Skocz do zawartości
Nerwica.com

zaburzenia osobowości (cz.II)

Gość paradoksy

Rekomendowane odpowiedzi

Basiu, dzięki, że pytasz, wczoraj się najadłam czosnku, magnezu, napiłam melisy, kopru i opadło wieczorem. A dziś wstałam rano i znowu to samo. :shock: Więc biorę to samo co wczoraj... Już mnie to wkurza. :evil: Z reguły jestem niskociśnieniowcem (90 na 60 lub czasem mniej), więc jak mi skoczyło do 148 na 90 to zdecydowanie fatalnie się czułam. Ale i tak dziś jest lepiej niż wczoraj. A mój organizm jest pochrzaniony, bo ciśnienie zamiast obniżać się w stanie spoczynku jak to zazwyczaj bywa to u mnie właśnie wtedy rośnie. A spada jak jestem w ruchu. :shock: Zwłaszcza na powietrzu. Więc pewnie chodzi o to nieszczęsne ciągłe niedotlenienie.

Krzysiu, trochę udzielam korepetycji, ale mało, bo mam kłopoty z pamięcią, wypadają mi słowa i w ogóle. :( Wszystko przez tą boreliozę. :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwięzłe dane o przebiegu choroby:Pacjentka lat 22,po raz 2 w tut. szpitalu.

Z wywiadu:DDA,leczona ambulatoryjnie (sama dobierala leki i dawkowanie),b.trudna sytuacja rodzinna,przyjmowanie subst psych.Od 2 miesiecy skarzy się na obniżony nastroj,brak energii,uczucie wewnetrznego napięcia,drażliwość.

Stan psychiczny po przyjęciu:świadomosc jassna,orientacja zachowana,zachowanie spokojne.Naped obniżony.W wypowiedziach tresci o charakterze depresyjnym..Kontak logiczny i afektywny dobry.Uwaga skupiana prawidłowo.Tok mysleniea prawidlowy,bez rozerwania zwiazkow myslowych.Bez ostrych objawow wytworczych.Zaburzenia snu i łaknienia.Osowbowosc o dosc zwartej strukturze z licznymi cechami nieprawidlowymi.W trakcie hospitalizacji nie zaobserwowano pełnego zespolu depresyjnego.Pacjentka kilkukrotnie dokonala samookaleczeń,oraz podjęła probe samobojczą.Badana psycholgicznie 30.12.2010,wykonala Test Apercepcji Tematycznej,Tst Roschacha i kwestionariusz MMPI.Wnioski z badan wskazują jednoznacznie na cechy osobowosci zaburzonej pod postacią osobowosci chwiejnej emocjanalnie typu borderline.

Pacjentka poprosila o wypis na własne żądanie.Ze wzgledu na brak przeslanek do zatrzymania pacjentki z mocy art 28 Ustawy o zdrowiu psychicznym zostala wypisana z kliniki z zaleceniami jak poniżej.Przy wypisie bez ostrych objawow psychotycznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asiu,, ważne, że próbujesz, to ważne :)

Ile bierzesz za godzinę ?

czy się różni w wymowie e z a-umlaut ?

Współczuję Ci tego ciśnienia, a może to ma jakiś związek z psychiką ?

Wymagasz od siebie nieustannej pracy ??

[Dodane po edycji:]

Shadowmere, Haniu, co Cię zdenerwowało w tym wypisie ?

"Osowbowosc o dosc zwartej strukturze z licznymi cechami nieprawidlowymi."

Co to znaczy o zwartej strukturze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobowosc o niezwartej strukturze lub jakościowymi jej zaburzeniami występuje w w stanie pomrocznym i schizofrenii.

A zdenerwowalo mnie to,że bylam taką kretynką i uwierzylam swojej matce i wyszlam z tego szpitala,a oni chcieli mnie tam zatrzymac aż do czerwca-do rozmow w Krakowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shadowmere, a nie ma powrotu ?

ja bym chciał się zamknąć w jakimś szpitalu z wami i pożyć tak dwa lata przynajmniej.

Ty byłaś na oddziale dla tych powyżej 18 lat tak ?

A co twoja mama powiedziała, że w to uwierzyłaś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi