Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Nefretis, super! To już za kilka dni! :)

D@ri@nk@, ojj tak, TK od stóp do głów! to jest to :mrgreen: Wymarzony prezent na Gwiazdkę: talon na TK ciała :D Albo niech nie będę taka pazerna: wystarczy Tk szyi, jedno małe Tk mojej chudej szyjki :mrgreen:

Angie, oczywiście napewno tak będzie, jestem pewna!

Sinister, no faktyczne może to od leków tak masz...

Krwiożercza Mysz, daj znać czy wiadomosc doszła bo wysłałam chyba 3 razy to samo a ciągle mam w skrzynce "do wysłania" a nie w "wysłane" i nie wiem o co kaman :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malenstwo31, angie1989, sporo tych badań robiłyscie ;)

Chociaz ja tez niemało, przez ostatnie pół roku miałam:

- rezonans głowy z kontrastem

- 2x rtg klatki, rtg szyjnego odcinka, rtg lędźwiowego, rtg przełyku z kontrastem

- okulista 2x z badaniem dna oka

- spirometrię

- usg tętnic szyjnych

- 2x usg brzucha + kolejne u ginekologa + usg piersi

- cytologię

- badania podstawowe + na wątrobę, tarczycę, cukier z obciążeniem glukozą, magnez żelazo sód i potas, TSH, posiew

Więcej nie pamiętam ;)

-- 01 gru 2014, 20:43 --

Alice in wonderland, jak do wysłania to znaczy że nie odebrana jeszcze przez odbiorcę, jak przeczyta to będzie w wysłane ;)

nefretis, super :)

angie1989, myslę że w ogóle wszystko bedzie ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angie nie wiem chyba tak, bardzo żałowałabym gdyby nie poszła, znam siebie. Tym bardziej, że naprawde coś mi dolega.

Róznież mam uczucie ciała obcego tam z boku, czasem tak mocno zaboli, dyskomfort cholerny. Nie mogę - kiedys czytałam o gosciu, ktory tak pisal i pisał na jakimś forum i w koncu po ilus tam mcach napisał, ze wyszło - rak trzustki, trudny do zdiagnozowania. Okrutne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, trzustka jest po lewej...ale moze bol promieniowac to fakt...:(

Co ma byc to kurcze i tak bedzie... :( jest bol to cos sie tam dzieje oby nie nowotwor...

-- 01 gru 2014, 21:11 --

Ja juz nawet nie jestem w stanie zidentyfikować tego bólu...teraz znów mnie boli w okolicy prawej pachwiny tak kłuje. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angie ja sie pocieszam, ze mam dobre wyniki krwi, OB, CRP praktycznie 0, enzymy trzystkowe, watrobowe OK lekarka mi mówiła, ze gdyby coś, to wyszłoby w badaniach. Nie wiem sama. Jestem juz wrakiem, ledwo wcisnęłam kolację, brak apetytu i nudności juz nie wiem czy to nerwy czy objaw czegos innego.

Biorę Pramolan i idę spać, mam dość wszystkiego. Niech juz bedzie ta środa. Cos czuje, ze jak opowiem mu tyle objawów to pojde do szpitala albo skieruje mnie na inne badania. I wtedy sie dopiero rozłożę :hide: jak znam siebie to nie pojde wtedy do żadnego psychiatry tylko będę wyć w domu w łóżku

-- 01 gru 2014, 21:16 --

Ja juz nawet nie jestem w stanie zidentyfikować tego bólu...teraz znów mnie boli w okolicy prawej pachwiny tak kłuje. :(

U mnie to samo, raz pod żebrem, raz cały bok, raz jakoś żołądek, potem pachwina, w plecach; ból pulsujący, kłucie, gniecenie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angie ja to samo, siedze i czytam internet, miałam tego nie robić, ale to silniejsze

własnie koncze forum o gastroskopii :-|

z objawami jelita grubego dam chyba spokoj bo znowu nie bede spać, jak wskazałam gdzie mnie boli to lekarka powiedziała "tam jest jelito". Boże sw. kolonoskopia mnie przeraża do kwadratu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, teraz jak sprawdzałam gdzie bola nerki to by sie zgadzało...kurde ja myśle ze to guz nerki.

Usg mam o14;45...

Masakra...nie wiem czy dam radę bez afobamu.

-- 01 gru 2014, 22:25 --

Jelitowe ...czasem tylko jeszcze zjd sie odzywa...a tak to nie,

-- 01 gru 2014, 22:29 --

A teraz znów wyczytałam ze w plecach bola...to ja nie wiem juz nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochane nerwusy. nic nam nie jest! nie mamy raka, ani innej cięzkiej choroby. nasza psycha ropbi swoje. Obicajmy sobie ,że dziś po przeczytaniu mojego posta robimy sobie dzien bez forum onkologicznego , a na necie wyszukujemy tylko dobrych wiadomości albo ciekawych plotek:)

ja trzymam kciuki za badania :D

koniec z onkologicznym forum dzisiaj :nono::nono::nono:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam u Was? Ja standardowo rano czuję się jak pijany i senny. Pobolewa mnie w tym lewym boku, w nocy jak się budziłem też tak się czułem, martwię się.

-- 02 gru 2014, 10:28 --

Dotarło do mnie, że przecież my nie jesteśmy lekarzami, to w pierwszej kolejności internista stawia diagnozę w oparciu o wyniki badań. Więc nic nam kochani nie jest! Nie możemy sobie sami stawiać diagnozy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi