Skocz do zawartości
Nerwica.com

Oczy - wzrok na lekach. Czy widać po was?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak kategorię no jest kategoria inne zaburzenia ale nie ma zbiorczej dla wszystkich? To tu daje ale to błąd bo związane z chorobami pytanie 

Co do pytania dzisiaj zalatwialam sprawy w urzędach. Jedna urzędniczka na koniec do mnie "czy pani nie ma chorej tarczycy?" XD ja wtf pomyślałam że może węzły spuchniete mam i taki pomysł a ona mi coś o oczach pierdzieli. Że niedoczynność to coś tam że takie się duże robią to ruchome jakieś bla bla...aha ok. A potem na koniec mówi spokojnie niech się Pani nie boi tam pani pójdzie. Po czym nastepna pani urzędniczka w innym miejscu też do mnie spokojnie nic się nie stało (Jak szukałam dowodu dlugo) i sie uśmiechnęła ale tak mi w oczy lampila się. Tak mnie uspokoić chciała też jak później mówiła 

I się zastanawiam teraz czy to widać że ja jestem na lekach? Wy też tak macie ze widac coś po was? Mysle że jednak to leki w końcu to chemia. Ale nigdy tak nie miałam i dziwi mnie to 

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczach bardzo dużo widać. Tak jak widać kto jest pijany, kto wystraszony w kto się wręcz śmieje oczami. W Stanach nawet jednym z testów na trzeźwość jest obserwowanie oczu podążających np. za palcem policjanta 😛 da się wykryć tak czy jest ktoś pod wpływem substancji.

A ludzie fabrycznie mają wbudowany bardzo sprawny mechanizm oceniający innych na podstawie zachowania całej twarzy w tym właśnie oczu.

Także tak. Może być to widoczne i to bardzo

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, shadow_no napisał(a):

W oczach bardzo dużo widać. Tak jak widać kto jest pijany, kto wystraszony w kto się wręcz śmieje oczami. W Stanach nawet jednym z testów na trzeźwość jest obserwowanie oczu podążających np. za palcem policjanta 😛 da się wykryć tak czy jest ktoś pod wpływem substancji.

No za palcem to chodzi o to że pijane oko wolniej się powodzi

A ludzie fabrycznie mają wbudowany bardzo sprawny mechanizm oceniający innych na podstawie zachowania całej twarzy w tym właśnie oczu.

To tak ogólnie. Ale nigdy nie miałam komentarzy mimo że byłam zestresowana zlekniona. A tu nie byłam i mam komentarze 

Leki no nie odpowiedziałeś u Ciebie?

Pijane okno wolniej wodzi* 

Oko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Dalila_ napisał(a):

To tak ogólnie. Ale nigdy nie miałam komentarzy mimo że byłam zestresowana zlekniona. A tu nie byłam i mam komentarze 

No a nie chodziło jej o to, że to jedno czasem z tą powieką ma problem? Może na to zwróciła uwagę

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Leki no nie odpowiedziałeś u Ciebie?

Ja przez leki wyglądam po prostu na wiecznie niewyspanego:P częściej niż o oczach to słyszę "a co Ty taki blady dziś" i wtedy się odpalam xd

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem? Nigdy się nie przyglądałam tak po prawdzie. Niektórzy mówią, że po oczach widać jak się faza w ChAD zmienia. Ale ja tam do tego sceptycznie podchodzę.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, shadow_no napisał(a):

No bo łoczy są zwierciadłem duszy.

smutek tez w nich dobrze widać mimo uśmiechu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, shadow_no napisał(a):

No a nie chodziło jej o to, że to jedno czasem z tą powieką ma problem? Może na to zwróciła uwagę

Hahahaha nie jedno ma problem wszystko ma problem u mnie :D nie nie o to chodziło. Ale ja sobie wypraszam bo nie mam wylupiastych oczu tylko duże

17 minut temu, shadow_no napisał(a):

Ja przez leki wyglądam po prostu na wiecznie niewyspanego:P częściej niż o oczach to słyszę "a co Ty taki blady dziś" i wtedy się odpalam xd

No to mało słońca może lub anemia. Ja mam anemie i teraz lato i sie opalilam całkiem. A co do włosów to jak wypadają to chyba posłucham lekarza z tym zelazem jednak xD 

A Ty nie masz anemia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Hahahaha nie jedno ma problem wszystko ma problem u mnie :D nie nie o to chodziło. Ale ja sobie wypraszam bo nie mam wylupiastych oczu tylko duże

Uczę się nie oceniać pochopnie, ale gdybym się nie pilnował to bym powiedział, że pewnie ta baba albo sama albo ktoś w jej rodzinie miał taki przypadek, że coś tam z tarczycą i że przez oczy i teraz ona u każdej osoby widzi to samo i tak gada każdemu.

