Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zespół PSSD-dysfunkcje seksualne spowodowane zażywaniem SSRI

media

Rekomendowane odpowiedzi

Już wiele o tym pisałem. Zabieg tms zwalcza u wielu osób depresję, poprawia pracę mózgu poprawiając funkcje poznawcze, podobnie działa tps, z tym że tps bardziej poprawia funkcje poznawcze od tmsa, ale raczej w mniejszym stopniu pomaga w depresji. Lecz najlepiejj łączyć te dwie metody i są najlepsze efekty. Tps jest sotsowany w zmniejszaniu objawów Alzheimera, ale też stosuje się te zabiegi u zdrowych ludzi którzy chcą poprawić pamięć, myślenie. Ja od przedawkowania dopalacza mam problemy z funkcjonowaniem umysłu od problemów z nerwica lękowa po depresję, anhedonie, problemy z pamięcią i zebraniem myśli. Mam uczucie pustki w głowie a właśnie tps i tms na to pomagają. Te zabiegi stymulują silnie mózg do regeneracji. Przez stymulacje elektryczna i fale uderzeniowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad spróbowaniem testosteronu, ale to na pewno w przyszłości. Bo niektórym osobom pomógł. Pierw przejdę serie zabiegów tms/tps przez cały rok. Jak dalej libido będzie kulało, to będe myślał nad testosteronem.

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Pssd98 napisał(a):

Niestety dalej to prawie zerowe libido się u mnie utrzymuje... A było już kurde lepiej :( Tym wielokrotnym onanizmem pozbawiłem się popędu seksualnego praktycznie do 0.

Stary, nie może być tak, że po masturbacji coś się zablokowało. Nie wydaje Ci się, że to Twoja głowa? Nie myślisz o tym ciągle, nie wywolujesz u siebie efektów negatywnych poprzez nagminne myślenie i zamartwianie? Ja zacząłem zdrowo jeść kilka dni temu, ale na prawdę zdrowo, unikam chemii, suplementuje się, dużo warzyw, patrzę na składy, unikam konserwantów. Na dole czuję mrowienie dużo większe niż po cholinie na początku, przyjemnosc też się zwiększyła, nie jest to skok duży ale to początek. Zacznij myśleć pozytywnie i będzie wszystko dobrze! A co do choliny to suplementuje ja dalej, wydaje mi się, że "przeczekalem" kryzys albo w ogóle go nie było i tak samo pracowała moja głowa. Wspomniałeś o sporcie, wróciłeś do niego? Jak u ciebie z dietą? Ze zdrowiem psychicznym? Nie wydaje Ci się, że większość twojego dnia to myślenie i problemach(między innymi o tym?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, nie wiem jak edytować post 😅

Dorzuciłem dwa dni temu ashwagandhe do jadłospisu ale czytam, że może mieć ona negatywne skutki(ponoc działa podobnie do leków SSRI), chciałbym brać na uspokojenie i sen ale trochę się cykam. Ale! Czytałem gdzieś na amerykańskich stronach naukowy artykuł o takim suplemencie jak "shijalit" który ma trochę działanie odwrotne do ashwagandhy(coś jak buspiron do leków SSRI) musze poczytać jeszcze i może zacznę stosować 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Heniu napisał(a):

Stary, nie może być tak, że po masturbacji coś się zablokowało. Nie wydaje Ci się, że to Twoja głowa? Nie myślisz o tym ciągle, nie wywolujesz u siebie efektów negatywnych poprzez nagminne myślenie i zamartwianie?

Tak właśnie przez to że się masturbowałem zbyt wiele razy w ciągu 3 dni, poprzez wielokrotne wytryski, wyrzuciłem z siebie całą pożądliwość seksualną i już mi ona nie powróciła. Odżywiam się w miarę zdrowo, od jutra wracam do treningów. To nie jest problem, który wynika z myslenia o tym problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, arturop7777 napisał(a):

Ja od trzech tygodnie biorę testosteron ale libido się nie zmienia. W dalszym ciągu jedyny skuteczny sposób na pssd to mikro dawki ssri

Podbicie libido na teściu może potrwać dłużej, miesiąc albo nawet ponad miesiąc

4 godziny temu, Pssd98 napisał(a):

@Heniu też czytałem kiedyś ashwaganda moze poglebic pssd bo jestt agonista receptora 5ht1a.

Dlatego odstawiam, nie ma co ryzykować żeby pogłębiać problem. Mam nadzieję, że dwie duże dawki nie namieszały czegoś znowu bo czuję się gorzej niż przed wzięciem 😬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Pssd98 napisał(a):

Albo Buspiron jeszcze zaczne przyjmować. Ale to jak wrócę z zagranicy. Bo mam wyjazd w delegacje na 3 tygodnie. Przyjmę go pare razy i moze libido skoczy.

Ja miałem przedwczoraj wizytę u prof. Starowicza i proponuje mi spróbować Buspironu plus Tadalafil. Mówiłem, że mam objawy typowej dysautonomii: znieczulony pęcherz, jelita, brak pocenia się, zerowe libido, brak możliwości wzięcia pełnego oddechu, napięcia w całym ciele. Mówił, że to jest bardzo możliwe, że Brintellix to spowodował, działając na nerwy autonomiczne :( za dwa tygodnie albo 10 dni zacznę Buspiron i zobaczę…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 16.08.2024 o 19:43, lukas900 napisał(a):

Ja miałem przedwczoraj wizytę u prof. Starowicza i proponuje mi spróbować Buspironu plus Tadalafil. Mówiłem, że mam objawy typowej dysautonomii: znieczulony pęcherz, jelita, brak pocenia się, zerowe libido, brak możliwości wzięcia pełnego oddechu, napięcia w całym ciele. Mówił, że to jest bardzo możliwe, że Brintellix to spowodował, działając na nerwy autonomiczne :( za dwa tygodnie albo 10 dni zacznę Buspiron i zobaczę…

Koniecznie dawaj znac co się dzieje i czy pomaga! Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, pietraspietras napisał(a):

Jak po tym buspironie? Dysfunkcję seksualne choć trochę się cofnęły ?

Nie biorę. Narazie działam w miarę dobrze. Były dwa stosunki, do tego jeszcze jeden oralny. Orgazm normalny, erekcja w miarę też. Jedynie libido skacze, raz lepiej, raz gorzej. Póki jest w miarę akceptowalne nie będę się czepiał leków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Jestem tu nowa i ostatnio odkryłam, że mam PSSD. 

Wczoraj trafiłam na taki film polaka, który wyzdrowiał z tego stanu stosując rzeczy zawarte w filmiku.

Czy ktoś też to stosował i mu pomogło?

[link do filmu został usunięty - nie będziemy promować tego pana]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi