilna_22, bardzo Ci współczuję, bo jesteś w fatalnym stanie (psychicznie, nie fizycznie), ale podpisuję się pod postem Płatka Róży - przychodzisz tu napisać barwną opowieść o swoich dolegliwościach używając istnej masy czasowników i przymiotników i niczego, ale to niczego do siebie nie dopuszczasz. Jutro przestanie boleć Cię kręgosłup to wrócisz do "zmasowanej inwazji glist", pękającego jelita, sepsy itp., mimo, że gastrolog wykluczył jakieś faktyczne przyczyny Twoich dolegliwości. Nie obraź się, ale wg mnie powinnaś pomyśleć o szpitalu, o oddziale nerwic, niestety. Ty nie chcesz żadnej pomocy, bo pławisz się w tym wszystkim i to jest straszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny, najlepsze życzenia urodzinowe! Żeby wasze nerwy były silne i zdrowe :)

bezsilna_22, bardzo Ci współczuję, bo jesteś w fatalnym stanie (psychicznie, nie fizycznie), ale podpisuję się pod postem Płatka Róży - przychodzisz tu napisać barwną opowieść o swoich dolegliwościach używając istnej masy czasowników i przymiotników i niczego, ale to niczego do siebie nie dopuszczasz. Jutro przestanie boleć Cię kręgosłup to wrócisz do "zmasowanej inwazji glist", pękającego jelita, sepsy itp., mimo, że gastrolog wykluczył jakieś faktyczne przyczyny Twoich dolegliwości. Nie obraź się, ale wg mnie powinnaś pomyśleć o szpitalu, o oddziale nerwic, niestety. Ty nie chcesz żadnej pomocy, bo pławisz się w tym wszystkim i to jest straszne.

Kochana, ja mam takie bóle jak opisałam, wszystko boli, trzeszczy, mam zaawansowaną osteoporozę, Ty byś się nie bała? dzisiaj dyżurny lekarz stwierdził zapalenie, nie wiem jakie. ale wariuję z bólu, dokładnie takie bóle jak opisałam, przecież ewidentnie coś się dzieje, płacze znowu ,nic nie pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie dzisiaj caly dzien boli glowa, ale pomyslalam, ze pewnie od pogody czy cos (bo tak w czolowych okolicach).

Ale teraz polezalam doslownie z 10 min, podnioslam sie, i wlaczylo mi sie jakies takie dziwne kołowanie. Nie wiem co to za akcja. Jakbym byla pijana.. ehhh :-/

Nie wiem dlaczego tak nagle, i czy to powiazane z tym bolem glowy jakos. I dlaczego nagle po tym lezeniu sie zaczelo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alu, dziekuje serdecznie za zyczenia :*******Tez sadze ze najpierw to dobry psychiatra i psychoterapeuta powinien sie zajac bezsilna , Niestety.

nerwa, czesc Slonce :******* a moze byc i od pogody bol glowy bo sie zmienia ta nasza pogoda ostatnio co i rusz. Ja tez wyczulona na takie zmiany.Ja mam takie zawroty czesto przy migrenowym bolu wiec moze to cos w tym stylu???

bezsilna_22, a robisz cos z ta osteoporoza? Pewnie nie i jeszcze malo co jesz a dieta jest tutaj bardzo wazna. Z takim podejsciem to Ty sama siebie wykanczasz.

I ludzie juz nie maja co Ci napisac bo i tak masz to gdzies. Cale spectrum chorob masz , a wiekszosc w swojej glowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Hej :* no wlasnie tez tak zaczelam czytac, ze moze byc przy migrenie. Ja ogolnie jak miewam migrene, to boli mnie jedna polowa glowy, i wiadomo - mdlosci itd. A dzisiaj boli mnie tak inaczej, i nie az tak. Ale w sumie moze jakas lzejsza odmiana, a w zamian doszly zawroty...

Juz dawno nie mialam akcji "zawroty" albo "pijany stan". Kiedys to pamietam, że ciagnelo mi sie tygodniami. Mam nadzieje, ze nie zostanie mi na dluzej :-/

a w ogole, platek rozy, spoznione, ale jak najbardziej szczere! - Wszystkiego najlepszego!!! :) oby teraz było tylko lepiej. Jak najmniej stresow w zyciu, najlepiej samych radosci i przyjemnosci. Ale przede wszystkim - zdrowia fizycznego i psychicznego :great: Usciski! :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scooby nie mam pojecia,co to moze byc. Stawialabym na jelito. A to przeczulone, bolace miejsce moze byc np.od czestego dotykania, macania, gniecenia.

bezsilna przeciez kilka stron wczesniej dziewczyny pisaly ci na temat bolu kregoslupa i czym to moze byc spowodowane. Piszesz, ze czytasz nasze reakcje, a ja i tak mam wrazenie, ze reagujac na twoje posty piszemy sobie, a muzom, bo do ciebie i tak nic nie trafia...

Mili a moze ten bol nog to od jakiegos wirusa. Pamietasz jak moja coreczke bolaly nozki, ze nie mogla chodzic? Jakies dwa tygodnie po tym corcia przyjaciolki miala dokladnie to samo :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mili kochana nie denerwuj sie. Popros meza, niech ci rozmasuje te nogi. Masz jakas masc rozgrzewajaca, ktora mozna stosowac w ciazy? Jesli nie to wystarczy oliwka lub balsam do ciala.

Mozesz wziac tez paracetamol.

Do tego dobra herbatka i do lozka.

Obejrzyj jakis fajny film i zrelaksuj sie. W koncu masz urodziny :D Bedzie dobrze :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi