Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mateina (Yerba Mate herbaty)

blitz

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, NoMoreDepression napisał(a):

@shadow_no a piles Colon? To była moja ulubiona.

A która konkretnie? Jeśli dobrze pamiętam to miałem próbkę czegoś od nich ale nie kupowałem nigdy całej. A zapisuję sobie i oceniam te które próbowałem. Z tych "najlepszych" dla mnie to te poniżej. Z czego najczęściej wybieram Cruz de Malta Elaborada Con Palo. Fajnie bo jest też w dużych 1kg paczkach:

CBSe Frutos Tropicales
CBSe Silueta Normal
Amanda Czerwona
Aguantadora Despalada sin humo
Yerba Mate Green Despalada
Cruz de Malta Elaborada Con Palo

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52 minuty temu, shadow_no napisał(a):

A która konkretnie? Jeśli dobrze pamiętam to miałem próbkę czegoś od nich ale nie kupowałem nigdy całej. A zapisuję sobie i oceniam te które próbowałem. Z tych "najlepszych" dla mnie to te poniżej. Z czego najczęściej wybieram Cruz de Malta Elaborada Con Palo. Fajnie bo jest też w dużych 1kg paczkach:

CBSe Frutos Tropicales
CBSe Silueta Normal
Amanda Czerwona
Aguantadora Despalada sin humo
Yerba Mate Green Despalada
Cruz de Malta Elaborada Con Palo

Taka mam na myśli: https://www.poyerbani.pl/product-pol-1061-Colon-Traditional-Elaborada-con-Palo-0-5kg.html?_gl=1*9xdc0p*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjw5s_QBhAdEiwADD_gBhDHY9fiFCaiXWT8D8Kg6PZo8EwFWrVlIlRc0H5lwzekzOGqBOWEGRoCVW4QAvD_BwE&gbraid=0AAAAADotJcuCj27gfiAlD2fGwyTagWf3_

Jeśli chodzi o moc daje radę, a smak też w porzadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@shadow_no Piłam Yerbkę, z świątecznego kubka, ale ofkors z bombillą :P❤️ Dałam solidne 6 łyżek. Ale to chyba za mało. Ostatnio biorę chlora, który sprawił, że mogę pić więcej kofeiny, którą uwielbiam. Yerba się kończy. Masz jakieś propozycje ekskluzywnej yerby? Albo królweskiej yerby z owocami?

Edytowane przez Verinia

"Więzienie zaczyna się od narodzin. Społeczeństwo, rodzice - odmawiają ci zachowania wolności, z którą się urodziłeś. Istniej subtelne sposoby karania człowieka za odważenie się odczuwania" ~ Jim Morrison

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być też jakaś Green.

Z góry dziękuję :P

Ja się nie znam. Mało piłam yerby w swoim życiu, no chyba, że tak z 16 lat temu. Non stop.

"Więzienie zaczyna się od narodzin. Społeczeństwo, rodzice - odmawiają ci zachowania wolności, z którą się urodziłeś. Istniej subtelne sposoby karania człowieka za odważenie się odczuwania" ~ Jim Morrison

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 1.07.2026 o 00:47, Verinia napisał(a):

Dałam solidne 6 łyżek. Ale to chyba za mało. Ostatnio biorę chlora, który sprawił, że mogę pić więcej kofeiny, którą uwielbiam. Yerba się kończy. Masz jakieś propozycje ekskluzywnej yerby? Albo królweskiej yerby z owocami?

Muszę w końcu kiedyś policzyć "na łyżki" ile ja sypie. Bo zawsze na oko i po prostu ok. 3/4 kubka.

Moje ulubione napisałem tutaj: https://www.nerwica.com/topic/20117-mateina-yerba-mate-herbaty/page/5/#comment-2858104

Najbardziej lubie zwykłe jak Cruz de malta albo Amanda czerwona. Nie wiem jakie są ekskluzywne bo mi takie zwykłe  w przeciętnych cenach smakują najbardziej. 

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłam różne te z guaraną też

Jak przyjdzie paka to dam foty. Zamówiłam też jakieś kadzidła i inne rzeczy dla magicznych ludzi 🧚‍♀️🦋 Nie wiem dlaczego takie akcesoria znajdują się na stronie poyerbani pl

Ciekawe 🧙‍♀️💆🤯

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

Zamówiłam różne te z guaraną też

Z guaraną to CBSe energia dobra. Taka lekko ziołowa ale mocno kopie. Jej po pół kubka sypie :D

Dawaj znać bo są takie których jeszcze sam nawet nie próbowałem mimo, że większość przerobiłem i wracam do tych sprawdzonych

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakąś godzinę powinna być moja przesyłka z yerbą. Nie mogę się doczekać 🤩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko cokolwiek napisać bo było to bardzo dawno. Ale o ile pamiętam, to bez patyczków , i po wypiciu dwóch pierwszych wlewek na szybko to mnie nosiło jak po narkotycznych stymulantach, już nie będęł pisał jakich - ale "krajówa" 😆 I tak - to ta.

Edytowane przez Hooded Spirit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Hooded Spirit napisał(a):

Ciężko cokolwiek napisać bo było to bardzo dawno. Ale o ile pamiętam, to bez patyczków , i po wypiciu dwóch pierwszych wlewek na szybko to mnie nosiło jak po narkotycznych stymulantach, już nie będęł pisał jakich - ale "krajówa" 😆 I tak - to ta.

I namówiłeś :D

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Śmojda napisał(a):

Która marka yerby uchodzi za premjum kłality? 

Też tego nie wiem. Spróbowałem ich dziesiątki różnych rodzajów i najbardziej smakują mi te całkiem dobrze znane. Zacytuje siebie sprzed paru tyg:

Cytat

Najbardziej lubie zwykłe jak Cruz de malta albo Amanda czerwona. Nie wiem jakie są ekskluzywne bo mi takie zwykłe  w przeciętnych cenach smakują najbardziej. 

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Śmojda napisał(a):

A to normalne, że te smakowe yerby mają te dodatki smakowe ledwo co wyczuwalne?

Smakowe herbaty czarne czy inne mają intensywne smaki owocowe, a yerby niby smakowe okazują się bez smakowe.

aromat

jak wąchassz to czuć

dobra jest miętowa w smaku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi