Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

Kestrel, Tarantino wybacza się wiele, bo jest genialny i nawet mega krwawe sceny mi nie przeszkadzają, tym bardziej specyficzny humor. Szanuje go za styl i odjechane poczucie humoru, pamiętam w scenę w Kill Billu, scenę w knajpie, rozczłonkowani ludzie i tryskająca krew, ale na walczacą Umę Turman aż miło było patrzeć. Nieźle się ubawiłam na tej scenie i nie tylko. W czasach megaprodukcji, przeciwko którym nie mam generalnie nic, bo kręci mnie technika i coraz lepsze efekty, ktoś taki jak Tarantino to perełka, której nie można zignorować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kestrel, jak oceniasz Django Unchained? Mam to na mojej liście filmów do obejrzenia jako pozycję obowiązkową, bo to Tarantino. Jeszcze nie miałam klimatu do tego filmu, ale chcę go obejrzeć.

Dla mnie 10/10 najlepszy film ostatnich lat.

no to czuję, że wkrótce zagości na moim ekranie :)

kurde, serce mnie boli, ciężko mi się oddycha :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czuję, że wkrótce zagości na moim ekranie :)

Ten film jest po prostu genialny. Specyficzny dla Tarantino czarny humor chyba największym plusem, obok oczywiście wyśmienitej gry aktorskiej głównych bohaterów. I tutaj mała ciekawostka - jak będziesz oglądać zwróć uwagę na scene z Leonardo, w której wali ręką w stół rozcinając ją sobie - co nie było planowane. Ale to jak z tego wyszedł przed kamerami - po prostu MISTRZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reiben, nie mam pojęcia, to chyba efekt silnego stresu, który ostatnio przeszłam. chyba się to bardzo odbiło na moim zdrowiu.

to bardzo nieprzyjemne uczucie, tak jakbyś nie mógł wciągnąć zbyt wiele powietrza, bo to powoduje ból i okropny ucisk w dołku, jakby mnie tam ktoś kopnął.

-- 27 paź 2013, 01:48 --

Tyrr, Leonardo jest dla mnie wybitnym aktorem, nie traktuję go jak większośc, jak amanta z Titanica. jakby ludzie nie zauważyli, że przedtem i później zagrał w wielu bardzo dobrych filmach i jego kreacje są doskonałe, czasem zachwycające nawet, jak w Aviatorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korba, znam coś podobnego, taki ucisk w klatce jakby jakaś siła naciskała na nią i niemożność normalnego spokojnego oddechu, pojawiło mi się kiedyś i nie chciało zejść przez cały miesiąc, wciąż okresowo mi to dolega, ale jak masz pierwszy raz tak to musisz zaobserwować i dobrze gdybyś się przebadała kardiologicznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korba, masz atak duszności po prostu, otwórz okno czy coś. Pooddychaj świeżym powierzem. Pilnuj się, jest ktoś w domu?

Jak byłem mały to miałem dokładnie tak samo, tylko że już się od tego dusiłem i karetkę trzeba było wzywać.

Potem przez tydzień jeszcze miałem ten ucisk w dołku i ból przy każdym choćby lekkim wysiłku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałam już tak wcześniej. kardiologicznie byłam badana, wszystko ok, chociaż kiedyś z silnego stresu miałam stan przedzawałowy.

otworzyłam sobie właśnie okno, bo czuję, że jakaś panika nadchodzi, zresztą wiem, z czym to jest związane. niech to się wreszcie skończy.

w domu nie ma nikogo, sama jestem, ale dam sobie radę, mam clonazepam w razie czego.

dzięki, Kochani, za troskę :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.