Jak miałem podejrzenie czerniaka to później obojętnie z kim się widziałem to go oglądałem jak dermatolog. Może analogicznie ona tak Ciebie zaczęła jak pies obwąchiwać

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy dawniej mi pisał, że wchodząc na różne leki miał oczy jakby ćpał coś mocnego. I że to bardzo było widać. 

U siebie nigdy nie zauważyłem czegoś takiego. Obojętnie jaki lek i jaka dawka. Po alkoholu jak najbardziej, ale wątpię żeby ktokolwiek patrząc mi w oczy mógł powiedzieć, że coś biorę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po benzo widać. Niektóre stare zdjęcia - widać na nich chorobę. Przerażające to było. Nie wiem , czy od leków wtedy, czy po prostu samej fazy choroby. Po antydepresantach źrenice często są powiększone itd. no z pewnością leki zmieniają trochę nawet wyraz twarzy, nasz chód, czy ogólnie całokształt 😂 różnie!

"Nie jestem graczem zespolowym. Jestem niszczycielem zespołu" ~ dr. House

DrHouse_Easy-Resize_com.jpg.091b34d8a6bedd157ef80553eaf13cc0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po mnie czasem widać jak wezmę klozapol. Po oczach widać, że jestem naćpana. :D ale to też nie zawsze, nie wiem od czego to zależy.

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Happyandsad napisał(a):

U siebie nigdy nie zauważyłem czegoś takiego. Obojętnie jaki lek i jaka dawka

ja też nic nie widzę w sumie nawet po alkoholu, pomijając moment gdy spojrzysz w lustro ogółem i uswiadamiasz sobie że weszlo. Śmieszny moment btw

31 minut temu, Verinia napisał(a):

Po benzo widać. Niektóre stare zdjęcia - widać na nich chorobę. Przerażające to było. Nie wiem , czy od leków wtedy, czy po prostu samej fazy choroby. Po antydepresantach źrenice często są powiększone itd. no z pewnością leki zmieniają trochę nawet wyraz twarzy, nasz chód, czy ogólnie całokształt 😂 różnie!

Brrr ale jednocześnie jacie. Przypomniało mi się że @Śmojdazakładał temat chyba o zmienionej twarzy po lekach. Wybaczcie zapomniałam a ta baba mnie zdziwiła 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

znajoma ma tak, ze jak ma depresje to ma inny kolor oczu w ogóle 

no niby niektórzy mają raz taki kolor raz trochę inny i to normalne. Ale żeby od nastroju ? 

Kiedyś była moda na takie pierścionki co kamień zmieniał kolor zależnie od nastroju. Dupa jasiu

Pamiętacie je

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówi się "oczy niebieskie życie krolewskie". Mam akurat tutaj przegolone na starcie. Widać wszystko po pewnych substancjach średnicę nie reagują na światło i są cieniutkie jak szpilki. A po innych szerokie jak jezioro Bajkał. Po alkoholu i roślinach też widać, bo czerwone 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

no niby niektórzy mają raz taki kolor raz trochę inny i to normalne. Ale żeby od nastroju ? 

Kiedyś była moda na takie pierścionki co kamień zmieniał kolor zależnie od nastroju. Dupa jasiu

Pamiętacie je

Był też taki odcinek świata wg Kiepskich gdzie Paździochowi zmieniał się kolor swetra w zależności od nastroju. "O, widzę że pan dziś w wyśmienitym humorze" mu tak chyba Boczek powiedział jak miał różowy sweter

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krawczykowi i Tadzikowi też pewnie się zmienialy w zależności od zawartości lodówki i czy Krawczyk był w końcu dobrym humorze i miły dla Tadzika. Jak ja kocham ten serial...

Edytowane przez Verinia

"Nie jestem graczem zespolowym. Jestem niszczycielem zespołu" ~ dr. House

DrHouse_Easy-Resize_com.jpg.091b34d8a6bedd157ef80553eaf13cc0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Verinia napisał(a):

Krawczykowi i Tadzikowi też pewnie się zmienialy w zależności od zawartości lodówki i czy Krawczyk był w końcu dobrym humorze i miły dla Tadzika. Jak ja kocham ten serial...

Tadzikowi to się zmieniał humor na lepszy po znalezieniu kiełbasy w lodówce :P 

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ja mam taki medalik. W jakimś sklepie wysyłkowym z katalogami sprzedawali.

Różowy sweter to miał kto inny jak on się nazywał.... ten podobny do petru. W szkole naklejki petru w tym swetrze naklejane były na ścianach w klozetach  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi