Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, jerry29 napisał(a):

Izolacja działa jak błędne koło – im dłużej siedzisz sam, tym trudniej wyjść. Dlatego ważne są małe, powtarzalne wyjścia, nawet bez celu.

no chodze na spacery lub za miasto, w miejsca w ktorych nie ma ludzi

na miasto i kontakty trzeba miec hajs, ktorego nie mam za bardzo

A do mnie tez sie nikt nie odzywa sam, a ja tez sie nie odezwe, wiec trace czas. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

A do mnie tez sie nikt nie odzywa sam, a ja tez sie nie odezwe, wiec trace czas. 

u mnie odwrotnie. Ludzie mi piszą i dzwonią a ja nie odpisuję i nie odbieram bo mnie irytuje to, że w jakiś sposób przekraczają moją granicę. Wolę z nikim nie gadać.

Od piękna do dekadencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Sigrid napisał(a):

u mnie odwrotnie. Ludzie mi piszą i dzwonią a ja nie odpisuję i nie odbieram bo mnie irytuje to, że w jakiś sposób przekraczają moją granicę. Wolę z nikim nie gadać.

ja tez tak mam czasem, bo dzwonia koledzy np. i chca sie spotkac i cos porobic, a ja nie i tyle, a potem placze, ze samotny i nikogo nie mam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

ja tez tak mam czasem, bo dzwonia koledzy np. i chca sie spotkac i cos porobic, a ja nie i tyle, a potem placze, ze samotny i nikogo nie mam 

ja nie płaczę tylko się cieszę xddd

Od piękna do dekadencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Sigrid napisał(a):

Serio. Jestem skrzywiona xd 

Ja troche placze, ze 31 lata i prawiczek i nigdy nie mialem dziewczyny, i dostaje na leb, ale mam laptopa i gram sobie w gry,  ale pewnie gdyby nie gry to bym codziennie chodzil na spacery i zwiedzal, i zdrowszy tryb zycia i zawsze wyjscie do ludzi, no ale trudno, co ja poradze... Taki zryty leb :P 

Czytalbym tez ksiazki na pewno, gdyby nie internet, ale chroniczna samotnosc to straszna sprawa, i codziennie gnije w internecie, a jak wylaczam, to zaczynam cierpiec psychicznie, jakby mnie ktos od respiratora odlaczyl ;/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Ja troche placze, ze 31 lata i prawiczek i nigdy nie mialem dziewczyny, i dostaje na leb, ale mam laptopa i gram sobie w gry,  ale pewnie gdyby nie gry to bym codziennie chodzil na spacery i zwiedzal, i zdrowszy tryb zycia i zawsze wyjscie do ludzi, no ale trudno, co ja poradze... Taki zryty leb :P 

Czytalbym tez ksiazki na pewno, gdyby nie internet, ale chroniczna samotnosc to straszna sprawa, i codziennie gnije w internecie, a jak wylaczam, to zaczynam cierpiec psychicznie, jakby mnie ktos od respiratora odlaczyl ;/ 

Jestes uzależniony od internetu. Ja mam takie fazy że albo siedzę codziennie w internecie albo znikam na 3-4 tygodnie z nikim nie pisze do nikogo się nie odzywam ale tak jak u ciebie net jest moim jedynym światem. .

Od piękna do dekadencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Trochę podobnie mam. 30 lat, brak znajomych, nigdy związku. Nawet już gry nie cieszą i nie gram od pół roku. Ale w zamian scrolluje social media bezsensownie co mnie jedynie bardziej dobija. Mam wrażenie że sabotuje własne życie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi