Skocz do zawartości
Nerwica.com

Znaczenie wyglądu.

rikarika

Rekomendowane odpowiedzi

GreenGo, Closer to obok Lost in translation moj ulubiony film..pięknie mowila "bustard"
No, też zwracam uwagę na akcent, Natalie świetnie zagrała w Closer, pomimo, że ci ludzie w tym filmie moim zdaniem byli szurnięci, to też lubię ten film, a najbardziej scenę początkową z muzyką w tle. Jednak znacznie lepszy jest Lost in Translation, jeden z moich ulubionych filmów, to już zupełne mistrzostwo, uwielbiam ten depresyjny nastrój, nostalgię, samotność, Scarlett, którą wyglądała i grała tam rewelacyjnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GreenGo, Widzę,że mamy podobny gust ;) Lost in translation obejrzalam w Krakowie jak mialam 15 lat-z miejsca zakochalam się w Charlotte wydawala mi się taka..podobna-mowila to co ja sobie czesto myślalam.Śliczny film,rownież plastycznie.Jeżeli lubisz takie subtelno kino dla wrażliwych ludzi-to polecam Kar Waia-jego "Happy together",albo "Spragnieni milosci"-powinny Ci się spodobac....

Taki klimat tęsknoty,niespelnienia,nieskonsumowany romans i podobne klimaty..

Muzyka-I can't take my eyes of of you..pikne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muzyka-I can't take my eyes of of you..pikne.
Wiem, kiedyś tego słuchałem.
Jeżeli lubisz takie subtelno kino dla wrażliwych ludzi-to polecam Kar Waia-jego "Happy together",albo "Spragnieni milosci"-powinny Ci się spodobac....

Lubię, bardzo, szczególnie gdy jest autentyczne, bo przesłodzonych, ckliwych melodramatów silących się na głębię to już nie, ale takie filmy uwielbiam, łatwo się wzruszam. Obejrzyj "Breakfast Club", nie wiem, czy Ci się spodoba, to już trochę inny klimat, ale film świetny.

Aktualnie mam na świeczniku trochę... mniej subtelny film http://www.filmweb.pl/film/Fala-2008-449973, więc Twoje propozycje muszą poczekać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scarlett w Lost in Translation jest taka... naturalna :105: chyba nawet rzęs nie ma tam pomalowanych :105:

nawet w pierwszej scenie nie wyretuszowali jej celluitu

1scarlett-gal-lost-translation.jpg

lost_in_translation.jpg

Scar_Jo_Window_SceneLiT.jpeg

w ogóle bardzo mi się Scarlett podoba - jak widziałam ją pierwszy raz daaawno temu w Zaklinaczu koni to wiedziałam, że wyrośnie na piękną kobietę i dobrą aktorkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka uroda jest najlepsza..bo jest nienachalna..jest dziecięca,trochę zmyslowa,jednoczesnie wyjątkowa i jakby przeciętna..

A nie to co zawsze -pomaranczowa gęba,niebieskie soczewki,oczy zamazane czarną kredką usta wypchnięte w dziób żeby wygladac" sexy " .

Taka dziewczyna może a nawet musi sobie pozwolic na naturalnosc-inaczej wszystko by sie zmarnowalo... :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy wiecie, ale Scarlett śpiewa. Wydała solową płytę, potem zaś w duecie z Pete'm Yorn - tę duetową bardzo lubię

[videoyoutube=RHGecjIgJ70&ob=av2e][/videoyoutube]

Scarlett+Johansson+PNG.png

Scarlett+Johansson+PNG.png

nie podoba mi się tylko w takich bardzo jasnych tlenionych włosach i czarnych brwiach do tego, bo zdarzyła jej się taka stylizacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oglądałam 3/4 jej filmografii - najbardziej właśnie też podobała mi się w lost in translation, zaraz po tym w kochanicach króla i match point (nie wiem dlaczego, ale mogę ten film oglądać 100 razy :mrgreen: )

[Dodane po edycji:]

Haniu, widzisz jakąś jakieś podobieństwo? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

lit-3-pain.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie Cichopek JEST ładna. Tylko ma taką, a nie inną opinię, bo nie jest jakąś wspaniałą aktorką.

Ta druga mi się bardzo podoba (nawet nie wiem kto to jest) - regularne rysy twarzy, "wesołe" oczy i piękny uśmiech :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi