Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Co tak zamilkli, aaaa? ;):lol:

Nova, rozumiem Cię. Mnie praca bardzo mobilizuje i motywuje, chociaż esci mnie tak sponiewierało, że nawet praca w pewnym momencie mnie nie interesowała, bo byłam w takim stanie ciała i umysłu, że nawet wizja rychłego bankructwa nie było w stanie mnie wywalić z domu, albo inaczej - ruszyć z łóżka... Dlatego denerwowałam się bardzo, że cos ze mną niedobrego się dzieje, bliscy i znajomi tez byli w szoku, że jak praca jest mi obojętna to znaczy, że naprawdę fatalnie się czuję... a ja miałam sieczkę w głowie i chaos.. i zobojętnienie:( Jak w końcu poczułam się troszkę lepiej i wyruszyłam do biura, to wiele mi to dało - człowiek rzuca się w wir pracy i przestaje myśleć, kontrolować i obserwować jak się czuje... pewnie jestem pracoholikiem, o co kiedyś bym siebie nie podejrzewała :mrgreen: ale kiedy mam dzień wolny i nie jadę do biura zdecydowanie gorzej się czuję... tak było wczoraj... miałam więcej czasu więc znowu zaczęłam rozmyślać o swojej chorobie i tych moich stanach, analizować...wykurzać się na esci, że miałam tylko panikę, a potem dorobiłam się stanów niemal depresyjnych... i w kółko Macieju myślenie, analizowanie...to naprawdę nie jest dobre, więc ruszaj do pracy w lutym!!!

-- 25 sty 2014, 01:05 --

Cisza...

To ja też lecę spać, dobrej, spokojnej nocy :papa::papa::papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie....

zimny dzień , wszędzie zimno - nawet zimno w głowie mam - ale jutro pakuję się w góry i zamierzam być spektakularnie radosny i szczęśliwy - domek ogrzany choć walczyłem do 2.00 ale jest OK - ja ktoś chce pośmigać na stokach Szczyrku to zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć i czołem, Hel Radolku :smile: ja wypoczywam sobie w Krakowie przez weekendzik. Wypoczywam to moze za duże słowo, bo wstaje ze sracz..a, spina trzyma mnie non stop.

Katarzynko, dzięki za informacje, bardzo dużo dowiedzialas sie. Wg tego co piszesz to dawno powinnam czuć stabilizację a tu nic. Czuje sie lepiej niż przed esci, ale odkąd biorę esci czuje sie non stop tak samo, żadnej stabilizacji czy polepszenia nastroju. Spina jak była tak jest. Kurcze, skoro esci jest taki dobry na leki i ataki paniki, to jak znalazł dla mnie powinien byc. Moze jeszcze czekać?

Piszecie, ze nie jest ze mną tak złe, skoro wybrałam sie w podróż? Teraz akurat pojechałam z mężem, ale na święta pojechałam pociągiem sama 400 km, dwa tyg.temu tez pojechałam sama autobusem 250km i nawet fajnie sie czułam. :D z tym akurat nie mam problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radku

Jak Ty w taka pogode....o matko....u nas jest tak zimno,ślisko,wietrznie...a co dopiero w górach....(ja mieszkam w Kielcach).Oj,jak Ci zazdroszcze tego kominka....:)

A jak ogólnie samopoczucie?

Gradrec

Co u Ciebie?

Lunatic

Jak z humorem,nadal dopamina sie uwalnia?:)

Nova

Jak sie dzisiaj czujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elmopl79,

biorę taki który daje efektów ubocznych teoretycznie najmniej, tianeptyna

ale boli mnie po niej głowa i stawy, a u mnie ból stawów po antydepresancie to nie jest dobry znak :-|

-- 25 sty 2014, 16:53 --

w dodatku senny jestem po niej i znów mi sie przez to w domu oberwało bo się nie mogłem dobudzić rano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lunatic

U mnie to cala kombinacja z tym lekiem...Nie potrzebnie kazala mi dr.go odstawiać.

Drugie podejście do leku jest zupełnie inne.Ja jestem juz wymęczona tym pierwszym podejściem....biore go juz ponad dwa tygodnie.Wczoraj bylo ok.chcialo mi sie chciec i bylo we mnie trochę energii,dzisiaj trochę gorzej,ale na pewno lepiej niż nawet trzy dni temu.U mnie tez jest kwestia dawki leku.Moja p.dr.zakazala mi zwiększania,kazala byc na5mg.nue wiem o co jej chodzi.Stwierdzila,ze10mg.bedzie dla mnie za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest dla mnie największa zagadka, dlaczego ten sam lek innym razem potrafi zadziałać inaczej, a jak przykładowo zadziała dobrze a potem sie go probuje drugi raz i działa juz zle to potem przy kazdej kolejnej probie dziala juz źle

Tojaaa,

czesc

-- 25 sty 2014, 17:02 --

dlatego sporo leków u mnie odpada bo jak kiedyś zadziałały dobrze to teraz coś się schrzaniło i kazdy po kolei działa już źle

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radku

Jak Ty w taka pogode....o matko....u nas jest tak zimno,ślisko,wietrznie...a co dopiero w górach....(ja mieszkam w Kielcach).Oj,jak Ci zazdroszcze tego kominka....:)

A jak ogólnie samopoczucie?

Gradrec

Co u Ciebie?

Lunatic

Jak z humorem,nadal dopamina sie uwalnia?:)

Nova

Jak sie dzisiaj czujesz?

Dziekuje, nawet spoko jest. Psychicznie oczywiscie, bo fizycznie padaka, uboki co raz wieksze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie, że piszę tutaj, ale ten temat jest dość popularny, aby mogło go zobaczyć większość osób. Nie biorę esci. Chcę się tylko zapytać czy ktoś spotkał się z blokadą myśli (po prostu ich brakiem/silnym stłumieniem). Wiem, że występuję to w DD oraz schizofrenii, urojeń nie mam. Ktoś doświadczył tego, ktoś wie jak temu zaradzić? Może to wynik ukrytego lęku (nie odczuwam go)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez kiedyś łamałem, zbyt często, na szczęscie szybko się opamiętałem

-- 25 sty 2014, 21:03 --

Wybaczcie, że piszę tutaj, ale ten temat jest dość popularny, aby mogło go zobaczyć większość osób. Nie biorę esci. Chcę się tylko zapytać czy ktoś spotkał się z blokadą myśli (po prostu ich brakiem/silnym stłumieniem). Wiem, że występuję to w DD oraz schizofrenii, urojeń nie mam. Ktoś doświadczył tego, ktoś wie jak temu zaradzić? Może to wynik ukrytego lęku (nie odczuwam go)?

bierzesz jakieś SSRI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierzesz jakieś SSRI?

Mam tak bez leków nawet. SSRI/SNRI się nie sprawdzają. Nic jeszcze nie naprawiło tej blokady. Mam wszystkie objawy negatywne, lekarze (4) wykluczyło schizo prostą. Nie wiem o co chodzi. Najgorsza jest ta blokada. Czym jest człowiek jak nie zlepkiem tkanek bez swoich myśli, przeżyć itd. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi