Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czemu czipowanie zwierząt ma być etyczne?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Dalila_ napisał(a):

😆 no ta Unia to chyba satanisci tam rządzą. Chcą żeby szatan przejął człowieka i wszyscy poszli do piekla 

Wprowadzają coraz mniejsze limity płatności gotówką, chcą kontrolować komunikatory, wymyślają ekobzdury, odbierają państwom narodowym coraz więcej wolności. Myślisz, że czipów nie wprowadzą "dla naszego dobra"?

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, sailorka napisał(a):

@Grouchy a potem będzie: w Twoich śmieciach jest za dużo opakowań po słodyczach. Dostajesz bana na zakupy.

To nie jest nierealne. Wprowadza się już znakowane worki na śmieci, żeby kontrolować segregację odpadów przez mieszkańców, to i będą kontrolować też w innych celach zawartość tych worków.

A co do tematu, to akurat w czipowaniu zwierząt nie ma nic złego.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, nadmierna konsumpcja niektorych rzeczy (np. uzywek, cukru lub przetworzonej zywnosci) jest niekorzystna dla spoleczenstwa i kosztowna dla panstwa, ale takie rzeczy sa regulowane zwykle podatkami i oznaczeniami. Ewentualnie mozna czegos zakazac, np. narkotyki sa zakazane, choc to nigdy nie likwiduje konsumpcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Grouchy napisał(a):

Wprowadzają coraz mniejsze limity płatności gotówką, chcą kontrolować komunikatory, wymyślają ekobzdury, odbierają państwom narodowym coraz więcej wolności. Myślisz, że czipów nie wprowadzą "dla naszego dobra"?

A to nie zauważyłeś że komórka jest na podsłuchu chyba od zawsze? Nie żartuj 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam, i to nie raz się zdarzyło, że głośno z kimś gadałam o jakichś zakupach, a później na face ciągle reklamy na ten temat. Jesteśmy inwigilowani przez rząd, państwa, FBI może wykorzystywać nasze dane z Face, wystarczy o tym poczytać. Kiedyś była komuna i kartki, teraz jest internet, przez który tylko pozornie czujemy się anonimowi. Ludzie dodają na face zdjęcia dzieci, samochodów, domu, no debile xd Nigdy się nie afiszowałam swoim życiem w social mediach i nigdy nie będę. Tylko tutaj, na forum nie czując się za bardzo anonimowo potrafię się i tak otworzyć. Ludzie myślą, że są anonimowi, ale istnieje coś takiego jak IP i policja zawsze może namierzyć. No i pewnie namierzy moje konto,a może sama zostawię na niego namiary, by mnie bardziej rodzina zrozumiała dlaczego popełniłam samobójstwo. 

Co do czipowania zwierząt to ma to swoje plusy, oczywiście jak piesek gdzieś się zgubi to łatwo można go namierzyć. Ma to swoje plusy i minusy ale jeśli chodzi o zwierzę to jestem na tak.  Ważne, by mi pod skórę nadgarstka nie wszczepili czipu, jak to John Nash rozjebał sobie nadgarstek, bo myślał, że go kontrolują. Ale to tutaj odzywa się Piękny Umysł Schizofrenika. :P

Tylko w swoim szaleństwie jestem wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś miałem akcje, że pisałem na jednym forum, że chce się zabić i mam myśli samobójcze, i to było w Anglii, i na polskim forum pisałem, z 5 lat temu, to potem mi angielska policja wparowała na chate i się pytają co u mnie i żebym na badania poszedł, a ja WTF i ciekawe skąd mieli adres w ogóle i jak mnie namierzyli, to jedna wielka ? dla mnie.

Byłem wtedy w Birmingham i z anglikami mieszkałem ;d 

A co do czipowania to nie wiem. :D Może ludzie też się dali zaczipować szczepionkami na Covid :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czipowanie ludzi się nie przyjęło, chyba ze 20 lat albo lepiej już jest możliwość i jak dotąd mniej niż 100 tyś ludzi ma chipa :D 

Czipowanie zwierząt świetna sprawa, chatgpt mi podpowiada, że zaczipowanych zwierząt są setki milionów. 

Z kotami to nie wiem, ale luzem latające psy są niebezpieczne, gigantyczna jest liczba pogryzień, idą w tysiące rocznie w samej Polsce. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznalam raz chlopaka, ktory wstawil sobie chipa, ktorym moze kontrolowac rozne rzeczy w domu, na przyklad otwierac drzwi, Na tym sie mozliwosci koncza, bo mowi, ze np. chcial nim placic w sklepach, ale nie moze, bo to juz jest niezgodne z panujacymi regulacjami bankowymi. Zalicza sie to do sensitive data i jest zbyt duze ryzyko zeby miec to na chipie pod skora.

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi