Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jakie elementy we współczesnej modzie Was wnerwiają?

Grouchy

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Grouchy napisał(a):

@libed ja mówię o Polsce

O ciuchy ale jeśli zauważyłaś jakieś głupie obyczaje w zachowaniu to mów.

To już wyżej napisałam ;) generalnie moda z lat 2000 była mocno wieśniacka i też się teraz przejawia. Czyli buty w długi półmetrowy szpic (tego chyba na szczęście nie ma… jeszcze) i biodrówki ze stringami naciągniętymi po uszy. Not cool

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, lily was here napisał(a):

To już wyżej napisałam ;) generalnie moda z lat 2000 była mocno wieśniacka i też się przejawia. Czyli buty w długi półmetrowy szpic i biodrówki że stringami naciągniętymi po uszy. Not cool

Mnie się podoba w modzie okres 2009-14.

2 minuty temu, sailorka napisał(a):

Mnie się nie podoba atak klonów. Wszyscy noszą baggy jeansy i białe lub czarne najki.

I ogólnie rządzi biel, czerń i szarość. Kilkanaście lat temu było bardziej kolorowo.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, libed napisał(a):

nei wiem czy teraz moim zdaniem od dawan ludzie znaja klapki kiedys mieli jedne buty to uzywali ich tylko do kosciola to ciezko zeby mili klapki

jak klapki wygodne to mozna wszedzie w nich isc tylko jest ryzyko ze jak sie zerwia to wraca sie boso. 

wiem co mi sie nie podoba to krowie kolo w nosie nie wiem jak to sie nazywa @lily was here pomóż z nazwą tego paskudztwa  :D 

Septum. Dobrze, że ludzi nie obchodzi Twoje poczucie estetyki 😁

Nie chodzi o to, że nie interesuje mnie to co mówią inni. Robię to na co mam ochotę ponieważ mam nadzieję w ten sposób otworzę umysł innych ludzi, to też sprawia, że będą myśleli inaczej. Więc w pewnym sensie zależy mi na nich, ale generalnie nie mam dużego uznania dla gatunku ludzkiego. ~~~ Marilyn Manson 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, lily was here napisał(a):

Aż tak dokładna nie jestem 😄 nie pamiętam co się wtedy dzialo, ubierałam się wtedy zupełnie nijak bez stylu.

To okres tuż przed pojawieniem się bród u mężczyzn, zwłaszcza tych długich, jeszcze nie było tyle wydziaranych ludzi a już na pewno nie tak intensywnie, jeszcze nie były fryzur ze ściętymi bokami i czubem albo grzywką na górze, a raczej były modne bujne włosy bez ściętych boków, jeszcze było dużo koloru, był fajny krój spodni u dziewczyn/kobiet. 

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, sailorka napisał(a):

Mnie się nie podoba atak klonów. Wszyscy noszą baggy jeansy i białe lub czarne najki.

Czekaj chwilę, a znów pojawia się rurki 

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

To okres tuż przed pojawieniem się bród u mężczyzn, zwłaszcza tych długich, jeszcze nie było tyle wydziaranych ludzi a już na pewno nie tak intensywnie, jeszcze nie były fryzur ze ściętymi bokami i czubem albo grzywką na górze, jeszcze było dużo koloru, był fajny krój spodni u dziewczyn/kobiet. 

No cóż. Trzeba iść za modą... I nosić baggy rzeczy 😎

Nie chodzi o to, że nie interesuje mnie to co mówią inni. Robię to na co mam ochotę ponieważ mam nadzieję w ten sposób otworzę umysł innych ludzi, to też sprawia, że będą myśleli inaczej. Więc w pewnym sensie zależy mi na nich, ale generalnie nie mam dużego uznania dla gatunku ludzkiego. ~~~ Marilyn Manson 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

To okres tuż przed pojawieniem się bród u mężczyzn, zwłaszcza tych długich, jeszcze nie było tyle wydziaranych ludzi a już na pewno nie tak intensywnie, jeszcze nie były fryzur ze ściętymi bokami i czubem albo grzywką na górze, a raczej były modne bujne włosy bez ściętych boków, jeszcze było dużo koloru, był fajny krój spodni u dziewczyn/kobiet. 

A to możliwe że etap sprzed drwali kopiuj wklej. Ale bujne włosy? Are you sure? W Polsce jedyne słuszne jest na rekruta, teraz więcej chyba wolności na kudlatosc.

o w sumie wiem co jeszcze mnie może nie tyle co wkurza ale niesamowicie smieszy- te fryzury na brokuła u 14-stolatkow i to masakryczne kopiuj wklej. Wyglądają jak idą grupa jak te gangi z biedronki - zgredziakow czy innych brokulakow.

rozumiem modę na określoną fryzurę ale jak ja byłam w ich wieku to nie było tak, że dosłownie każdy miał wtedy identyko fryzurę. Tutaj oni żeby to zrobić robią sobie trwała więc to podbija ten efekt kopiuj wklej. Bo jakaś fryzura może być modna ale gdzieś tam w połączeniu z indywidualnym typem włosa efekt może być zróżnicowany, tak tu oni robią to sztucznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie, ze teraz mezczyzni w Polsce sa odwazniejsi jesli chodzi o mode, coraz wiecej z nich ubiera sie modnie lub niestandardowo. Kiedys bardziej bali sie eksperymentowac z wygladem i wiekszosc tkwila w bezpiecznym, ale nudnym i dosyc zacofanym stylu.Ale kiedys ludzie chyba tez bardziej oceniali, moze teraz sa bardziej tolerancyjni. Choc pewnie zalezy gdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, lily was here napisał(a):

A to możliwe że etap sprzed drwali kopiuj wklej. Ale bujne włosy? Are you sure? W Polsce jedyne słuszne jest na rekruta, teraz więcej chyba wolności na kudlatosc.

Wtedy u chłopaków modny był shag hair albo na Biebera ale nie było to takie masowe jak dziś brokuły.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Wydaje mi sie, ze teraz mezczyzni w Polsce sa odwazniejsi jesli chodzi o mode, coraz wiecej z nich ubiera sie modnie lub niestandardowo. Kiedys bardziej bali sie eksperymentowac z wygladem i wiekszosc tkwila w bezpiecznym, ale nudnym i dosyc zacofanym stylu.Ale kiedys ludzie chyba tez bardziej oceniali, moze teraz sa bardziej tolerancyjni. Choc pewnie zalezy gdzie.

Jak dla mnie wyglądali podobnie jak teraz. Tzn młodzież. I fakt że było różnorodniej bo były różne subkultury - metale dresy hiphopowcy jakiś grunge normalsi itd. Teraz jedno kopyto jak ktoś tam wyżej pisze. Te wersje alternatywne też jakieś takie ugłaskane z Bershki

30 minut temu, Grouchy napisał(a):

.

Co tu było?😄

Mnie jeszcze rozczulają te plasterki na pryszcze, nawet bym nosiła ale już rzadko kiedy mam pryszcza 😄 plusy starości. Tylko czemu to zawsze jest czarne 

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Grouchy napisał(a):

Wtedy u chłopaków modny był shag hair albo na Biebera ale nie było to takie masowe jak dziś brokuły.

No na biebera to pamiętam ale chyba bardziej u dziewczyn te emo grzywki wzrok spod byka i smutny napis na gg mi się kojarzył 😄

Kojarzycie Damiana tkaczuka? On nagrywa śmieszne filmiki i właśnie o tej emo fazie też nagrał z cyklu ‚nie ma

mnie dla nikogo bo zerwał ze mną chłopak z którym byłam 2 dni’ 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, lily was here napisał(a):

te fryzury na brokuła u 14-stolatkow i to masakryczne kopiuj wklej.

To się nazywa Edgar. Moje nieszczęsne dziecię też na to zapuszcza.

23 minuty temu, libed napisał(a):

dzieki tak wlasnie to :D

to sie kupuje u weterynarza i paszport dostaje gratis :D ?

Do paszportów są żółte kolczyki 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, lily was here napisał(a):

Jak dla mnie wyglądali podobnie jak teraz. Tzn młodzież. I fakt że było różnorodniej bo były różne subkultury - metale dresy hiphopowcy jakiś grunge normalsi itd. Teraz jedno kopyto jak ktoś tam wyżej pisze. Te wersje alternatywne też jakieś takie ugłaskane z Bershki

Ale moze przynajmniej moda jest bardziej wspolczesna, kiedys faceci ubierali sie strasznie nudno i zacofanie.

A mlodziez to chyba zawsze tak samo sie ubierala, kiedys na cos byla moda to kazdy to nosil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi