Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Z kolei mój dobry kumpel brał mocloxil czyli jeśli się nie mylę moklobenid i odstawił go po 2 miesiącach bo kompletnie go zamulał... zero energii, aktywności...nic mu nie pomogło... co prawda zapisała mu go neurolog a nie psychiatra, więc może nie trafiła z diagnozą...

może zamulać, ale jest to bardzo bardzo rzadkie, zazwyczaj dość mocno pobudza, czasem az za bardzo

-- 02 sty 2014, 00:06 --

ja miałem do niego 3 podejścia i za każdym razem działał inaczej, za pierwszym razem nie pamiętam, więc nic szczególnego musiało nie być, za drugim razem zadziałał bardzo dobrze, szczególnie pod względem przypływu energii, a za trzecim zupełnie beznadziejnie bo powodował właśnie silne zamulenie i dużą senność, troche dziwny więc lek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, a ja się czuję rewelacyjnie, szkoda mi iść spać... boję się poranka, że znowu będzie nieciekawy...:(

Ciężko mi to pojąć. Na efectinie cały dzień była stabilizacja, a na escitalopramie, wieczory bardzo dobre, poranki kiepskie... czyżby jeszcze nie było odpowiedniego stężenia we krwi po 4,5 tygodnia brania???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katarzynka40, u mnie też ewidentnie nastrój poprawia się wieczorem, ale to dopiero od 2-3 dni. Po przebudzeniu jest najgorzej, totalne zmęczenie i lęk uogólniony.

-- 02 sty 2014, 02:41 --

Może przyczyniać się do tego wysoki kortyzol z rana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popiół

a czules zmeczenie przed kuracjå lekowå ?

Ja bylam w stanie permanentnego zmeczenia od jakis 6 miesiecy i choc spalam po 7-8 godzin to rano budzilam sie wciåz zmeczona. Od czasu kiedy zaczelam brac cital budze sie wypoczeta, a lęki zniknely. Kuruje sie dopiero 2 tygodnie wiec na euforie dotyczåcå braku atakow paniki troche za wczesnie, no ale poprawa w samopoczuciu ogromna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, dzisiaj obudziłem się bez niemiłych odczuć w mięśniach i bez zbytniego natłoku myśli. Wczoraj wieczorem wziąłem Trittico 75 mg. Wcześniej już też brałem ten lek, ale jakoś sam z siebie przerwałem...zobaczymy, może połączenie Nexpramu i Trittico okaże się zadowalające :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zapeszać, ale może coś się ruszy z tym Trittico - ja wracam do pracy we wtorek 7 stycznia, więc mam jeszcze trochę czasu, żeby popróbować takiego zestawu. Wczoraj po południu dopadł mnie silny ból głowy, a dzisiaj obudziłem się z katarem, drapiącym gardłem i uciskiem w okolicach czoła. Czuje, że zatoki dają o sobie znać - wyszło mi chodzenie przez kilka dni bez czapki i wyjście na dwór niedługo po wzięciu prysznica. Katarzynko, też obawiam się powrotu do pracy...chociaż do tej pory nic złego w pracy mi się nie stało, nikt w pracy też nie wie, co mi dolega...

Katarzynko, może weź się w garść i pojedź do pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013,

też tak pomyślałam:) ale głowa w lewej skroni tak "rąbie", że każdy ruch jest okupiony strasznym bólem:(

-- 02 sty 2014, 11:07 --

kloss,

zatoki i katar to tez mogą być skutki uboczne esci - ja przez 2 tygodnie na esci czułam jakby mi cos z zatok spływało:(

cos takiego jest na ulotce... ale skoro przyznajesz się, że bez czapeczki biegałeś, to pewnie nie od esci...

Tak średnio dam rade jechać do pracy, oko lewe jakby chciało mi wypłynąć tak mnie boli i cały oczodół... makijażu sobie nie będę mogła zrobić, a jak się pokazać bez makijażu w pracy 8)8) ? w panikę wpadną, że ciężko chora jestem :mrgreen:

Plus mojej pracy jest taki, że nie musze siedzieć w biurze, mogę pracować w domu... więc chyba sobie dzisiaj jeszcze podaruję wyjazd z migreną...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi