Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

jak chodzę to się zajebiscie czuje. jak leże to to boli, szczegolnie ze od 3 dni na maxa dbam o kreoglsup i leze na prostym na wznak i przed kompem idealnie jak trzeba i sie prosutje co chwile, sciagam lopakti buty nawet zawiązuje przyciagajac noge do siebie a nie schylajac sie......

najgorzej w nocy i rano.... jak rozchodze to już oki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tak jak ksiezniczka. Z rana boli mnie brzuch pecherz i macica a jak rozchodze jedt ok.

Moge lazic i lazic.

Brzuch mnie boli od pol roku obok pepka tak jak was. Przynajmniej dwa razy w.tygodniu. mialam usg, kolono i wszystko ok. Teraz tylko czekam na gasteoskopie.

Cala twarz w syfach od kilku tygodni i ciagle afty jak jedna zniknie tobpojawia sue kolejna i jakies dziwne plamy na skorze jakby AZS

Odczutalam wyniki badan krwi o ktorych pisalam i oczywisci sie doszukalam ze juz od okol pol roku mam limfocyty przy gotnej granicy normy...co prawda w tej chwili odrobine zmalaly niz kilka miesiecy temu ale nadal.l sa i wezly tez powiekszone.

Juteo robie mocz TR i hormony jak mi tam nic nie wyjdzie to chyba sie przebadam na wszystkie bakterie wirusy i grzyby albo zglosze sie do dr. House`a . No chyba ze mi kros kur.. a zasponsoruje Tk wszystkiego...wzielam dzis benzo, wypilam po pracy 2 piwa a i tak myslenie mnie meczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ból gardła, chrypa i lekki kaszel, a o dziwo nie jestem przeziębiony. Mam to od 2 tygodni, tylko że wcześniej było, tylko takie lekkie drapanie w gardle, a dziś ból przy przełykaniu. Miałem podobne objawy jesienią, ale ustąpiło po 3-4 dniach. Nie wiem co to jest. Zacząłem sie nakręcać, że to rak kratni, bo pale papierosy. Oczywiście z umiarem, bo paczka starcza mi na 3 dni, więc nie kopce nie wiadomo ile. Na razie wypilem 2 litry wody, 3 herbaty ziołowe, 2 razy dziką róże i raz bratka. Do tego jeden litr wody z tych 2 wypiłem z cytryną i witaminą c w proszku. Zrobię jeszcze jakieś inhalacje i zobacze jak będzie, ale podejrzewam, że to może być od tego przesilenia wiosennego. Ojciec miał dziś bóle mięśni, brat przespał cały dzień w robocie, a mama dostała jakiejś alergii i ma problemy z katarem. Jednak najbadziej cierpie ja, bo mam wszystkie ich objawy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez dzisiaj sobie wlasnie benzo strzelilam jednak, bo ile mozna... :D

ale od rana bylam wrecz umierajaca, ale potem tez stan kiepski ogolnie ale jednak, dalam rade z szefem pogadan na skype, posprzatalam troche w mieszkaniu, moze nawet do smietnika sie wybiore, jak sie sciemni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ellwe, ja mam ciagle eozynofile 15 %......... a norma 1-5%... moja mama ostatnio miala krew a tam eozynofile 18% .... moze to jakies rodzinne xD.......

Ale ja sie teraz nie o syf w bruzhcu boje tlyko o te nogi :((((

-- 29 kwi 2014, 20:12 --

Tomcio, to rzuć te fajki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie zaczęłam czytać o spastyce nóg i to jest chyba kurde to, co mi dolega tylko nie umiałam tego nazwać. Po dłuższym chodzeniu sztywniejące, ciężkie nogi i niemoc zrobienia kroku. Czytałam też jeszcze o tej jamistości jak się ją bagatelizuje i znowu mi wróciły jazdy, zwłaszcza, że jamistość może powodować tę spastykę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej:)

Nerwa wspolcxuje nocy:( Marta tobie tez:)

Dziewczyny ja tez sie czuje jak stara babcia:) czasem sie z moim Juz smiejemy ze mnie:) a psychicznie I duchowo tez na 16:) z wygladu chyba tez mlodo bo mi tu mezowi piwa nie chca sprzedawac ale to na plus chyba:)

Wiecie co tak sobie uroilam ze wcziraj mialam po psiknieciu tum sprayem do nosa reakcje akwrgiczna tzn zrobilo mi sie mega slabo I goraco myskalam ze sie przewroce normalnie ze nie biore tego a powinnam bo mnie zatoki wykoncza:( I nie wiem co mam zrobic:(Nerwa to jeszcze tylko pare dni:) napusz odrazu jak sie zaaklimatyzujesz w nowym miejscu:)

Elo a co to jest hipo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evv ja mialam za dzieciaka bardzo przykre doswiadczenia z pecherzem i to tak ze dostawalam goraczki i minimum 2 tyg w chacie lezalam i pamietam ze nie moglam ogarnac zeby nie isc do toalety i beczalam jak siusialam..... jakos z wiekiem przeszlo @>@ ( chociaz cos) teraz jak mnie boli pecherz to 1 dzien i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Księżniczka mnie też na ogół bolał dzień, brałam furagin i puf, a teraz trzyma mnie już z tydzień raz lepiej raz gorzej. Miałam dziś zrobić posiew, ale spóźniłam się do laba, a tak poza tym..

O boże ludzie co ja przeżyłam w tym rezonansie znowu. Ja pierd^%e. Pół godziny tortur. Czy to możliwe żeby to pole magnetyczne i ustawienie atomów wodoru w ciele tak wpływało na mózg? Leżę sobie, leżę myślę, że będę miała zawroty jak zwykle, mam zawroty, ale myślę spoko ostatnio też tak było, przejdzie.. w pewnym momencie czuję jakby moje ciało powoli razem z tym łóżkiem zaczynało się kręcić w kółko.. powoli, powoli, aż na maksa czuję jak się kręcę.. myślałam, że zwariuję słuchajcie.. czułam jakby mi to pole dotykało jakiegoś obszaru mózgu odpowiedzialnego za takie akcje. Za chwilę skończyło nadawać swój hałas i zaczęło inny, a ja czuję jakbym razem z łóżkiem kołysała się na boki co najmniej na pół metra wysokości. Miałam już naciskać przycisk, ale zacisnęłam zęby, pomyślałam o tym, że przecież drugi raz jak już stąd wyjdę już nie wejdę i jakoś wytrzymałam. Znowu jak to skończyło zawroty mi przeszły. Serce waliło mi w pewnym momencie jak szalone, bo uczucie było straszne. To chyba nie nerwicowe, bo pojawiło się dokładnie wtedy kiedy zaczął się pewien dźwięk, a skończyło chwilę po tym jak przestałam go słyszeć lub się zmienił. Pod koniec znowu zrobiło mi się niedobrze - to czego się najbardziej obawiam w rezonansie, zakrztuszenie wymiocinami, ale jakoś się powstrzymałam jak mówiłam do siebie uspokój się. Ktoś tu w rezonansie głowy też tak miał?

Uff muszę odpocząć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evvelinka, faktycznie dziwne... ale w sumie moze byc i nerwowe chyba?

Ja z kolei spotkalam sie z czyms takim, ze niektorych ludzi podczas skanowania strasznie zaczynala bolec punktowo glowa. Tak jakby palilo skore. Nawet pytalam technika kiedys, to byl troche zdziwiony, ale mowil, zemoze jakos to pole magnetyczne sie tak uklada, ze w pewnym miejscu jest jakos skondensowane czy cos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zdarza się, że pacjenci podają zmianę samopoczucia w trakcie badania lub pojawienie się różnych „dziwnych” objawów po badaniu. Najczęściej związane jest to związane ze stresem i ma podłoże psychiczne. „Rezonans” to przecież nie tylko pole magnetyczne, ale także dość wąska „tuba”, w której przebywa pacjent w trakcie badania, co jest uciążliwe dla pacjentów cierpiących np. na klaustrofobię. Skutkami wykonania badania rezonansem magnetycznym u takich pacjentów mogą być napady paniki. "

"Zaburzenie stałego pola magnetycznego, w jakim przebywamy na co dzień (pole magnetyczne ziemi), może sporadycznie wywoływać zawroty głowy i uczucie dezorientacji. Wszelkie objawy ustępują po kilkunastu minutach od zakończenia badania. "

Czyli mogę mieć rację z tymi zawrotami, bo co było nerwowe to chyba wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evvelinkaja mialam rezonans glowy...nie bylo zle...tylko te stuki puki huki....masakra..no i geba w klatce;))no i moje mysli..jezu co tak dlugo co??pewnie cos widza....znalezli..szum w glowie....a ja odbieralam wynik to jzu wogole swiat mi wirowal:)

a ty kiedy masz wynik??szybko miala tez rezonanas...super...ze nie musialas sie stresowac i dlugo czekac...

ja prywatnie robilam i tak wiec z dnia na dzien;)))i wyniki w ten sam dzien wiecz:)))powiedz kochana a w rtg szyjnego (bo mialam)jamistosci nie widac???

ja mam dzis dola bo drwtewieja mi 2 rece...wtf(((:ostatnio policzek...teraz rece....dziwi mnie to ze mialam juz to jesienia...potem spokoj i teraz wrocilo... :why::why::why::why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evvelinkaja mialam rezonans glowy...nie bylo zle...tylko te stuki puki huki....masakra..no i geba w klatce;))no i moje mysli..jezu co tak dlugo co??pewnie cos widza....znalezli..szum w glowie....a ja odbieralam wynik to jzu wogole swiat mi wirowal:)

a ty kiedy masz wynik??szybko miala tez rezonanas...super...ze nie musialas sie stresowac i dlugo czekac...

ja prywatnie robilam i tak wiec z dnia na dzien;)))i wyniki w ten sam dzien wiecz:)))powiedz kochana a w rtg szyjnego (bo mialam)jamistosci nie widac???

ja mam dzis dola bo drwtewieja mi 2 rece...wtf(((:ostatnio policzek...teraz rece....dziwi mnie to ze mialam juz to jesienia...potem spokoj i teraz wrocilo... :why::why::why::why:

Widać widać, na granicy szyjnego i piersiowego jest ta jama. Druga niżej w piersiowym.

Kurcze to coś ze mną nie tak, że mam takie zawroty przy rezonansach i tomografiach :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi