Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dlaczego dziewczyny wybierają starszych chłopaków?

Gość zappa

Rekomendowane odpowiedzi

Praktycznie każdą dziewczynę jaką znam to posiada chłopaka starszego od siebie, o 2,3,4, lat

Od czego to zależy? Że taki 22 latek jest dojrzalszy fizycznie i płciowo od 19 latka? A może kwestia psychiki? Niestety ale nie znam osób powyżej 20 rż więc nie wiem czy są znaczne różnice w psychice 19 i 22 latka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zappa, no ta różnica wynika z różnicy dojrzewania emocjonalnego ...mniej więcej 4 lata rożni panów od pań .

w wieku 24 lat +,-1 rok te różnice sie zupełnie zacierają ( u większości ludzi )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja mama ma przyjaciółkę, w wieku ok 55 lat, która zadaje się jedynie z 20-sto kilku latkami.

Nie wyobraża sobie związać się z kimś w swoim wieku, a jak mama chciała ją poznać zeswoim znajomy, wdowcem, o ok 5 lat starszym, to ta pani się obraziła na dłużysz czas na moją mamę i podsumowała, że nie chce podcierać dupy staremu dziadowi..

tak więc nie zgadzam się że dziewczyny wybierają

-----------

pokusiłabym się wręcz na stwierdzenie, że to starsi faceci oglądają się za młodszymi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszłam za mąż za młodszego - o około 3 lata (w sumie 2,5). Dopóki nie pokazał swojego prawdziwego oblicza, wydawał się być bardzo dojrzały. Teraz wiem, że moi bracia o 5 i 7 lat młodsi ode mnie wydają się być bardziej dojrzali od niego.

A co zawsze widziałam w starszych od siebie facetach? (bo za nim się zakochałam tylko na takich się oglądałam) - mieli więcej spokoju i równowagi w sobie, co dawało mi poczucie, że mogłabym się u nich poczuć bezpieczna, że zaopiekowaliby się mną... W sumie takiej osoby mi brakuje - która by wspierała i dawała poczucie bezpieczeństwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co zawsze widziałam w starszych od siebie facetach? (bo za nim się zakochałam tylko na takich się oglądałam) - mieli więcej spokoju i równowagi w sobie, co dawało mi poczucie, że mogłabym się u nich poczuć bezpieczna, że zaopiekowaliby się mną...

zgadzam się z takim odczuciem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na moich partnerow seksualnych wybieralam zawsze starszego faceta i to znacznie, ale nigdy nie starego. Ja akurat z reguly lałam na to czy jest dojrzaly czy nie, wazne zeby byl dobry w seksie, przystojny i w miare inteligentny. No, ale zawsze byli starsi. Nie wiem dlaczego, moze dlatego, ze starszy kojarzy sie z poczuciem bezpieczenstwa, bardziej dojrzalym cialem, wiekszym doświadczeniem i umiejętnościami...(?) Mlodsi w kazdym razie mnie nie podniecają. Kojarzą mi sie z dzieciuchami (rowniez z wygladu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie każdą dziewczynę jaką znam to posiada chłopaka starszego od siebie, o 2,3,4, lat

Od czego to zależy? Że taki 22 latek jest dojrzalszy fizycznie i płciowo od 19 latka? A może kwestia psychiki? Niestety ale nie znam osób powyżej 20 rż więc nie wiem czy są znaczne różnice w psychice 19 i 22 latka.

A dla czego faceci wybierają młodsze dziewczyny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie mając obok żonę przemęczoną życiem, obowiązkami, z nadwagą, po porodach, faceci wolą wyzwania , polowania, emocje.. poza tym młodsza = jędrniejsze ciało, chętniejsza do seksu, i takie tam... faceci sa wzrokowcami.. tak to sobie wyobrazam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do autora- widocznie akurat w Twoim towarzystwie jest duzo takich sytuacji, ale na moje oko to raczej przypadki. mnie tam wali mlodsza, starsza :roll:, i tak jak sie czlowiek zakocha to nawet wyglad nie stoi na pierwszym miejscu. odnosnie postu nade mna, starsze kobiety czasem sa chetniejsze na seks i bardziej konkretne :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety wsrod mniej lub bardziej znanych mi dziewczyn, ktore maja sporo starszych partnerow to nie jest tylko stereotyp ;) Szczegolnie jedna bardzo sobie chwali zmiane statusu majatkowego, ze wzgledu na zwiazek z bogatym starszym (ona w moim wieku, on 46 lat !) facetem. I w zasadzie nie ukrywa, ze o to wlasnie jej chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi