Skocz do zawartości
Nerwica.com

Sprawa ukraińska

Grouchy

Rekomendowane odpowiedzi

No jasne, że powinniśmy dojść do porozumienia i mam nadzieję, że do tego dojdzie. Piszę tylko co mnie boli z tymi ich żałosnymi gierojami. Niestety walka z sowiecką mentalnością Ukraińców będzie długa.

W ogóle od września będę miał uczennicę Ukrainkę :P

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Grouchy napisał(a):

No jasne, że powinniśmy dojść do porozumienia i mam nadzieję, że do tego dojdzie. Piszę tylko co mnie boli z tymi ich żałosnymi gierojami. Niestety walka z sowiecką mentalnością Ukraińców będzie długa.

W ogóle od września będę miał uczennicę Ukrainkę :P

Upa walczyło z sowietami xd 

Walczymy o uznanie zbrodni wołyńskiej... A to czy jakaś organizacja jest w jakimś państwie legalna czy nie to ich sprawa. Rządzi się swoimi podworkiem. Proszę bardzo można uznać organizacje za nielegalna w granicach swojego państwa i już 🙂

Wydaje mnie się 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Jakby eskalacja konfliktu tego dzisiaj jest totalnie nie potrzebna, zły historycznie moment sobie wybraliśmy. Skupić się trzeba na budowaniu bezpieczeństwa naszego A nie kloceniu co podważa je bardzo mocno 

Zgadzam się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

To było apropos sowieckiej mentalności rozumiesz 

No pisałem, że Ukraina to miks sowiecko-faszystowski pod reżimem oligarchicznym. Zupełnie obce nam kulturowo państwo i społeczeństwo. Nie mówię, że się nie dogadamy, ale nie będzie łatwo.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, Grouchy napisał(a):

No pisałem, że Ukraina to miks sowiecko-faszystowski pod reżimem oligarchicznym. Zupełnie obce nam kulturowo państwo i społeczeństwo. Nie mówię, że się nie dogadamy, ale nie będzie łatwo.

Lubiłam Cię ale nie będę się z Tobą już dogadywać. Nie wiedziałam że jesteś tubą megafonem propagandy xD Słowianie wszyscy są bardzo podobni kulturowo i bardzo łatwo się dogadujemy, dodac jeszcze Węgrów i Rumunów którzy przesiakneli przez położenie swoje  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, KochamElcie napisał(a):

Z tego co widać, to ukraińcy czczą bandercowców, którzy kiedyś mordowali polaków, a polkom w ciąży wbijali widły w brzuch. :P

Gdzie tak widać? W Kaliszu? A za co czczą banderlwców? Nie lubią Polaków dlatego ich tak dużo do nas przyjeżdża tu mieszkać xd i dlatego nie uczą w szkole o mordach upa xd proszę was żeby każdy zachowywał własny olej w głowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Gdzie tak widać? W Kaliszu? A za co czczą banderlwców? Nie lubią Polaków dlatego ich tak dużo do nas przyjeżdża tu mieszkać xd i dlatego nie uczą w szkole o mordach upa xd proszę was żeby każdy zachowywał własny olej w głowie

W telewizji tak gadają, a tak to ja nigdzie nie widzę ukraińców za bardzo, a polacy też potrafią być okropni. Właściwie to polak polakowi największym wrogiem ;P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

To chyba w TV Republika?

Coś Ty, przecież to chyba Prezydent Nawrocki i inni politcy nie lubią banderyzmu. Wczoraj czytałem w necie, że już jakiś Polak jest na liście wrogów Ukrainy, bo twierdzi, że jest wrogiem Banderyzmu. Na Polsat News cały czas nadają o tym. 

I oni nie są wrogami Ukrainy tylko Bandery, i jego ludzie mordowali Polaków jak hitlerowcy albo i gorzej.

Ale szczerze powiedziawszy, to mnie męczy ta polityka i te gadki 😛

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za granicą wszyscy ostrzegają przed Polakami (tzn. inni Polacy), ale ja nie miałam jakichś złych doświadczeń. Owszem, spotykałam się z jakimiś 2, ktorzy potem robili mi dziwne akcje, ale raczej nie dlatego, że Polacy, tylko że faceci 🤣

A mam też fajnych znajomych Polaków, w tym 2 koleżanki jeszcze z podstawówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Coś Ty, przecież to chyba Prezydent Nawrocki i inni politcy nie lubią banderyzmu. Wczoraj czytałem w necie, że już jakiś Polak jest na liście wrogów Ukrainy, bo twierdzi, że jest wrogiem Banderyzmu. Na Polsat News cały czas nadają o tym. 

I oni nie są wrogami Ukrainy tylko Bandery, i jego ludzie mordowali Polaków jak hitlerowcy albo i gorzej.

Ale szczerze powiedziawszy, to mnie męczy ta polityka i te gadki 😛

Prezydent Nawrocki to tak, no niestety on nie jest najlepszym przykładem konsolidacji.

Tak, czasem lepiej nie słuchać polityków i mediów, bo oni nakręcają ludzi i skłócają. A media wynajdują sensacje, bo to się sprzedaje. Lepiej życ w spokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś pracowałem w jednej fabryce, to tam dużo Polaków mnie obgadywało i standardowo wszyscy się kablowali nawzajem do menadżerów angielskich. :D 

W internecie też na forach albo gierkach online to ciągle się wszyscy zgłaszają nawzajem do moderacji, albo na Policję. 

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Prezydent Nawrocki to tak, no niestety on nie jest najlepszym przykładem konsolidacji.

Tak, czasem lepiej nie słuchać polityków i mediów, bo oni nakręcają ludzi i skłócają. A media wynajdują sensacje, bo to się sprzedaje. Lepiej życ w spokoju.

To prawda, a w telewizji tak mieszają w głowach, ale moja babcia twierdzi też, że Tusk to niemiecki agent i działa na szkodę Polski i czemu jeszcze się go nie pozbyli z rządu. 

Podobno Zelensky za rakiety patriot podziękował Niemcom, a nie Polakom. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

To chyba w TV Republika?

Za to w TVP mówią, że UPA = AK

38 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Podobno Zelensky za rakiety patriot podziękował Niemcom, a nie Polakom.

Jak zwykle kraje porozumieją się ponad polskimi głowami i zostaniemy z niczym.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Za to w TVP mówią, że UPA = AK

Jak zwykle kraje porozumieją się ponad polskimi głowami i zostaniemy z niczym.

No przykre to jest, a skończy się tak, że Ukraina zaatakuję Polskę i Polacy znowu dostaną tylko po dupie za tą 'pomoc'. A Tusk sobie wyjedzie do Brukseli z milionami łapówki i będzie zadowolony :p. 

Ukraińcy będą do nas strzelać z broni i rakiet, które sami im daliśmy.  :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, KochamElcie napisał(a):

A Tusk sobie wyjedzie do Brukseli z milionami łapówki i będzie zadowolony

Tusk to eurokrata i dla niego ważniejsza jest Unia Europejska i jest entuzjastyczny wobec wszystkich durnych pomysłów komisji europejskiej i jego przełożonej Urszuli na czele.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi