Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co teraz robisz?

Anja01

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Chongyun napisał(a):

Przy poprzednim odkamienianiu 2 mc temu gdy o tym wspomniałem to bodajże Verinia sobie przypomniała o swoim :P

Haha ja o swoim niestety pamietam bo mi cały czas przypomina jak do niego podchodzę po kawę 😛 tylko chciałabym nie pamiętać 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Chongyun napisał(a):

rytujący jest ten proces przynajmniej w moim delonghi

No to chyba zawsze jest irytujace, a ja do tego nie wiem gdzie mam instrukcje bo na tym co mam teraz będę robiła po raz 1. 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dbajcie o ekspresy bo tam tyle syfu się zbiera że głowa mała. Pleśni najwięcej. Dlatego pije zwykła czarna brzytwę z dwóch czubatych bo nie miałbym cierpliwości zajmować się porządnie ekspresem.

A co robie? Leżę jeszcze w łóżku i nadrabiam wiadomości zewsząd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Dbajcie o ekspresy bo tam tyle syfu się zbiera że głowa mała. Pleśni najwięcej. Dlatego pije zwykła czarna brzytwę z dwóch czubatych bo nie miałbym cierpliwości zajmować się porządnie ekspresem.

A co robie? Leżę jeszcze w łóżku i nadrabiam wiadomości zewsząd 

Nom przeglądy jakies trzeba robić z nimi choc ja sie w to nigdy nie bawiłam. Tyle co zmieniam filtr, odkamieniam i czyszczę pojemnik na fusy.

sypana tez lubie, tylko nie lubie później czyścić kubków z tych fusów 😛 rozpuszczalnej nie lubie

1 minutę temu, Chongyun napisał(a):

Ja mam filmiki na yt

Tyle dobrego ze ten ekspres mowi do mnie (napisami) 😛 wiec będę sie go słuchać i będzie  dobrze 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Nie znam się na anatomii ekspresu ale ta część którędy kawa już leci tuż przed filiżanka jest turbo spleśniała często 

Tak. I my często tę część przepłukujemy i co jakiś czas czyścimy bo się zatyka.

A tak to ja się za bardzo nie znam.🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mnie sie wydaje ze po to są właśnie komunikaty wyczyść / odkamien i robi sie to po prostu tym produktem czyszczącym + co jakis czas czyszczenie w serwisie,bo szczerze mówiąc nie wiem jak później wyglada gwarancja, jesli samemu by sie miało rozkręcać ekspres do takiego stopnia jak na tym filmiku. Ja teraz przejrzałam instrukcje swojego i tam jest opcja demontażu ale tylko kilku małych części jak do spieniania mleka itd, ale nie takie poważne rozkręcanie 😃

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Nie znam się na anatomii ekspresu ale ta część którędy kawa już leci tuż przed filiżanka jest turbo spleśniała często 

Może blok zaparzający? W Philips Lattego jest łatwy do wyjęcia. Płukanie pod bieżącą wodą, specjalny smar do kilku elementów w nim oraz specjalne tabletki do jego odtłuszczania. Serwisanci widzieli tam niejeden pleśniowy sajgon...

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Może blok zaparzający

Too też tak jak było na tym filmiku wyżej. Ale chodziło mi jeszcze o "wylewkę kawy" czyli ten blok tuż przed tym skąd kawa już leci. Tam armagedon widziałem kiedyś na jakimś filmiki blehhhh

Oglądam skoki narciarskie i pije drugą dziś brzytwę ale sypaną bez pleśni 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi