Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

no tak,ale moje zdanie jest takie,że naprawde ciężko trafić na DOBREGO specjaliste a nie konowała ktory przepisze Ci kolejne uspokajacze, nie trafialam do tej pory na fajnego lekarza, pierwszy do ktorego poszlam spojrzał na mnie z politowaniem jak na panikare. A ja na nie jestem człowiekiem ,ktory z byle czym idzie do lekarza. Marze o tym ,zeby przespać raz całą noc ,po prostu się polozyc i zasnać:((

Jeśli ktoś nie dba zbytnio o prawdę w sprawach drobnych, nie można mu ufać w sprawach istotnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam relanium ja zasypiam po paru minutach ale nie zażywaj częściej niż 2 tyg bo uzaleznia

Wrażenie, że znane miejsca wydają się obce i przerażające, zamazany spowolniony wzrok,śnieg optyczny, nadwrażliwość na światło(zwłaszcza na sztuczne), otępienie...

Doraźnie xanax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok,dzieki za info,moze sprobuje bo czasem zasypiam i o 4 rano a 7 musze wstać na zajęcia i jestem nieprzytomna. Narazie pomaga mi jako tako hydroxyzinum biore 10 miligram ,chociaz to ostatnio za słaba dawka jak dla mnie. Czy Ty tez sie tak męczysz kazdego dnia ?

Jeśli ktoś nie dba zbytnio o prawdę w sprawach drobnych, nie można mu ufać w sprawach istotnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam troche inne objawy ale temat nerwicy znam doskonale i wiem o co chodzi;) Ja ostatnio zaspyiałem non-stop o 3, potem wstawałem o 11-12 ale pracuje nad tym i jest coraz lepiej;)

Wrażenie, że znane miejsca wydają się obce i przerażające, zamazany spowolniony wzrok,śnieg optyczny, nadwrażliwość na światło(zwłaszcza na sztuczne), otępienie...

Doraźnie xanax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh no to tak jak ja, w nocy moge patrzec w sufit przez 5 godzin, a rano jestem nieprzytomna. Dzisiaj np do 12 tkwiłam w lozku, nawet nie widziałam sensu zeby wstac. Wszyscy naokolo sie mnie czepiaja,zebym cos z tym zrobila i żebym sie 'nie denerwowała' ,najbardziej wkurzaja mnie teksty ,że jak to możliwe że mam takie objawy majac dopiero 20 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

she1992, jesli chodzi o mnie to hydro dziala na mnie tylko nasennie. nawet po malej dawce na drugii dzien chodze przymulona. oosobiscie biore to tylko jak na prawde musze. ale mam koleezanke ktorej pomaga to na nerwy i w cale nie usypia.

Pewnego dnia zrozumiałam że ja nie umiem nic.....

Arketis20mg

Clonazepenum6mg

Hydroksyzinum25mg

Vetira 2000mg propranolol30mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba zalezy od organizmu ,od pewnego czasu hydroxyzinum tylko częściowo łagodzi moje objawy, biore też w ciągu dnia jak siedze na uczelni bo czasem bywa i tak ,że ciężko mi się oddycha siedzac dłuzej w jednej pozycji ,

nie odsypiam niestety w ciągu dnia choć zawsze sobie to obiecuje, pomimo tego ,że jestem czasem skrajnie niewyspana ,zasnąć po prostu nie moge :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

she1992, jesli chodzi o mnie to hydro dziala na mnie tylko nasennie. nawet po malej dawce na drugii dzien chodze przymulona. oosobiscie biore to tylko jak na prawde musze. ale mam koleezanke ktorej pomaga to na nerwy i w cale nie usypia.

Arketis20mg

Clonazepenum6mg

Hydroksyzinum25mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PNowak, :D nerwusiątka , fajna nazwa

u mnie dobrze :D8)

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fatuma03, ale jakoś niegrożnie ją przekroczy łaś???

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fatuma sprzatanie sadzy to jest upierdliwość z wyższej półki mam piec w kuchni i tez nieraz się coś wymsknie

No widzisz amelia, to chociaż u Ciebie dobrze :) każdy taki dzień dodaje otuchy...

Witaj she :) nie bój sie ja miałem nerwice zanim miałem 20 lat, wiec nie jestes wyjątkiem :) przyczepiło się i nie chce puścić tak łatwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PNowak, ja jestem zdiagnozowanym nerwusiątkiem :D kiedy skończyłam 18 lat

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz amelia ja miałem nerwice dużo wcześniej tylko, że nie byłem świadom jej objawów... próbowali mi to przypisać pod chorobę serca ale badania nic nie wykazały... Na szczęście mam tylko lekką postać, już bez ataków paniki czy strasznych lęków. W ogóle teraz śpię jak normalny człowiek i koszmarów nie mam tak jakoś lżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PNowak, to dobrze, że się unormowało u Ciebie ;)

-- 11 gru 2012, 21:45 --

ja od podstawówki chodziłam do psychologa, ale bez leków

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PNowak, musialam caly dzien z sadza walczyc. dwa piece do niczego. w domu czarno i oo krok od zaczadzeenia. niby je naprawili ale boje sie ze i tak kiedys nie wstaniemy. a do tego robota caly dzien. synek nie mial opieki bo ja szorowalam i czyscilam. teraz padam. a rano wstac bo z malym do lekarza i na rehabilitacje. czuje sie jjak zepsuta maszyna

Arketis20mg

Clonazepenum6mg

Hydroksyzinum25mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fatuma03, wspolczuje :(

Chce podjąć decyzje o tym żeby dołączyć do choru kameralnego moich koleżanek. Ale nie wiem czy czasu starczy, matura za pasem... :( a może dalabym rade wtedy ogarnąć się psychicznie, nie miałabym tyle czasu na myślenie, poza tym uwielbiam śpiewać...

-- 11 gru 2012, 22:09 --

fatuma03, wspolczuje :(

Chce podjąć decyzje o tym żeby dołączyć do choru kameralnego moich koleżanek. Ale nie wiem czy czasu starczy, matura za pasem... :( a może dalabym rade wtedy ogarnąć się psychicznie, nie miałabym tyle czasu na myślenie, poza tym uwielbiam śpiewać...

Je ne comprends pas!

borderline

nerwica lękowa

nerwica natręctw

zaburzenia adaptacyjne

http://www.onedepression.blox.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi